Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 Jtdm - Islık Sesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Avukat

selamlar arkadaşlar..
aracım 159 6 aydır kullanıyorum. geçenlerde rolantide düşme ara ara sarsıntı problemleri oluyordu. forumdan değerleri arkadaşların tavsiyelerine uyarak dpf İ egr yi boğaz kelebeğini, enjektörleri, elden geçirttim. şimdi araba canavar gibi oldu.

ancak ikinci bir tavsiyeye ihtiyacım daha var. 159 jtd m sahibi diğer arkadaşlara soruyorum. benim 159 da dikkat çeken bir ıslık sesi var, kulağa çok hoş geliyor ancak etraftakiler torbo sorunu olabileceğini söyledi. 159 un ustası bu konuda bir olumsuzluk söylemedi. sizin araçlarda da belirgin bir şekilde ıslık yada siren sesi gibi bir ses geliyor mu

ozoozo

Bir video çekerseniz daha sağlıklı bir öneri de bulunabilir hem diğer kullanıcılar hemde 159 kullanıcıları.  Siren gibi bir ses gelen turbo ben gidiyorum diyordur , yine de bir video olursa  daha kesin bir sonuç olur.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

erk1n

Islık sesi varsa iyiye işaret değil. Bakım yapılmalı..
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

Alfadanadam

Hava hattında kaöak olması yüksek ihtimal. Basit bir gevşek kelepçe dahi olabilir. Ancak önemli bir sestir, kontrol ettirin mutlaka.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

hiktor

Merhaba aynı araca sahibim fakat bende ıslık sesi yok. Genelde bu tip sesler bozuk rulmanlardan kaynaklanır. Özellikle kayış gergileri, dinamo, devirdaim pompası, Direksiyon pompası gibi sürekli dönen parçalarda genellikle görülür. Fakat turbodan olabilme ihtimalini tahmin edemiyorum. Daha önce turbolu aracım olmadığından tecrübe etmedim. Uzmanı sorun yok diyorsa yine de temkinli olmanda yarar var demektir. Turbo problemleri çok ucuz maliyetlerde çözülmüyor.
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)

erk1n

Islık sesi turbo ile alakalıdır.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

askiner

Islık sesi genelde turboyla alakalı şeylerden olur. İnşallah değildir demekle birlikte, hortumlarında veya turbonun kendisinde sorun olma ihtimali yüksek. Sonradan daha büyük problem olmaması açısından iyi bir ustaya gösterin bence.

Erkay KAHYA

Bahsettiğiniz ses devir çevirdikçe inceliyor mu?
Turbo hortumuna bir baktırın.
159 1.9 jtd de turbo basıncı 1.5 bara kadar çıktığı için ıslık sesi bir yere kadar normal.
Eğer ses rahatsız edici seviyede geliyorsa, turboyu parçalamadan söktürmeniz maddi olarak faydanıza.
Turbo iç aksamı iyi bir usta ve işçilikle revizyon yapılabiliyor.
Dikkat herhangi bir yerde revizyon için az ödeyip işlem yaptırmayın.
Turbo revizyonunda, İç paller, mil vs. duruma göre değiştirilip, ses balans ayarı yapılır. Eğer iç aksam dağılmadıysa sadece ses balans ayarı bile arıza için çözüm olabilir.
159 ların turbo işçiliği biraz sıkıntılı.
Söküm takım işi için 300 - 500 tl civarlarında para istiyorlar.
Bir de sesi 159 dan anlayan biri mi dinledi? Sanayide bir usta mı?

ar.159

Bence iyi bir Alfa ustasına sormadan is yapmayın çünkü 159 larda doğal bir ıslık sesi var bu diğer markalarda arızaya işaretten alfada normal yani yapısı öyle benim arabaya binen WV çillerde türbinden ses geliyor diyorlardı hem özel hem yetkili servise gösterdim ikiside turbon sorunsuz bu ses 0 km dede var dediler

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Avukat

Sayın Forum üyesi arkadaşlarım, tekrardan görüş ve düşünceleriniz için teşekkür ederim,
Adana da Birmottan ayrılma, alfa romeo 159 üzerine eğitim almış Fatih Usta'ya danıştım. 159 larda bu sesin normal olduğunu, ancak ıslık yada siren sise diye tabir edebileceğimiz sesin rahatsız edecek derecede yüksek çıkması  durumunda arıza olabileceğini söyledi, ancak sayın OZOOZO'nun söylediği video koyma işlemini becerebilirsem sayfaya yükleyeceğim.
bahsettiğim ses uzaktan ambulans sesini duyduğunuzda ki sese çok benziyor.devre göre de artıp azalabiliyor. sayın ar.159 un söylediği şeylere yakın şeyler söyledi usta da. alalı 6 ay oldu, aldığımdan beri aynı. bozulsa şimdiye kadar bozulurdu sanıyorum.

Rotweiler

Bi başlıkta Fatih usta ile ilgili düşüncelerimi yazmıştım; açıkcası ben servisin ve Fatih usta'nın şahsi politikasını pek beğenmemekteyim. Zira aracımı alırken ekspertizi kendisi yapmıştı.
Bence ikinci biyerde gösterip emin olmanızda fayda var.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

ozoozo

Turbonun emişinden gelen ıslığa benzer ses ayrıdır , turbonun siren sesi çıkarması ayrıdır. Tekrar söylüyorum turboya veda etme vakti gelmiş olabilir.

Avukat

Kardeş dur gözünü seveyim daha yeni 3000 lira harcadım orası burasına, ıslık sesi mi, siren sesi mi ayırtedemiyorum, geçen hafta Fatih ustada bakımdaydı, bugünde aradım sordum , sen böyle anormal birsey anladın mı farkettin mi diye yok dedi abi o normal, sıkıntı yok ben herşeyine baktım dedi.. Başkada anlayanı bilmiyorum, aracı aldığım meşlektaşımın önerisi üzerine vatandaşla çalışıyorum ..

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Kardeş dur gözünü seveyim daha yeni 3000 lira harcadım orası burasına, ıslık sesi mi, siren sesi mi ayırtedemiyorum, geçen hafta Fatih ustada bakımdaydı, bugünde aradım sordum , sen böyle anormal birsey anladın mı farkettin mi diye yok dedi abi o normal, sıkıntı yok ben herşeyine baktım dedi.. Başkada anlayanı bilmiyorum, aracı aldığım meşlektaşımın önerisi üzerine vatandaşla çalışıyorum ..

İnşallah yoktur sonuçta ben bir usta değilim bir usta kadar asla anlayamam :)

askiner

Hocam bende de turbo revizyonu yaptırdıktan sonra aynı ses başladı. Bugüne kadar hep tutbolu araçlar kullandım, hiçbirinde böyle ses duymadım. Araba dururken ve  özellikle 1-2 viteslerde rahatsız edici siren sesi gibi ses var. Turbo yapıldıktan sonra sesi duyunca tutbolu revize eden Yılmaz ustaya ertesi gün götürüp dinlettim. Senin turbo önceden basınç vermiyordu bozuk olduğundan, şimdi düzgün çalışıyor, ondan dedi. Ctesi akşama yakındı, ben de pazar yola çıkacaktım. Neyse dedim, ama içim rahat değil. Ses baya fazla. Muhtemelen arkadaşların bahsettiği iç pallerin balansında sıkıntı var. Tekrar aynı yere mi götüreyim, başkasına mı bilemedim tatil dönüşü

voyager3355

Bende 159 var 1.9 jtdm. Turbo sesi bende de son zamanlarda eskiye oranla artti ve bunun iyi birsey olmadigini biliyorum. Ankarada 3 hafta once dpf min icini bosalttirdim ve iptal ettirdim, egr iptal ettirttim, bir de ufak capli bir yazilim yaptirdim aracima. Sonrasinda 3000 km kadar kosturdum araci, gayet guzel ve sorunsuz eskiye gore, fakat oradaki arkadas ta aynisini soyledi bana. Bu turbo sesi cok iyi degil dedi. basina dert acabilir onlemini al biran once dedi.

Turbonun bozulmasinin nedenleri arasinda egzost sistemindeki tikanikliklar (tikali dpf), asiri yuklenme ve yanlis yazilim olabilirmis.

Aracinizda sizin de benimkinde oldugu gibi bir manometre olmasi gerekiyor. Eger gazi oranlayarak sesi tarif edersek dusuk basinclarda 0.3 bar gibi cok ambulans sesine benzeyip yuksek devirlerde 1.2 bar gibi daha cok islik gibi ise  benimki ile ayni durumda sizinki.

Bildigim kadari ile turbonun yaglanmasi maalesef motordan bagimsiz degil ve olasi bir turbonun dagilmasi durumu, motorun tumuyle cope atilmasi ile sonuclanabilir.

En kisa surede degistirecegim benimkini. size de tavsiye ederim

PARKU

savatafatih

Kesinlikle turbo problemi.. bende de ayni problem var. 4 aydir bu sekilde kullaniyorum. Turbocular kullanma diyorlar ama zaman ve ihmalden kullaniyorum. Ama kesinlikle turbo problemi. Ihmal etmeyin. Ankarada tamir 500 ile 750 tl arasinda.

savatafatih

İnşallah yoktur sonuçta ben bir usta değilim bir usta kadar asla anlayamam :)

Ozoozo ya katiliyorum.. ciddi sorun olur. Turboya baktirin halledin derim.

Mehmet Ulusoy

Bahsedilen islik sesi problemi, iyi ihtimal olarak manifold problemi diyeyim ama cok buyuk ihtimalle arkadaslarin da dedigi gibi turbo problemidir. Servise goturup baktırsaniz bile size diyecekleri (ongoruleri) de bu 2 secenek olacaktir.
Buyuk olcude turbo problemi oldugundan, bazi arkadaslar hortum yirtilmalari, gevsemeler vs demisler ama ben 1.5 bar basinc basan turboda ne yirtik hortum ne de gevsek birsey dayanir diye dusunuyorum. Alir goturur yani.. Ve bu sese ragmen turbonun islevinde bir sorun oldugunu sanmiyorum yani cekisinde vs dusukluk yokturdur .Yani hortum vs degildir kanimca. Zaten araci lifte kaldirip hortumu kendinizde gorup bakabilirsiniz..

Buyuk olcu de turbo pervanelerinde balans ayarlari bozulmus olabilir. Uclardan birinin hafifcede olsa balancini kaybetmesi ne bileyim az da olsa egilmesi, kucuk bir yerden parca gelip uc kismini kirmis vs seylerden dolayi da olabilir.

Bu soylenenlerin hepsi ongoru ama turbo meselesi oldugu buyuk olcu de kesin gibi birseydir. Bu nedenle ihtimal etmeden bir an once bu isin uzerine gidip cozmenizi tavsiye ederim.

Mehmet Ulusoy

bafralfa

2007 Alfa 159 JTD Q-tronic [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Siyah + Siyah Deri

ar.159

Bi başlıkta Fatih usta ile ilgili düşüncelerimi yazmıştım; açıkcası ben servisin ve Fatih usta'nın şahsi politikasını pek beğenmemekteyim. Zira aracımı alırken ekspertizi kendisi yapmıştı.
Bence ikinci biyerde gösterip emin olmanızda fayda var.
+1 fatih ustaya katiyen güvenmemenizi öneririm
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Mehmet Ulusoy

Turbo basıncı ve pervanelerinde ki bir sorun değilse; Turbo hava tahliye hortumlarını, kelepçesini vs de kontrol ettirin ve mümkünse silikonlu olan ile değiştirin hortumunu.

bafralfa

Turbo basıncı ve pervanelerinde ki bir sorun değilse; Turbo hava tahliye hortumlarını, kelepçesini vs de kontrol ettirin ve mümkünse silikonlu olan ile değiştirin hortumunu.

hocam ıslık (kronik olarak hepsinde göze batanı) büyük ihtimal turbo kaynaklı oluyor (yaptığım araştırmalarda)
2007 Alfa 159 JTD Q-tronic [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Siyah + Siyah Deri

ES53

Arkadaslar merhaba.Bugun aracimi kullandigimda gaza bastigimda gelen tiz islik sesini farkettim.Arastirdigima gore turbodan geliyor.Daha once yoktu dun gece ve bugun yasadim.Bu durum normal mi acaba ?

Sent from my iPhone using Tapatalk