Arkadaslar daha once de ayni problemimi dile getirmistim, ustunden cok zaman gecti, araca baktirdim da, 1 hafta ustamda kaldi ama nafile...
Sorun o kadar net ki, yanlis cozumlere gitmek bana gore ya beceriksizlik ya da kullaniciyi dinlemeden cozum arayan ustalardan kaynaklaniyor...
Aracim 159 1.9 dizel manuel...
Sorun:
Arabayi en az 1 gun kullanmadim diyelim,
Start dugmesine basiyorum, paneldeki isiklarin sonmesini bekliyorum, sonra debriyaj ve starta basinca aracin mars motoru gayet basiyor ama arac calismiyor. Sonra tekrar ayni seyi yapiyorum ve arac direk calisiyor... Yani 2. Marsta aliyor...
Ya da, devriyaja basmadan start a basiyorum sonra bekliyorum stop a basiyorum, bu islemi debriyaja basmadan en az 3 kere yapiyorum, 4.de debriyajla bir start dedigimde arac hemen calisiyor...
Yani belliki yakitla alakali, yakit zamanla depoya geri kaciyor ve debriyaja basmadan start stop yapinca yani 156lardaki (mar on off) olayini yapinca, o geri kacan yakiti tamamliyor ve tek marsta aliyor...
Kizdirma bujisinden tut, mazot filtresine, akuden tut kizdirma bujisi rolesine Kadar degisti, yok kardesim cozulmedi sorun... Hatta en son usta motordan olabilir dedi, hatta yuksek basinc pompasindandir dedi... Vs vs
Ha aku sase kablosu da degisti bu arada...
Careyi yabanci forumlarda aradim, herkes ayni seyi soyluyor... Araci stop edince yakit uzun zamanda depoya geri kaciyor denildi... Yakit yerine hava dolunca da tek marsta alamiyor arac.
Arastirdim, bazi araclarda yakitin geri kacmasini engelleyen bir valf var, bizim araclarda depodaki yakit pompasinin icinde bir yerdeymis sanirim ya da o gorewi yapan baska bisey varmis, bundan emin degilim ama her ne halt ise onu bulmam lazim.
Diger bicok aracta olan parca bu linktekinden...
http://m.ebay.com/itm/112037390124Acaba diyorum bunlardan alsam, yakit pompasina yakin olacak sekilde horrtumu kesip araya bunlardan koysam is yapar mi...
Ayni isi fiat stilo sahibi bi arkadas yapmis, sorunu cozulmus...
Fikirlerinizi bekliyorum