Geleneksel 156 sorunlu mudur başlığına hoşgeldiniz.

Bir ara yılda kaç kere soruluyo bu soru, onun başlığını açacağım.
1 Alfa 156 lar gerçekten çok sık sorun çıkaran araçlarmıdır
- Hayır, kullanıma göre bazı parçalar sık sorun çıkarsa da benzeri diğer modellerin üstünde değildir arıza istatistiği.
Ancak iki mevzuya dikkat edilmesi yerinde. Birincisi, yeni aldığınızda sizden önce nasıl kullanıldığını ve nasıl tamir edildiğini bilmiyorsunuz, farklı yerlerden sizi bekleyen arızalar patlak verebilir. İlk birkaç ay hazırlıklı olun. Araba bu sene reşit olmuş.
İkincisi, tamirini düzgün yerlerde düzgün yaptırın. Ustası "bişi olmaz bundan yea" dedi diye arızası büyümüş çok Alfa gördük. İlk başlarda forumda sorun "şurası şöyle, ustam böyle dedi ne yapayım değiştireyim mi tamir mi olur?" filan diye.
2 periyodik bakım Aralık'ları ve günümüz şartlarındaki ortalama periyodik bakım rakamları nedir
10 bin km veya yılda bir tavsiye edilir Türkiye şartlarında. Yılda 10 bin yapmıyorsanız o bakımı kış çıkışı, yaza girerken yaptırın. Tabii kışlık kontrolü de yapmak gerek ama yağ değişimi kış sonu iyidir.
Parçaları genelde Alfayedek.net'ten alıyorum ben. Forumdan da dostumuz olan iyi bir Alfisti ve dürüst satıcıdır. Filtre kiti şu anda 75 TL. Kaliteli bir yağ 70-80 TL. Kalanı ustanıza verdiğiniz işçilik. Benim ustam yağ değişimi/periyodik bakıma 40TL civarı işçilik alıyor. Yani periyodik bakım yaklaşık 200-250TL arası diyebiliriz.
https://alfayedek.net/productdetail/156FiltreKiti-Alfa-Romeo-156-Filtre-Kiti-Kargo-Bedava-6883 kullanırken dikkat edilmesi gereken hususları varmıdır
- Araba sizi tahrik edecek, yapmayın normal kullanın.

Çukurlardan tümseklerden arabayı öğrenene kadar yavaş geçin. Sabah motoru çalıştırıp en fazla 10 saniye sonra yürüyün, düşük devir sakin kullanımla ısıtın, ısınmadan arabaya yüklenmeyin. Yani normal arabayı
kitabına göre kullanım ne gerektiriyorsa onu yapın. Kitabına göre kullanmazsanız her araba bozulur, bazısı belli etmez 156 belli edebilir.
4 ve en önemlisi İstanbul Küçükçekmece yada civarı önerebileceğiniz işini bilen kazıklamayan ama hakkını alan sağlam usta varmıdır
- İstanbul tayfasının tavsiyelerini araştırın.

Benim bildiklerim Bostancı'da.