Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 Jtdm - Islık Sesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bafralfa

Arkadaşlar You are not allowed to view links. Register or Login nında dediği gibi balans kaynaklı bir sorunda olabilir. Sonuçta benim araç gidişinde bi sıkıntı yok barometre 1,6 ya yaklaşıyor .. parası olan tabikide yaptırsın yanlış akıl vermiş olmayalım..
2007 Alfa 159 JTD Q-tronic [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Siyah + Siyah Deri

muğlalı

You are not allowed to view links. Register or Login
Ses bu arkadaslar

Sent from my iPhone using Tapatalk
bu sesin tıpkısının aynısı bende de başladı aldığım kişi turboyu yeni değiştirdiğini söylemişti gerçi aldığımda bu ses yoktu zaten 3-4 bin km sonra başladı turbocu ümitte yapılmış uğrayıp sorucam bu nasıl iş diye bakalım ne diyecek?

ES53

Ses bu arkadaslar

bu sesin tıpkısının aynısı bende de başladı aldığım kişi turboyu yeni değiştirdiğini söylemişti gerçi aldığımda bu ses yoktu zaten 3-4 bin km sonra başladı turbocu ümitte yapılmış uğrayıp sorucam bu nasıl iş diye bakalım ne diyecek?

Bende de tekrar basladi cok hafif ama bu videodaki gibi dgl cok dikkat edilirse duyuluyo ve motor isininca geciyor

muğlalı

alma arifesinde baktığım 159 larda hep bu ses var dı az yada çok, dedim heralde normal ama benim görüşüm bu aracın turbosunda net olarak bir ses sıkıntısı var yada garret marka turboda sıkıntı var bi turbo bu kadar sürede iflas etmez gerçe basınç olarak herhangi bir sıkıntı yok ama.

ES53

alma arifesinde baktığım 159 larda hep bu ses var dı az yada çok, dedim heralde normal ama benim görüşüm bu aracın turbosunda net olarak bir ses sıkıntısı var yada garret marka turboda sıkıntı var bi turbo bu kadar sürede iflas etmez gerçe basınç olarak herhangi bir sıkıntı yok ama.

Benim videodaki kadar siddetli caliyosa sikinti vardir hocam

muğlalı

valla 3 ü buldu harcadığım  gına geldi artık yeter yaptırmıcam  >:D

ES53

valla 3 ü harcadığım buldu gına geldi artık >:D

Yapicak bisey yok hocam bende 52 binde kazasiz belasiz 159 aldim ama ona ragmen turbosuydu direksiyon kutusuydu masraf ettim 1.500 u buldu suan sikinti yok Allaha sukur bide guzel yazilim attirdik yakitta gidiste cok iyi oldu :) aslan besliyosak yemini vericez

06BA7907

benim aracımda da var aynı durum ancak arkadaşın videodaki baya yüksekmiş. ben dikkat ettim genelde araç soğukken yapıyor daha sonra yok oluyor.
yaşamak direnmektir.

06BA7907

bu arada turbonun devirlere göre olması geren basınç değerleri nelerdir. mesela araç 2 bin devirdeyken turba kaç bar basıyor olmalı, 3 bin devirdeyken kaç olmalı gibi ?
yaşamak direnmektir.

muğlalı

benim aracımda da var aynı durum ancak arkadaşın videodaki baya yüksekmiş. ben dikkat ettim genelde araç soğukken yapıyor daha sonra yok oluyor.
dün garrett turboyu aradım istanbuldaki 159 ların turbosuna revizyon işe yaramıyormuş sadece sesi gider dedi, dedim bende zaten sıkıntı ses çekişte sıkıntı yok basınç aynı dedim beyfendi siz basıncı bilemezsiniz dedim barometre var o göstergedir turbonun ne halde olduğunu göstermez dedi dedim kapattım telefonu.Bugün serviste   Şükrü ustaya sordum sadece ses yapar birşey olmaz dedi gelen 159 ların çoğunda bu ses var  zaten sıkıntı olursa basınç göstergesinden anlaşılır ozaman müdahele edilir  yani boşuna panik yapmayın ayrıcada bir haftadır turbodan dolayı motoru eline alan var mı diye araştırdım sordum yok öyle bir şey patlama durumunda zaten bunu anlamamamız çok zor belli eder kendini, kendi 159 um dahil  öncesinde baktığım 4-5 araba ve forumdan çoğu kişide dahi bu ses var  bu arada 0 turboda 2350 tl revizyon 600-800 tl arası ankara da ses rahatsız ediyorsa yaptırdın etmiyorsa o kadar dert edilcek birşey değil.Tabii ki her parça gibi turbonunda ömrü var eninde sonunda iflas edecek o kesin.

alperuzi

Soğukken yapıyor sesi, yarın kameramdan iki tane video yükleyeyim, aradaki fark anlaşılır. Kullanılan yağ ile ilgili de olabilir belki.

06BA7907

bende de soğukken yapıyor sesi. ilk çalıştırmada ve düşük viteslerde daha çok...
yaşamak direnmektir.

sabrican

bu arada turbonun devirlere göre olması geren basınç değerleri nelerdir. mesela araç 2 bin devirdeyken turba kaç bar basıyor olmalı, 3 bin devirdeyken kaç olmalı gibi ?

Yazılım yapılmamış araçlarda belirli sabit bir değer olabilir. Fakat yazılımda bunu değiştiriyorlar bildiğim kadarıyla. Yazılımın asıl amacı alt devirlerde de turbo basıncını yükseltmek. Yazılımdan önce benim turbo göstergesi devir yükseldikçe nazlı nazlı yükseliyordu, yazılımdan sonra alt devirlerde de oynaklaştı.

Bir de o an ne kadar yük altındaysa o kadar yükselir turbo göstergesi. Yani 2000 devirde hep aynı seviyede durmaz. Yokuş yukarı gaz verince 2000 devirde 1.5'e çıkıyor basınç.

Ancak düz yolda sabit hızda giderken hangi devirde kaç bar olduğunu yazsak buraya bir fikir edinebiliriz. Ben akşam kontrol edip buraya yazacağım.

1500 rpm ->
2000 rpm ->
2500 rpm ->
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

06BA7907

Yazılım yapılmamış araçlarda belirli sabit bir değer olabilir. Fakat yazılımda bunu değiştiriyorlar bildiğim kadarıyla. Yazılımın asıl amacı alt devirlerde de turbo basıncını yükseltmek. Yazılımdan önce benim turbo göstergesi devir yükseldikçe nazlı nazlı yükseliyordu, yazılımdan sonra alt devirlerde de oynaklaştı.

Bir de o an ne kadar yük altındaysa o kadar yükselir turbo göstergesi. Yani 2000 devirde hep aynı seviyede durmaz. Yokuş yukarı gaz verince 2000 devirde 1.5'e çıkıyor basınç.

Ancak düz yolda sabit hızda giderken hangi devirde kaç bar olduğunu yazsak buraya bir fikir edinebiliriz. Ben akşam kontrol edip buraya yazacağım.

1500 rpm ->
2000 rpm ->
2500 rpm ->

haklısın yokuş yukarı birden yuksek basınç uyguluyor. eğer devirlere karşılık gelen turbo basıncı gibi bir değer byulursan. bu turboyu her zaman gözle kontrol etmemizi de sağlar.
yaşamak direnmektir.