Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

alfa romeo 156 2.0 twinspark gaz yemiyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karastsb

Herkese selamlar. 2002 model 156 2.0 twinspark(Benzin/Lpg) sahibiyim.Başta belirtmek isterim ki aracımı çok seviyorum. Aracımdaki sıkıntıya gelince;
           aracımı ilk aldığımda 138000 km'de benzinliydi.tüpü aldıktan sonra taktırdım.aracıma daha tüp takılmadan uzun yolda bakalım ne yapımıyormuş diye yüklendiğimde araç 5000 devire kadar gelmiş daha sonra da gaz yememiştir.Sabahları aracı çalıştırdığımda halen ilk benzinle çalıştığı esnada gaza bastığımda araba boğulup kalıyor.Fakat araç ısınıp lpg'ye geçtiğinde bariz bi şekilde gaz yemeye başlıyor. AMA YİNE DE hem benzindeki kullanımda olsun hem lpg'li kullanımda araç 5000 deviri geçmiyor.Bunun üzerine usta tavsiyeleriyle araçta değiştirdiğim parçalar;
                 1) bujiler
                 2) benzin pompası
                 3) enjektör temizliği(carbon clean)
bi çare olmadı araç halen aynı. 155 bg güç üreten bi araçla inanın ki kalkışta şekil yapan sıradan bi araca kafa tutmaya çekiniyorum.
                   aracımı çok sevdiğim için sorunu çözmek istiyorum böyle bi olay başına gelen ya da iyi bi ustası olan varsa cvp yazarsa sevinirim. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

DarknessHero

Maf sensörünü kontrol ettirmenizi öneririm. 1998 2.5 v6 aracımda sabahları ilk çalıştırınca bir kaç km gaz yememe problemi vardı ısındıktan sonra bazen sorunsuz bazen de takılarak da olsa devir yükseliyordu takılmalar genelde 4bin 5bin den sonra aşırı belirginleşiyordu mafı temizledim herhangi bir sorun kalmadı.

karastsb

çok teşekkürler ilk fırsatta denicem.

karastsb

darkness hero iletinizi aldıktan sonra maf sensörünü devre dışı bırakıp denedim rölantide titreme yaptı. Fakat kesiciye takılmayan araba hem gazda hem benzinde kesiciye kadar geldi sorun dediğiniz gibi bu sensörden kaynaklanıyor gibi.. Bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.

Sercan Keklik

Sensörlere baktırmakta fayda var birde LPG ciye götürüp ayarlarına baktırdınız mı?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm