Faydası Olması açisindan Yapılan İslemlerin Sıralaması
1- Kalerifer peteğinden ısınmadığa ve parçanın değiştirilmesine kesin emin olmak çünkü işlem biraz meşekkatli.
2-Ben delhpi kullandim orjinal parçayıda temin edebilirsiniz bulamazsanız kale markada olur kale markanin giris ve cikis hortumlari kendi uzerinde olmasi lazim.
3-Bu işlem tek başına çok yorucu ve zor iyi bir usta yada sizin gibi anlayan biri olmasi cok faydası olacaktır.
4-Aracin altindan petek giris ve cikis hortumlarini kelepceden ayiriyoruz Aracın sağ ve sol ayak kismı pandizotunu 2 ser tane siyah klipsi cikararak sokuyoruz.Polen filtresinin altinda airbag beyni var beyni soketlerden ciksrmaniza gerek yok şaseden alip , 3 adet vidasi rahat calismak icin onu saga yada sola cekiyoruz.
5-5.5 alyan olmasi lazim sari vidalari sokmeye basliyoruz , fotograftaki sagli sollu sokuyoruz , sag sol da klima isi isi sensoru soketlerini sokuyoruz.Once petegin altinsa iki adet siyah koruma var biri yuvarlak delikli digeride petegin yatagi. amac 10 tane vidayi sokerek petegi ortaya cikarmak.
Vidalardan sonra 2 yuvarlar 1 adet diktorgen hava akiş hortumlarin baglantilarini cikariyoruz.
Bu islemlerden sonra petek inmesi lazim daha sonra peteği ben gibi hortumsuz aldiysaniz cikan giris cikis metal parcayi radyatore ekleyip yeni radyatorunu yatagina sabitliyorsunuz , ve aracin disindaki giriş cikis hortumlarini takiyorsunuz daha sonra ic plastik aksam kapagini vidalarini takarak yerine oturtuyorsunu kisaca yapilan islemlerin tersini yapiyorsunuz ve sorun cozukuyor.
Resimdekiler:
Sari yuvarlak icindekiler sicaklik sensorleri
Mor olanlar vidalar
Yesil olan 1 numara ilk cikacak parça
Beyaz 2 yazanda alttaki petegin yatağı
Bu islemler ortalama 2/3 saat surebiliyor.
İnş birilerine faydası olması dileklerimle gözünüz kesmiyorsa ve tecrubeniz yok ise uğraşmanizi tavsiye etmem , öyle bir durumda ustaniza yaptirmaniz daha mantikli olacaktir.
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi