Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa romeo 147 farları zayıf nasıl güçlendirebiliriz  (Okunma sayısı 1552 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serdar_ileri

• Membro
Merhabalar

Mk1 kasa alfa romeo 147 sahibiyim. Aracın farları bana çok güçsüz geliyor. Daha teknolojik bir şeye dönüştürebilir miyiz?

Seektörler daha şimşek gibi çakması şık olur.

Mercekli bi xenon takmak geliyor aklıma. 2 dezavantajı var sanki :

1. Muayeneden geçmiyor değil mi? Tecrübesi olan paylaşabilir mi?
2. Kısa uzun farrlar için soketleri çok kesip biçmek istemiyorum. Bildiğim kadarıyla kısa ve uzun aynı ampül üzerinde sadece şapkası kalkıyor.

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

S.Asil

• Membro
Far ampüllerinizi değiştirebilirsiniz , mesela kısa hüzmeli farınızın ampülünü "Bosch gigalight plus 120" takarsınız , uzun hüzmeli ampüllerinizi ister led isterseniz normal ampül takarak güncellemek size kalmış. Farınız kirliyse temizleyin , ve unutmadan far ayarınızı kesinlikle yaptırmanız , kolay gelsin :)  :alfisti:
Alfa Romeo 156 SW mk2 (1)
Alfa Romeo 156 1.9JTD mk1.5 (2)

ekerem

• Membro
Bı Xenon mercekler de Xenon takılıyken muayeneden geçmez. Ama aynı merceğe halojen takıp gidince geçer. Bı Xenon da perde olduğu için kısa ve uzun aynı mercekten olur. Şimşek etkili selektör için uzunlara lümeni yüksek bi LED far da takabilirsiniz.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

qrkmtp

• Membro
Ben kisalara bi kac ay once osram night braker laser  taktim diger denedigim farlara oranlara (philips extreme ve orjinal farlarina) gore cok daha iyi diyebilirim.Ama bir xenon degil tabi.

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TheSarper

• Membro
Ben kisalara bi kac ay once osram night braker laser  taktim diger denedigim farlara oranlara (philips extreme ve orjinal farlarina) gore cok daha iyi diyebilirim.Ama bir xenon degil tabi.

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu başlık ve yorum vesilesiyle ben de Osram Night Breaker Laser siparişi verdim. Gece kör bir şekilde gezmelerim biter umarım.
2006 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
2012 Alfa Romeo MiTo 1.3 JTD City

serdar_ileri

• Membro
Far ampüllerinizi değiştirebilirsiniz , mesela kısa hüzmeli farınızın ampülünü "Bosch gigalight plus 120" takarsınız , uzun hüzmeli ampüllerinizi ister led isterseniz normal ampül takarak güncellemek size kalmış. Farınız kirliyse temizleyin , ve unutmadan far ayarınızı kesinlikle yaptırmanız , kolay gelsin :)  :alfisti:

Yorumlara baktığımda far modifiyesine girme gibi bir mesaj anlıyorum.
Uzun farda led deneyenler tecrübesini paylaşabilir mi? Led için mercek ya da balasta gerek var mı?

Kısalar için "Bosch gigalight plus 120", "osram night braker laser " dışında var öneri var mı

S.Asil

• Membro
Uzun hüzmeli farlarımda led kullanıyordum muayene girdiğim için söktüm , inwells diye bir marka olsa gerek diye hatırlıyorum. Orijinal xenon yada ledin düzlüğü yoktu benim aracımda fakat sellektör durumunda özellikle uzun yolda benim çok işimi görmiştür. Hatta şunuda eklemek istiyorum trafik levhası aydınlatması konusunda mükemmeller.
Alfa Romeo 156 SW mk2 (1)
Alfa Romeo 156 1.9JTD mk1.5 (2)

ekerem

• Membro
Yorumlara baktığımda far modifiyesine girme gibi bir mesaj anlıyorum.
Uzun farda led deneyenler tecrübesini paylaşabilir mi? Led için mercek ya da balasta gerek var mı?

Kısalar için "Bosch gigalight plus 120", "osram night braker laser " dışında var öneri var mı
LED farlar direk halojen yerine takılıyor. Herhangi bir balasta ihtiyaç yok. Ayrıca ilginç bı şekilde muayene de Xenon yasakken LED ler yasak değil muayenede sıkıntı çıkarmıyor. Ama şahsi fikrim LED lambalar kisalar a takılmamali. Çünkü ışığı çok dağıtıyor selektör yaparken iyi ama kısalarda önünü aydınlatırken odaklanmada o kadar iyi değil
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ergunkabahor

• Membro
Benim 159'da uzunlarda led ampul takılı selektör çok iyi ama uzun aydınlatma çok iyi değil. Kısalarda ise D2S bi-xenon kullanıyorum. Çift uzun yanıyor çok memnunum.

fatihmehmet

• Membro
Kökten çözüm istiyorsanız çözüm belli; bi-xenon. Muayenede halojen ampul tutturup geçebilirsiniz.

Creeled'ler muayeneden geçer ama aydınlatmanız suankinden bile kötü olur. Göz alması sebebiyle çokta küfür işitirsiniz. Tek artısı uzunlarda şimşek etkisi yapması.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

GoogleTagged