Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa 159 jtdm motorda tekleme ve çekiş problemi  (Okunma sayısı 509 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

frsarda

  • Membro
  • İleti: 7
    • Çevrimdışı
Alfa 159 jtdm motorda tekleme ve çekiş problemi
« : 16 Temmuz 2023, 03:54:46 »
Merhaba sevgili alfacı dostlar. Daha once de yaklaşık 1 ay önce aldığım 159 umun klima problemi ile ilgili yazmıştım ama kompresör değişimi ile sorun çözüldü. Velhasıl sorun tek bir sorunla kalmıyor elbette. Yaklasik dört gün önce araçla hemen hemen 80 km lik bir yola çıktım antakyadan iskenderuna. Bilenler bilir belki bu yol biraz virajlı biraz da iniş çıkışlı bir yoldur. Neyse gaz veriyorum vites küçültüp hiz arttırıyorum bizim alfa gidiyor gitmesine. İskenderun'a vardım yaklaşık yarım saatlik işimi hallettim sonrasında marşa bastım geri döneceğim yaklaşık böyle 300 metre falan gittikten sonra Bir de ne fark edeyim! gaz veriyorum arabaya araba yürümüyor bana mısın demiyor. Hemen sağa çektim motoru biraz bekledikten sonra stop ettim baktım yağ su yerinde hararet de yok. Hayırlısı dedim belki yakıcı sıcaktan arabada etkilenmiştir. Tekrar marşa bastım bizim alfa adeta bir traktör. O kadar sarsıntılı çalışıyor ki düşük kilometrede bile yürürken arabanın dengesini bozuyor. Hemen tanıdık birkaç ustayı aradım getir bakalım dediler ama 60 kilometre yolum var. Arabayı sakin süratte kullanarak bu sesle beraber geldim.antakya'ya kadar. Tam ustanın servisine varacağım ki birkaç kilometre önceden ses gitti motor arıza lambası yandı çekis tamamen düştü turbo basıncı gazi köklesen bile sıfırın biraz yukarısında kalıyor sadece. Tabii Bizim buralarda da alfa'yı çok tanıyan usta yok o yüzden öneriyle beraber bir ustanın yanına gitmiştim.Usta arabaya bakacağına parça parça ilerleyeceğini söyledi. Aradan 2-3 gün geçti tabii ustayı ara ara arıyorum ne oldu ne bitti diye. En son sonucumuz enjektörlerde problem olduğu enjektörlerin revizyona gideceğiydi. Tamam usta dedim ne gerekiyorsa yap üstüne bir de hazır araba sendeyken yag filtreler bunun gibi bakımları da yapalım dedim. Ertesi gün usta beni aradığında arabanın hazır olduğunu söyledi. gittim arabaya almaya ustaya teşekkür ettim çalıştırdım yaklaşık 1 kilometre sonra kırmızı ışıkta durduğumda benzer bir tekleme tekrar başladı ve araba kendi kendine stop etti. Arabayı tekrar çalıştırdım baktım ki motorda gürültü değil ama ciddi bir sarsıntı var alt devirlerde de motor inanılmaz isteksiz arabayı hızlandırabilmek için 2500 devri geçmek gerek en az .neyse biraz daha deneyeyim vesaire derken bir baktım ki arabanın içerisinde yoğun bir mazot kokusu. Evin önüne çektim kaputu açtım açar açmaz mazot kokusu daha da yayıldı. gözümle bir Kaçak mı var diye aramaya başladım fakat bir Kaçak bulamadım. En sonunda mersin'deki alfa ustasını aradım ve pazartesi tekrardan servise gidiyor araba. Artık enjektörler değişmek zorunda mı kalır yakıt pompası mı değişir yakıt hortumları mı değişir bilmiyorum ama hakkımızda hayırlısı olsun kafanızı şişirdim kusura bakmayın hepinize iyi geceler.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

murat

  • Amministratore
  • İleti: 6.292
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 159 jtdm motorda tekleme ve çekiş problemi
« #1 : 17 Temmuz 2023, 00:09:03 »
Geçmiş olsun, Yoğun mazot kokusu yakıt sistemini işaret etse de yaşadığınız sorunun mazot pompası olması ihtimali yok bence...Anlattıklarınız enjektör ihtimalini baya güçlendiriyor, mazot kokusu başka bir problemden de kaynaklanabilir (Rekordan kaçırma vs. gibi) . Yani enjektörler onarılıp araç yürümeye başlasa bile o koku gelirse şaşırmayın. Turbo hortumları ve hatta turbonun kendisini de heralde kontrol edecektir zaten usta  8)
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

frsarda

  • Membro
  • İleti: 7
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 159 jtdm motorda tekleme ve çekiş problemi
« #2 : 22 Ağustos 2023, 00:34:49 »
Teşekkür ederim ancak maalesef sorunlar beklediğimden büyüdü bundan yaklaşık 3 hafta önce araç conta yaktı ve yatak sardı aracı Ankara'ya gönderdim motor neredeyse sıfırdan rektifiye edildi üst kapak değişti piston sekmanları değişti turbo revize edildi tribün revize edildi radyatör ve su hortumları turbo hortumları tamamen değişti maalesef benim için biraz masraflı oldu ancak motoru sıfır yaptım sayılır.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Pervasiz_7

  • Membro
  • İleti: 148
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 159 jtdm motorda tekleme ve çekiş problemi
« #3 : 22 Ağustos 2023, 08:32:28 »
Geçmiş olsun. Araçlarınızı alfa ustası olmayan ustaların eline bırakıp gitmeyin bence. Özellikle alfa ustası olmayan şehirlerdeki arkadaşların bu konularda dikkatli olması gerek. Çok masraf, kötü işçilik ve iş bilmezlikten kaynaklı ek arızalar ve harcanan onca zaman da cabası. Konu alfa romeo ise arıza mutlaka öncesinde iyi araştırılmalı. Hem bu forumda hem de yabancı forumlarda bir çok konu var arızalarla ilgili. Benim araçta Kayseri'ye gittiğimde enjektör arızası aldım, orada bir ustaya gittik, bıraksak hemen motoru indirecekti orada.

Usta diyorum araba normal gidiyor ara sıra arıza veriyor, enjektörde olsa böyle gitmez, duman atar falan ama yok abuk sabuk bişeyler anlattı kafama yatmadı yaptırmadım tabi. Araştırdım Jtdm motorlarda ısıdan zamanla enjektör soketleri  bozulabiliyormuş. Soketleri yeniledik sorun düzeldi.

İlk anlattığınız arıza turbo arızası gibi geldi bana. O usta da nasıl bir ustaymış ki soğutma sistemini kontrol etmemiş aracın.

Neyse en azından artık içiniz rahat binersiniz. Kazasız, arızasız sürüşler  :nazar:
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

frsarda

  • Membro
  • İleti: 7
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 159 jtdm motorda tekleme ve çekiş problemi
« #4 : 03 Eylül 2023, 00:14:22 »
teşekkür ederim. motor komple rektefiye edildi. kovertör ve turbo revizyon gördü. masrafı can yaktı elbette ama yapacak bir şey yok.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

defrost

  • Membro
  • İleti: 275
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 159 jtdm motorda tekleme ve çekiş problemi
« #5 : 06 Eylül 2023, 13:51:18 »
Merhaba son durum nedir?
Krank konum sensörü doğru okumuyor olabilir, ustalar krank sensörü bozuk olsa araç çalışmaz diyeceklerdir ama
bazen tam bozulmamış oluyor, doğru okumuyor o yüzden ecuya yanlış bilgi gönderiyor, bu da aracın çalışmasında
çeşitli sıkıntılar yapıyor.
Basit bir işlem olduğu için kontrol etmenizde fayda var.
Aracı çalıştırdıktan sonra Egzantrik Sensörünün fişini çekin araç stop ediyorsa Krank Sensörü bozulmuştur.
Bu dediğimi araç soğukken ve sıcakken deneyin.
Diğer bir durum ise eğer triger değişmiş ve sentesi doğru yapılmadıysa olabilir.

frsarda

  • Membro
  • İleti: 7
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 159 jtdm motorda tekleme ve çekiş problemi
« #6 : 16 Eylül 2023, 00:48:59 »
Merhaba, arac motor rektefikasyonuna gittiğinden beri bir problem olmadı ancak aracı ustadan teslim aldigimda bir tekleme durumu vardı, şükrü usta sağolsun tekrar baktı, map sensörü degisti ve problem düzeldi. Su an icin motor ve performansta bir sıkıntı yok cekis yerinde
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

 

Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
12 Yanıt
1092 Gösterim
Son İleti 26 Ekim 2012, 09:27:28
Gönderen: Yiğit Doğukan
12 Yanıt
952 Gösterim
Son İleti 08 Ocak 2013, 15:19:29
Gönderen: sp4rc0
3 Yanıt
363 Gösterim
Son İleti 23 Eylül 2013, 21:05:04
Gönderen: gothicwhisper
44 Yanıt
3580 Gösterim
Son İleti 05 Kasım 2014, 13:34:01
Gönderen: milano 75
7 Yanıt
2211 Gösterim
Son İleti 21 Kasım 2018, 20:33:05
Gönderen: Storm13

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2023, SimplePortal