Diğerlerinden fazla yakması bizim "huzursuz Alfista ayağı"ndan yav.
O dönem çıkmış muadillerinden pek fazla yakmaz. Haydi %5-%10 diyelim, o da en fazla. Volkswagen'in Hitler motoru da o kadar yakar.
LPG tüketimi benzini takip etmiyor gibi bir izlenimim var. Bu ayki ağır bakımdan sonra, yazın LPG sistemine odaklanacağım biraz ama ben 12.5 litre/100km civarı LPG'nin üzerine çıkamadım. Performanstan yana bir şikayetim yok, son dönem kullanımım biraz hunharca, son ortalamam 11.8 litre/100km. Bu değer Adana şehir içi ile yüksek hız otoyol kullanımının sonucu. Yüksek hız dediğim de sürekli işe yetişmeye çalışmaktan 170-200km/h aralığı. Araç 156 2.0 Selespeed. 147 de benzerdir. Son sıfırlamadan sonra önceki gün 289km'de LPG'den benzine geçti, yakıt aldım 33 litre civarı doldu. Litresi 2.45TL'den 80,92TL tuttu.
Parçalar için en iyi kaynak alfayedek.net. Site sahibi de bizden, ayrıca çok dürüst bir esnaf ve elinden gelen desteği de verir. Usta konusunda oralardaki arkadaşlarla konuşmak gerek. Adanada malesef düzgün Alfa servisi yok. Mersin'de iyi referanslar biliyorum ama kendi arabama kendim bakmak zorunda kalıyorum kimseye emanet edemediğimden.