Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa Romeo 156 Kalorifer Peteği Değişimi  (Okunma sayısı 6876 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gothicwhisper

• Membro
Alfa Romeo 156 Kalorifer Peteği Değişimi
« : 01 Kasım 2020, 09:39:17 »
Selamlar dostlar  1.5 sene önce baska bir başlıkta kalorifer petegimin tikali oldugunu sol sicak sag soguk geldiginden anlamistik tabiki klima aktuatorlerimizde sorun yoktu   bu sorunu giris cikis hortumlari ile makineye baglanarak temizlettigimi ve sorunumun gittigini yazmis ve o sekilde de tavsiyelerde bulunmustum.

Kabin icerisi sağ taraf tekrardan ilik üflemeye başladi tekrar cihaza baglatip radyatir petegini deldirmek istemiyorum.

Size sorum ön göğüsü sokmeden yani torpido sag gozu  sokerek bu degisimi islemi yapilabilir mi ?
Bu sekilde yaptiran var midir ?
Tavsiyeleriniz var midir ?

İstanbulda olsam zeki ustaya gider sorunumuzu hallederdik ama Ordu ilindeyim kendi tecrubelerim ile burada Ustanin basinda bulunarak yaptiracağim bu işlemi.

Youtube ve Alfa ownersdan birkac video.izledim  bogaz  kelebeği sokulup horultumlar cikartiliyor ve sonrasinsa torpido altinda sokum islemi yapiliyor ama detayli anlatimlar mevcut olmadığında ögrenmeden bu isleme başlamak istemiyorum.

Simdiden tesekkur ederim

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

« Son Düzenleme: 01 Kasım 2020, 09:44:18 Gönderen: gothicwhisper »

olcaycharger

• Membro
Ynt: Alfa Romeo 156 Kalorifer Peteği Değişimi
« #1 : 01 Kasım 2020, 23:43:39 »
Kalorifer radyatörü tam göğüsün ortasında alt tarafta yerleştik.

Göğüsü altında ki parçaları sökerek oraya erişebilirsiniz.

Ben yapabildim sizde yaparsanız.

Motor bölmesinden kalorifer peteğine giren 2 hortumuda çıkarmanız da lazım ama.

Parçaları sökdükçe petek görünecek ve en sonunda erişip değişebilirsiniz.

Sıcak hava için tek çözüm değiştirmek ama sizin havalandırma mk2 de yani çift bölmeli. Belki de klape motorlarından biri arzalıdır ondan da sıcaklık farklı gelebilir...

SM-A530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Olcay Meral
1998 156 2.5 V6 24V Nero

gothicwhisper

• Membro
« #2 : 01 Kasım 2020, 23:46:39 »
You.hocam.keske klape olsa.onlarda sorun.yok malesef'
Cok saolun faydali bilgiler icin.

gothicwhisper

• Membro

[/quote]

gothicwhisper

• Membro

Tekrar teşekkür ederim ard arda iki siyah kapağı söktüm erişebildim ancak tam olarak sökmedim  DELPHİ marka yeni peteğe takmak üzerine   O ring DENİLEN  yeni conta parça numarasını biliyormusunuz ? İNTERNETTE BULAMADIM HİÇ,  almışken onuda orjinal almak istiyorumda.

gothicwhisper

• Membro
« #5 : 04 Aralık 2020, 22:39:48 »
Yardim icin tesekkurler arkadaslar petek degisimini yanlardaki parcalari sokerek zorda olsa yapabildik petekler 5 dakikada firin gibi isiniyor. Kişa haziriz artik.

gothicwhisper

• Membro
« #6 : 04 Aralık 2020, 22:40:29 »
bu da eski ve yeni farkı Astra G kasalar ile ayni parça mk2 156 larin peteği  Delphi parcanin ismi.

.

fikri.şakar

• Membro
« #7 : 05 Aralık 2020, 01:37:55 »
Elinize sağlık, iyi ısınmalar dilerim.sizin oralarda lazım olur.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

gothicwhisper

• Membro
« #8 : 05 Aralık 2020, 02:12:26 »
Elinize sağlık, iyi ısınmalar dilerim.sizin oralarda lazım olur.
Saolun hocam haklisiniz 1.000 rakim.uzeri 5/6 ay kış geciyor.

DcD-Semih

• Membro
« #9 : 05 Aralık 2020, 14:35:06 »
Hocam geçmiş olsun ve hayırlı olsun, petek arızalarının büyük bir kısmı bildiğiniz üzere uzun süre antifrizsiz kullanım veya kötü su ile kalitesiz antifrizin dengesiz karışımından kaynaklanmakta. Hazır soğutma sistemi boşalmış iken çok güzel ürünler var aslında sistemi komple temizleyip genleşme kabınıda kum ile çalkalayıp temizleseydiniz yaptığınız işin ömrü çok daha uzun olurdu. Belki yapmışsınızdır fakat yapmadıysanız çok geç değil :)

DUB-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

gothicwhisper

• Membro
« #10 : 05 Aralık 2020, 14:42:33 »
Hocam geçmiş olsun ve hayırlı olsun, petek arızalarının büyük bir kısmı bildiğiniz üzere uzun süre antifrizsiz kullanım veya kötü su ile kalitesiz antifrizin dengesiz karışımından kaynaklanmakta. Hazır soğutma sistemi boşalmış iken çok güzel ürünler var aslında sistemi komple temizleyip genleşme kabınıda kum ile çalkalayıp temizleseydiniz yaptığınız işin ömrü çok daha uzun olurdu. Belki yapmışsınızdır fakat yapmadıysanız çok geç değil :)

DUB-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
aynen hocam yaptik temizlikmisini uzun sure rahatiz saolun

gothicwhisper

• Membro
« #11 : 09 Ocak 2021, 17:00:48 »
Faydası Olması açisindan Yapılan İslemlerin Sıralaması

1- Kalerifer peteğinden ısınmadığa ve parçanın değiştirilmesine kesin emin olmak çünkü işlem biraz meşekkatli.

2-Ben delhpi kullandim orjinal parçayıda temin edebilirsiniz bulamazsanız kale  markada  olur kale markanin giris ve cikis hortumlari kendi uzerinde olmasi lazim.

3-Bu işlem tek başına çok yorucu ve zor iyi bir usta yada sizin gibi anlayan biri olmasi cok faydası olacaktır.

4-Aracin altindan petek giris ve cikis hortumlarini kelepceden ayiriyoruz Aracın sağ ve sol ayak kismı pandizotunu 2 ser tane siyah klipsi cikararak sokuyoruz.Polen filtresinin altinda airbag beyni var beyni soketlerden ciksrmaniza gerek yok şaseden alip ,  3 adet vidasi rahat calismak icin onu saga yada sola cekiyoruz.

5-5.5 alyan olmasi lazim sari vidalari sokmeye basliyoruz ,  fotograftaki sagli sollu sokuyoruz , sag sol da klima isi isi sensoru soketlerini sokuyoruz.Once petegin altinsa iki adet siyah koruma var biri yuvarlak delikli digeride petegin yatagi. amac 10 tane vidayi sokerek petegi ortaya cikarmak.
Vidalardan sonra 2 yuvarlar 1 adet diktorgen hava akiş hortumlarin baglantilarini cikariyoruz.

Bu islemlerden sonra petek inmesi lazim daha sonra peteği ben gibi hortumsuz aldiysaniz cikan giris cikis metal parcayi  radyatore ekleyip  yeni radyatorunu yatagina sabitliyorsunuz  , ve aracin disindaki giriş cikis hortumlarini takiyorsunuz daha sonra ic plastik aksam kapagini vidalarini  takarak yerine oturtuyorsunu kisaca yapilan islemlerin tersini yapiyorsunuz ve sorun cozukuyor.

Resimdekiler:
Sari yuvarlak icindekiler sicaklik sensorleri
Mor olanlar vidalar
Yesil olan 1 numara ilk cikacak parça
Beyaz 2 yazanda alttaki petegin yatağı

Bu islemler ortalama 2/3 saat surebiliyor.
İnş birilerine faydası olması dileklerimle gözünüz kesmiyorsa ve tecrubeniz yok ise uğraşmanizi tavsiye etmem , öyle bir durumda ustaniza yaptirmaniz daha mantikli olacaktir.

« Son Düzenleme: 09 Ocak 2021, 17:03:55 Gönderen: gothicwhisper »

coyote

• Membro
« #12 : 27 Nisan 2023, 10:21:35 »
Bizim emektarın radyatör de sonunda ömrünü doldurdu sanırım. Fazla bir su eksiltme yok ama, kaloriferi çalıştırınca içeri antifiriz kokusu gelmeye başladı. Sorun büyümeden halletmek için, Kale marka borulu radyatörü aldım. Hava uygun olursa, bu hafta sonu değiştirmeye niyetim var. Mk1 ile mk2 arasında, radyatör sökümü yönünden çok bir fark olup olmadığı konusunda bilgisi olan var mı? Şimdiden sağolun.

devirsever

• Membro
« #13 : 27 Nisan 2023, 15:14:54 »
Bizim emektarın radyatör de sonunda ömrünü doldurdu sanırım. Fazla bir su eksiltme yok ama, kaloriferi çalıştırınca içeri antifiriz kokusu gelmeye başladı. Sorun büyümeden halletmek için, Kale marka borulu radyatörü aldım. Hava uygun olursa, bu hafta sonu değiştirmeye niyetim var. Mk1 ile mk2 arasında, radyatör sökümü yönünden çok bir fark olup olmadığı konusunda bilgisi olan var mı? Şimdiden sağolun.

Gazan mubarek olsun Ozan  :D :clover:
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

gothicwhisper

• Membro
« #15 : 07 Kasım 2023, 15:27:25 »
Selamlar hocam valla cok fark yok diye biliyorum youtube da bir video da mk1 gormustum bende mk2 de  degiseli  bayagi oldu.

Vidyoyu bulursam burdan paylasacagim.

M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gothicwhisper

• Membro
« #16 : 07 Kasım 2023, 15:30:34 »
https://youtu.be/f7YFQZc_ct8?feature=shared

Bir arkadas sanirim buradaki paylasimlardan vidyo cekip atmis:)

sanirim araci mk1 ayni seyleri yapmis hocam.

coyote

• Membro
« #17 : 07 Kasım 2023, 15:56:23 »
Selamlar hocam valla cok fark yok diye biliyorum youtube da bir video da mk1 gormustum bende mk2 de  degiseli  bayagi oldu.

Vidyoyu bulursam burdan paylasacagim.

Çok teşekkürler. Sizin bu konuda paylaştığınız bilgilerden faydalanarak değişimi yaptım  :yukari-ok:

https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/bizim-emektari-takdimimdir-2001-156-2-0-ts-executive/msg455772/#msg455772

gothicwhisper

• Membro
« #18 : 07 Kasım 2023, 15:58:12 »
Ne demek hocam bilgi paylastikca güzeldir.
Güzel günlerde kullanmanizi dilerim.

GoogleTagged