0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Saat probleminiz şu şekilde çözülecek muhtemelen; menü içerisinde system ayarları var, orada PW Save On/Off ayarından modu "on" olarak ayarlarsanız teyp tam olarak kapanır. En azından ben de bu sorunu yaşayıp biraz kurcaladıktan sonra böyle olduğunu keşfettim.Ayarların resetlenmesi ise akımın düşük olmasından kaynaklıdır diye tahmin ediyorum. Bitik aküyü şarj etmek çok verimli olmuyor. Yeni akü ile demo ve resetlenme sorunu da ortadan kalkabilir. Naçizane fikrim. Umarım yardımcı olurTapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba dostlar;Ufak bir problemim var, fakat beni ziyadesi ile sinir ediyor.Teyp araç 4-5 saat kullanılmadığında reset atıyor ve tüm kayıt siliniyor. Her çalıştırmada yeniden ayar yapmam gerekiyor. Kanal listesi değil bahsettiğim. Teyp ayarları.Zıkkım teybin enteresan özellikleri var.1) Her reset sonrası demo mode aktif oluyor. Ekranda garip garip şekiller işaretler renkler... Onu off yapmam gerekiyor. Çok büyük problem değil.2) Her reset sonrası ekran renkleri değişken hale geliyor. RGB var, bildiğim bilmediğim her renk sırası ile aktif oluyor teyip renkten renge giriyor. Pavyon mode on... Dikkat dağıtıyor. Rengi sabitlemem gerekiyor. Orta derece problem.3) Her reset sonrası teyp kapalı dahi olsa ekranda saat aktif kalıyor. Yani arabayı kapattım, teybi kapattım, fakat ekranda saat var. Kapanmıyor, aküyü bitiriyor. Her reset sonrası ayarlardan bu uygulamayı kapatıyorum. En sıkıntılı olan bu.Sinir eden durum, her defasında bunun olması ve her çalıştırma sonrası bu ayarları tekrar tekrar düzeltmek zorunda olmam.İşin ilginci, marş almadan önce teybi açıyorum, teyp normal. Ne kadar beklediğimin bir önemi yok. Fakat marşa basınca teyp kapanıyor ve tekrar açılıyor. Bu olduğunda teyp resetleniyor. Teybi çalıştırmadan marşa basarsam zaten direk resetlenmiş olarak kendi kendine açılıyor.Soru 1) Kontağı kapattığımda bu teyp otomatik olarak kapanmaz mı? Elle manuel kapatmak zorunda kalıyorum.Soru 2) Marşa bastığımda teyp neden kendisini resetlliyor olabilir?Soru 3) Aküm bitmişti (Saat problemi yüzünden), şarj etmek durumunda kaldım (Sıfır aküydü) Bunun bir etkisi olabilir mi? Akü tüm gücünü marşa aktarıyor, bu sırada teybe giden akım zayıflıyor olabilir mi?Soru 4) MK1 lerde bose harici modellerde orjinal teyp var mı? Nereden bulabilirim?Teşekkürler.
Cevaplarınız için çok teşekkürler.Evet, onu sormuştum, eğer kontağa bağlanırsa her defasında hafıza silinir demişlerdi.Cihaz hafızası için ayrı bir faz olduğunu bilmiyordum. Var mı benim cihazda (kuvvetle muhtemel vardır) bilmiyorum.Söylediğinizi uygulatayım bakalım.Ama o sadece teybin kontakla açılıp kapanmasını sağlar gibi. Benim sorunum, marşa bastığımda cihaza giden elektriğin kesilmesi. Yani hafıza fazını bağlasam da muhtemelen elektrik kesilecek. Yine reset atılmış olacak.Muhtemelen sorun aküden, ama ben kabul etmek istemiyorum sanırım
Kadir senin gibi adam şimdiye çoktan o aküyü ölçtürürdü
cevalar verilmiş ama birebir yaşadığım için yazayım aynı problemi eski aracımda yaşamıştım. sıkıntı kabloların yanlış bağlanmasıymış sonradan gösterdiğim yer bunu hangi cahil bağladı demişti düzeltince sorun halloldu
Sercanım, bağlantı yanlış ise, neden bir gün başka bir gün başka davranıyor onu çözemedim. Yani bağlanmadı veya yanlış bağlandıysa sürekli bu sorunu vermez mi?Emin değilim ama araca kumanda bağlatmıştım, sanki ondan sonra başladı bu sorun. Ama hemen sonra değil, hemen sonra olsaydı fark ederdim. Dolayısıyla sanırım kumanda bağlantısı aküden olması gerekenden fazla akım çekiyor. Bu da akünün zayıflamasına neden oluyor. Fakat aküyü bitirmiyor (uzun süreli beklemelerde bitiriyor)Marş esnasında aküdeki tüm yük marş motoruna biniyor, bu sırada teybe giden akım zayıflıyor hatta komple kesiliyor (bunun önüne geçmemiz gerekli işte)Teytplerde hafıza pili gibi birşey var mı bilmiyorum. O da ömrünü tamamlamış yada arızalanmış olabilir, bilmiyorum.Sonuç, araç çalıştıktan sonra teyp bir süre sonra resetlenmiş olarak kendi kendine açılıyor ve cümbüş başlıyor (cümbüş derken, harbi cümbüş, her renk var alette, cıvıl cıvıl oluyo herhey)Neyse bakalım, yarın bir teyp tamircisine uğrayacağım, bakalım neymiş sorun