Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 - Şanzıman Yağı, Ses ve Ön Logo Sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tekin159

merhaba iyi günler arkadaşlar.

1 sene önce 185 binde aldığım şu an 230 bin km de olan 1 senedir sıkıntısız kullandığım 2006 model manuel vites 1.9 jtdm distinactive 159 kullanıcısıyım. aracımda 1 sene boyunca yağ bakımı ve filtreler dışında her hangi bir işlem yapmaksızın rutin bakımlarla bindim ve çok şükür bir sıkıntı yaşamadım.
öncelikle formda ilk açtığım konu olduğu için aracın seceresini ve kullanıcısı hakkında bilgi vermek gerekirse taşımacılık yapan bir firmayız ve üniversite öğrencisiyim. 1. sınıfta 4 aylık uğraş sonucunda allem kullem edip babama aldırdım bu arabayı. ikna süreci ve çektiğim zorlukları en iyi siz alfistalar bilirsiniz.

bu aşamada tek dayanağım kendi tamirhanemizin oluşu ve konya'Da yetkili servis olarak koyuncu fiat'ın olmasıydı. çok şükür 1 senelik süre zarfında alfa yüzümü kara çıkarmadı. ufak tefek bir çok sıkıntı ve naz yapsa da piyasadaki en ucuz alfalarda biri olduğu için bunları göz ardı ettik. aracı almadan önce hasar kaydında ve muayene tarihlerinde km'lerin uyuşmadığını gördük tahmini olarak 30 40 bin km oynandığını varsayarak aldık. olanı olduğu gibi yazıyorum yarın bir gün satarken 3 5 fazla gitsin mantığında değilim. sonuçta plaka sorgulamada çıkan bir durum.

gelelim problemimize, 3 ay kadar önce komple ön düzen bakımına soktum ve
ön düzene sokmadan önce ince bir ses geliyordu araba yürürken. gaza basmakla alakalı değil. arabanın tekeri döndükçe hıza bağlı artan bir ses. ilk zamanlar sabahları soğuk turbo sesi dediysem de zamanla motor sıcakken de olduğunu ve trafikte kalabalıktan sesi duyamadığımı farkettim.

ön düzenden sonra da aynı ses devam etti. acaba şanzıman yağı mı yok diye kendi tamirhanemizde şanzıman yağını boşalttık. yeterli yağ vardı. sonra şanzıman yağı yerine önümüz kış diye ince olması sebebi ile 10 40 yağ koyduk. daha sonra bunun riskli olduğunu öğrendim diğer bir alfista abimizden, 10 40 çok ince sıkıntı olur ama bu kadar kullanımda bir şey olmadıysa da olmaz diye düşündük. fakat 10 40 koyduktan sonra da sesi kesmedi ve çok şükür korkulacak bir durum da olmadı yağdan kaynaklı. çünkü en az 6 7 bin km'de şanzımana 10 40 koyduktan sonra kullanıldı.

bu ses beni deli etmekle beraber sol önden debriyaj altından ses gelmekte. debriyaja basmakla alakalı olduğunu sanmıyorum. çünkü tümsek ve çukura girince geliyor bu ses. amortisör vurması gibi de değil.
etrafımdakilere göre ben fazla evhamlıyım alfa konusunda ama cidden bu ses ve mekanik konulardaki bazı bilgi eksikliğim beni çok endişelendiriyor. zira daha toyum ve ilk arabam bir 159.
konu hakkında fikir ve bilgi vermek isteyen olursa diye eklemek istediğim bilgiler, ön düzenden 2 ay sonra sonra kaliper kapağı taktırmak için lastikçiye gittiğimde lastiklerin içten yediğini gördüm. ben kışlık lastik sağa sola çektiği içindir diye düşündüm zira ön düzen yeni yapıldı. ama aynı zamanda sol önden gelen ses rot açıklığı ve araba hareket ederken gelen ses bağıntılı olabilir mi kafam takıldı.

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.

ek olarak da yeni logo hakkında yardım isteyeceğim. ön ve arka logo, bicon kapakları için güvenilir alışveriş linki atabilir misiniz? değişimi ve takılması hakkında da bilgilendirirseniz çok sevinirim. internette yeterli bilgi veya video bulamadım.özellikle arka logo tam bir muallak. yeni logo alsam nasıl takacağım bilgim yok. ön yeni arka eski olsun da istemiyorum.

araç resimleri için link:
You are not allowed to view links. Register or Login
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4

francobaresi

Sesin kaynagi anlatima gore porya bilyasi  gibi geldi . Lifte kaldirip tekerleri bostayken hizla eliniZle cevirince ses geliyosa porya olmasi kuvvetle muhtemeldir. Ayrica sanziman yagi muhim bi olay manuelde, 2.5 ltden az koymamak lazim. Forumda arama yaparsaniz bu konuyla ilgili detayli bilgiler var.
Bahsettiginiz ses volanda olabilir, rolantideyken cikip sol on tekerin orayi dinleyin, surtme sesi geliyosa baski balata volan degisimi gerekiyor demektir.
Volan sesine ornek ;

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

tekin159

Sesin kaynagi anlatima gore porya bilyasi  gibi geldi . Lifte kaldirip tekerleri bostayken hizla eliniZle cevirince ses geliyosa porya olmasi kuvvetle muhtemeldir. Ayrica sanziman yagi muhim bi olay manuelde, 2.5 ltden az koymamak lazim. Forumda arama yaparsaniz bu konuyla ilgili detayli bilgiler var.
Bahsettiginiz ses volanda olabilir, rolantideyken cikip sol on tekerin orayi dinleyin, surtme sesi geliyosa baski balata volan degisimi gerekiyor demektir.
Volan sesine ornek ;

İlginiz için teşekkür ederim. Hareket halinde iken sola yük bindiğinde manevra yaptığımda bilya sesi geliyor fakat usta eğer porya bilyası olsa şimdiye kadar dayanmazdı Dedi. 
Baskı balata sacı da sürtüyor diye düşünmüştüm ama bu kadar süre sürte sürte sesi kesmesi gerekirdi diye düşünüyorum.

Videodaki sesi dikkate alıp ben de dinleyeceğim ve sorunu bulunca burada paylaşacağım. İyi forumlar
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI

Adza

Hoşgeldiniz.
Öncelikle gelen sesin kaynağı bana da porya gibi geldi. Liftte denersiniz. Sonuçları bekliyorum.
You are not allowed to view links. Register or Login sitesinde her türlü aksesuar yedek parça mevcut. Logolari ordan temin edebilirsiniz. Nasıl değiştireceğiniz gelen pakette anlatılmış olacak zaten.
2007 1.9 jtdm manuel 159 kullanıcısı olarak Size tavsiyem orjinal dışı yağ yedek parça vs kullanmayın. Periyodik değişmesi gereken parçaları kontrol edin. Şayet ses volan da olabilir. 230k ciddi bir km sayilabilir.
Iyi forumlar

Sercan Keklik

Selamlar,

yukarıda yazdığınız çoğu şey yanlış tamirattan kaynaklı bilginiz olsun.

Şanzumana 10-40 yağ koyulmaz.

Ön düzende ısrarla yazılı forumda fakat 159 sahipleri hep ucuza kaçıyor. Bu arabanın üst salıncakları orjinal olmazsa olmuyor. Ses yapıyor, boşluk yapıyor ve problem yaratıyor. Sonra 159 sıkıntılı oluyor. Değil Sahipleri arabanın parçasını almıyor.

Alt Takım, Çok pahalı hem fikiriz.. Zira Eğer Arka burçlar aşınmış ise Powerflex yöntemi ile en makul ve mantıklı çözüme gidiliyor. Fakat sahipler bunuda yapmıyor. Piyasadan 100-200 e bulunan burçlarla tamire gidiliyor.

BMW M5 e bindiğinizi düşünün ön takım Votto - Formpart.. Olcak iş degil. Buda ondan ibaret.

Araca ne yağ, ne su, ne akü, lastik ebatı, kaç hava basılacağı Kullanıcı el kitabında mevcut. Fakat Kimse okumuyor.. Adam AlfaOwnersı, Alfisti Turkey i okuyor fakat o kitabi okumuyor o kitapta misal 5-40W yağ kullan diyor ise yok o 0-40 kullanıyor 10-60 kullanıyor. Çünkü fabrikanın ar-ge si boşa çalışıyor. Fabrika boşa araba üretiyor. Hatta araba üretmekte ne varki? soguksa şu yağ sıcaksa bu yağ :)

Lastik aşınmasıda yanlış rot ayarı ve ön düzende ki problemlerden kaynaklanmakta. Ön düzenle ilgili ne olması gerektiği de yine kullanıcı kitabında tek tek yazmakta.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

OğuzCanAlantor

Porya sesi yolda zaten bariz belli olur ilerleyen zamanlarda daha çok bozulucak daha fazla ses alıcaksınız.  Araç yürürken ses geliyor diye hangi usta alt takım değiştirir :) araç çukurlarda tümseklerde geçişlerde ses yapmıyorsa nasıl alt takımdan şüphelenebilir.

Yürürken gelen ses büyük ihtimalle porya bilyası zaten yukarda dediğim gibi gün geçtikçe daha fazla ses yapmaya başlar.

Eğer kalkışlarda ses yapıyorsa aks veya kulaklarınızı kontrol etsinler. 159da aks sıkıntısı vardır manuelin fiyatı otomatiğe göre daha uygundur.

Sercan Keklik

Porya sesi yolda zaten bariz belli olur ilerleyen zamanlarda daha çok bozulucak daha fazla ses alıcaksınız.  Araç yürürken ses geliyor diye hangi usta alt takım değiştirir :) araç çukurlarda tümseklerde geçişlerde ses yapmıyorsa nasıl alt takımdan şüphelenebilir.

Yürürken gelen ses büyük ihtimalle porya bilyası zaten yukarda dediğim gibi gün geçtikçe daha fazla ses yapmaya başlar.

Eğer kalkışlarda ses yapıyorsa aks veya kulaklarınızı kontrol etsinler. 159da aks sıkıntısı vardır manuelin fiyatı otomatiğe göre daha uygundur.

Manuelle otomatik akslari farklidir mutlaka yazalim yoksa ucuz diye gidip alirlar :)

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

OğuzCanAlantor

Manuelle otomatik akslari farklidir mutlaka yazalim yoksa ucuz diye gidip alirlar :)

haha haklısın abi :)  :D

alperen08

Biraz alakasız olacak araya giriyorum ama,

You are not allowed to view links. Register or Login benim 159' da 2'den 3'e geçişlerde aynı performansla akmıyor araba ama devamında 4,5,6 diye devam ederken tekrar seriliğini sürdürüyor bu benim arabaya ait bir sıkıntımı yoksa genel 159ların vites oranları ile alakalı bir durum mu?

You are not allowed to view links. Register or Login   bu arada sende çok sert yapıon be kardeş, uyarılarını bile döver gibi yapıyorsun adamlara :D :D :D okurken gülüyorum valla :)

Sercan Keklik

Biraz alakasız olacak araya giriyorum ama,

You are not allowed to view links. Register or Login benim 159' da 2'den 3'e geçişlerde aynı performansla akmıyor araba ama devamında 4,5,6 diye devam ederken tekrar seriliğini sürdürüyor bu benim arabaya ait bir sıkıntımı yoksa genel 159ların vites oranları ile alakalı bir durum mu?

You are not allowed to view links. Register or Login   bu arada sende çok sert yapıon be kardeş, uyarılarını bile döver gibi yapıyorsun adamlara :D :D :D okurken gülüyorum valla :)

Aslinda hic sert degil tabi ama mimikler nette olmadigi icin oyle algilaniyor olabilir :) gercekten kizarak veya kotuleyerek yazmiyorum. Sonuc olarak araba sahibi para sahibi bellidir :) isteyen sefasini isteyen cefasini surer fakat bi kilavuzu bile okumayip internette cozum araninca veya servisler yedek parcacilar araninca o an ulkenin telekom firmalarina kiziyorum 1000dk 1000 sms 4 gb internet olursa herkes herkesi oyalar :)

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Doğa Tosun

Selamlar,

yukarıda yazdığınız çoğu şey yanlış tamirattan kaynaklı bilginiz olsun.

Şanzumana 10-40 yağ koyulmaz.

Ön düzende ısrarla yazılı forumda fakat 159 sahipleri hep ucuza kaçıyor. Bu arabanın üst salıncakları orjinal olmazsa olmuyor. Ses yapıyor, boşluk yapıyor ve problem yaratıyor. Sonra 159 sıkıntılı oluyor. Değil Sahipleri arabanın parçasını almıyor.

Alt Takım, Çok pahalı hem fikiriz.. Zira Eğer Arka burçlar aşınmış ise Powerflex yöntemi ile en makul ve mantıklı çözüme gidiliyor. Fakat sahipler bunuda yapmıyor. Piyasadan 100-200 e bulunan burçlarla tamire gidiliyor.

BMW M5 e bindiğinizi düşünün ön takım Votto - Formpart.. Olcak iş degil. Buda ondan ibaret.

Araca ne yağ, ne su, ne akü, lastik ebatı, kaç hava basılacağı Kullanıcı el kitabında mevcut. Fakat Kimse okumuyor.. Adam AlfaOwnersı, Alfisti Turkey i okuyor fakat o kitabi okumuyor o kitapta misal 5-40W yağ kullan diyor ise yok o 0-40 kullanıyor 10-60 kullanıyor. Çünkü fabrikanın ar-ge si boşa çalışıyor. Fabrika boşa araba üretiyor. Hatta araba üretmekte ne varki? soguksa şu yağ sıcaksa bu yağ :)

Lastik aşınmasıda yanlış rot ayarı ve ön düzende ki problemlerden kaynaklanmakta. Ön düzenle ilgili ne olması gerektiği de yine kullanıcı kitabında tek tek yazmakta.

Tamamına tamamen katılıyorum.

hiç bilmeyen biri forumu okusa 159'u aşırı problemli, cacık araba sanacak. 170 bin km / 7 sene oldu forumda 159'larda yaşanan sıkıntıları yaşamamam sadece şans olamaz heralde. Üstelik aracım yazılımlı + yazları 18" üzerinde dolanıyor.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

alperen08

Bende katılıyorum zerre süphem yok bu konuda bundan dolayıda en ufak bakım için kalkıp istanbula geliyorum Kocaeli'den :) Ben Sercan'ın tepkilerine takıldım :) o da dediği gibi burada jest mimikler görünmediğinden dolayı olsa gerek :)

alperuzi

Dostum aracın 320Nm gibi oldukça yüksek tork üreten bir motora sahip, lütfen bir an önce şanzuman yağını 75w-80 veya benzer dişli yağı olarak değiştir.

bu arada You are not allowed to view links. Register or Login

bendeki yazılımdan mı bilmiyorum ama 3. viteste ciddi bir ivme ve tork hissi var benim araçta.

alperen08

Bende yazılım yok default araç. bu dediğim olay 2DEN 3E geçişlerde söz konusu mesela devamında da yok 4 5 6 da da sorunsuz akıor ama 2den 3e geçişde sanki birşey o hızlanma ivmesini yavaşlatıyor. devamında tekrar toparlıor ama.

Dostum aracın 320Nm gibi oldukça yüksek tork üreten bir motora sahip, lütfen bir an önce şanzuman yağını 75w-80 veya benzer dişli yağı olarak değiştir.

bu arada You are not allowed to view links. Register or Login

bendeki yazılımdan mı bilmiyorum ama 3. viteste ciddi bir ivme ve tork hissi var benim araçta.

tekin159

Arkadaşlar Şanzımana 10/40 yağ koymakla ilgili usta ile görüştüm usta bana sadece 0.5 ml. 10/40 koyduğunu belirtti. Yağ var mı yok mu kontrolü için biraz akıttık onun üstünü tamamladık Dedi.

Fakat istersen komple 10/40 koysak da sıkıntı olmaz Dedi. Nedenini sorunca Fiat ducato minibüslere de şanzıman yağı 10/40 kullandığını ve minibüslerin şanzımanının bir taksiye göre en az 3 kat fazla ısınacağını ve buna rağmen de şimdiye kadar 2 senedir bir sıkıntı olmadığını söyledi ki bu sıkıntı olmaması durumuna ben de şahidim.

Baktığımızda teknik olarak yanlış ama pratikte zararsız gözüken bir davranış.

2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI

francobaresi

10 numara yag denemek lazim

Cuore sportivo

balesanist

"Mantığınla sev, duygularınla seç"

Sercan Keklik

Arkadaşlar Şanzımana 10/40 yağ koymakla ilgili usta ile görüştüm usta bana sadece 0.5 ml. 10/40 koyduğunu belirtti. Yağ var mı yok mu kontrolü için biraz akıttık onun üstünü tamamladık Dedi.

Fakat istersen komple 10/40 koysak da sıkıntı olmaz Dedi. Nedenini sorunca Fiat ducato minibüslere de şanzıman yağı 10/40 kullandığını ve minibüslerin şanzımanının bir taksiye göre en az 3 kat fazla ısınacağını ve buna rağmen de şimdiye kadar 2 senedir bir sıkıntı olmadığını söyledi ki bu sıkıntı olmaması durumuna ben de şahidim.

Baktığımızda teknik olarak yanlış ama pratikte zararsız gözüken bir davranış.

Dostum sen ustayi degistir. Bi kere icinde farkli bir yag olan yaga baska bir yag katarsan ozellik falan kalmiyor. En basiti dot4 fren yagina dot 5 koyun, 4 kaliper ve debriyaj merkezi yeniliersiniz ustelik 10 ml bile yeterli bunun icin. Ustan bence bi kasap dukkani acsin. Belki nusret kadar falan mesur olur. Ducato da da 10-40 koyuldugunu dusunmuyorum. Arastiricam bu konuyu.

Yanlisi yanlisla ortup sana 10.000 tl sanzuman masrafi cikarticak olan kisi ustan.

Malesef ki hep soyluyorum ve ustalarda bu tip insanlari asla sevmez. Arastirin sebebini sorun. Mantikli cevap bekleyin. Zira Turkiyedeki ustalarin %90 i mantikli bi cevap sunamaz. Cunku duz mantik hepsi.

Ab rh+ kana baska hangi kanlar verilemiyorsa bu yag iside boyledir. Yag orda isinan parcayi sogutmuyor. Tek amaci bu degil.

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Sercan Keklik

10 numara yag denemek lazim

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Sercan Keklik

Bu arada konuya ekliyorum;

Ducato da 10W40 Kullanamdığını görmüş oluruz böylelikle. Bu 10W40 20W50 yağlar çoooooook eskilerden Tipo - Tempra onlarda kullanılırdı. Yani 1992 Model bir teknolojiden bahsediyoruz. Usta da büyük ihtimalle oralarda kalmış.

Kısacası Hep söylüyorum; Bir araç bozuluyor ise, tamir ettiğiniz zaman daha büyük masraflar çıktı ise Suçu araç değil USTA bir o kadar da araştırma yapmayan sahibi. Çünkü bizim halkımızda karşılıklı güven diye bir güven mekanizması var. Hepimiz temiz saf pak bekliyoruz karşımızda ki insanı da fakat öyle olmuyor.

Bi İle bakın, Alfa Romeo markasının ustası 18 tane. (Istanbul) Bu kadar araba varmı? Yok.. Herkes usta. Neden? Çünkü bir kağıt belge istenmiyor. 2 Takım koy, 1 lift al sana tamircilik.. Sıkıştığın yerde bir multiscan ecu, bi tane telefon açabileceğin kafası çalışan bi usta Allah bereket versin.

Vergi Borcu: Matrahsız

:)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

tekin159

Ducato da 10W40 Kullanamdığını görmüş oluruz böylelikle. Bu 10W40 20W50 yağlar çoooooook eskilerden Tipo - Tempra onlarda kullanılırdı. Yani 1992 Model bir teknolojiden bahsediyoruz. Usta da büyük ihtimalle oralarda kalmış.

Kısacası Hep söylüyorum; Bir araç bozuluyor ise, tamir ettiğiniz zaman daha büyük masraflar çıktı ise Suçu araç değil USTA bir o kadar da araştırma yapmayan sahibi. Çünkü bizim halkımızda karşılıklı güven diye bir güven mekanizması var. Hepimiz temiz saf pak bekliyoruz karşımızda ki insanı da fakat öyle olmuyor.

Bi İle bakın, Alfa Romeo markasının ustası 18 tane. (Istanbul) Bu kadar araba varmı? Yok.. Herkes usta. Neden? Çünkü bir kağıt belge istenmiyor. 2 Takım koy, 1 lift al sana tamircilik.. Sıkıştığın yerde bir multiscan ecu, bi tane telefon açabileceğin kafası çalışan bi usta Allah bereket versin.

Haklısınız beyfendi zaten benim 159 a 500 ml. 10/40 koyuldu ama hali hazırda 2 senedir sürekli servis yapan ducatolar arıza yapmadı Dedi tecrübe olarak.

Olması gereken sizin dediğiniz fakat ben ek olarak bir duyum ve pratikte denenmiş bir tecrübe paylaşmak istedim.
Saygılar.

2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI

Sercan Keklik

Haklısınız beyfendi zaten benim 159 a 500 ml. 10/40 koyuldu ama hali hazırda 2 senedir sürekli servis yapan ducatolar arıza yapmadı Dedi tecrübe olarak.

Olması gereken sizin dediğiniz fakat ben ek olarak bir duyum ve pratikte denenmiş bir tecrübe paylaşmak istedim.
Saygılar.

Tekin kardeşim ben kendımı burda haklı çıkarmak istemiyorum. Öyle bir derdimde yok.

Anlatmak istediğim şu; Ducato ile zaten şanzumanın aynı şanzuman değil. Bir Tecrübe veya pratikte denenmiş bir tecrübeye gerek olmayan 2 ayrı uzak şanzuman. 75W85  Kullanılan bir şanzumana 75W80 bile koysanız vites geçişlerinde Senkromençler ses yapar.

Benim burda anlatmak istediğim olması gereken, problem yaşamaman gereken durumdur. Senin aracına koyman gereken yağ ile ustanın koyduğu yağı sana anlatırım. Ustayı dinlersin, beni dinlersin uygularsın uygulamazsın o sana kalmış. Çünkü çıkacak olan masrafla sen karşı karşıya kalacaksın.

Bugun 500 TL masraf çıkacak ise, ilerde 10.000 TL çıkacak ve sadece bu sebep senin ustam diye savunduğun adamın bilgisizliğinden ötürü olacak. Yani bugun 159 piyasasına baktığımızda ortalama %20 si gibi bir rakam cebinden cıkmış olacak.

Yok yine de pratik ve tecrübe dersen tabi burda bu kadar bilgi paylaşıp, doğruyu göstermemizin anlamı yok demektir. O zamanda buraya Bu sorunum var ama ustam bunu dedi diyip teyitleşme mekanı olarak bakıldığından başka bir gerçeklik kalmaz.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

tekin159

Saygılar.

Tekin kardeşim ben kendımı burda haklı çıkarmak istemiyorum. Öyle bir derdimde yok.

Anlatmak istediğim şu; Ducato ile zaten şanzumanın aynı şanzuman değil. Bir Tecrübe veya pratikte denenmiş bir tecrübeye gerek olmayan 2 ayrı uzak şanzuman. 75W85  Kullanılan bir şanzumana 75W80 bile koysanız vites geçişlerinde Senkromençler ses yapar.

Benim burda anlatmak istediğim olması gereken, problem yaşamaman gereken durumdur. Senin aracına koyman gereken yağ ile ustanın koyduğu yağı sana anlatırım. Ustayı dinlersin, beni dinlersin uygularsın uygulamazsın o sana kalmış. Çünkü çıkacak olan masrafla sen karşı karşıya kalacaksın.

Bugun 500 TL masraf çıkacak ise, ilerde 10.000 TL çıkacak ve sadece bu sebep senin ustam diye savunduğun adamın bilgisizliğinden ötürü olacak. Yani bugun 159 piyasasına baktığımızda ortalama %20 si gibi bir rakam cebinden cıkmış olacak.

Yok yine de pratik ve tecrübe dersen tabi burda bu kadar bilgi paylaşıp, doğruyu göstermemizin anlamı yok demektir. O zamanda buraya Bu sorunum var ama ustam bunu dedi diyip teyitleşme mekanı olarak bakıldığından başka bir gerçeklik kalmaz.
Öyle bir iddiam ya da sitemim yok tabi ki buradaki bilgileri ciddiye almasam ya da sanayideki sıradan bir usta lafına inananacak olsam burada vakit kaybetmem tabi ki. Normalde hiç form kullanmayan biriyim burası ilk tecrübem form alanında. Sırf buradaki seviyeli ve bilgili ortam için kullanıyorum formu.
Bilgileriniz benim için değerli ve yol gösterici. İlgi alakanıza teşekkür ederim.

2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI