Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa Romeo 156 - Pioner Teyp Resetleme Problemi  (Okunma sayısı 5591 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackgear

• Membro
Alfa Romeo 156 - Pioner Teyp Resetleme Problemi
« : 27 Aralık 2017, 09:31:46 »
Merhaba dostlar;

Ufak bir problemim var, fakat beni ziyadesi ile sinir ediyor.

Teyp araç 4-5 saat kullanılmadığında reset atıyor ve tüm kayıt siliniyor. Her çalıştırmada yeniden ayar yapmam gerekiyor. Kanal listesi değil bahsettiğim. Teyp ayarları.

Zıkkım teybin enteresan özellikleri var.

1) Her reset sonrası demo mode aktif oluyor. Ekranda garip garip şekiller işaretler renkler... Onu off yapmam gerekiyor. Çok büyük problem değil.
2) Her reset sonrası ekran renkleri değişken hale geliyor. RGB var, bildiğim bilmediğim her renk sırası ile aktif oluyor teyip renkten renge giriyor. Pavyon mode on... Dikkat dağıtıyor. Rengi sabitlemem gerekiyor. Orta derece problem.
3) Her reset sonrası teyp kapalı dahi olsa ekranda saat aktif kalıyor. Yani arabayı kapattım, teybi kapattım, fakat ekranda saat var. Kapanmıyor, aküyü bitiriyor. Her reset sonrası ayarlardan bu uygulamayı kapatıyorum. En sıkıntılı olan bu.

Sinir eden durum, her defasında bunun olması ve her çalıştırma sonrası bu ayarları tekrar tekrar düzeltmek zorunda olmam.

İşin ilginci, marş almadan önce teybi açıyorum, teyp normal. Ne kadar beklediğimin bir önemi yok. Fakat marşa basınca teyp kapanıyor ve tekrar açılıyor. Bu olduğunda teyp resetleniyor. Teybi çalıştırmadan marşa basarsam zaten direk resetlenmiş olarak kendi kendine açılıyor.

Soru 1) Kontağı kapattığımda bu teyp otomatik olarak kapanmaz mı? Elle manuel kapatmak zorunda kalıyorum.
Soru 2) Marşa bastığımda teyp neden kendisini resetlliyor olabilir?
Soru 3) Aküm bitmişti (Saat problemi yüzünden), şarj etmek durumunda kaldım (Sıfır aküydü) Bunun bir etkisi olabilir mi? Akü tüm gücünü marşa aktarıyor, bu sırada teybe giden akım zayıflıyor olabilir mi?
Soru 4) MK1 lerde bose harici modellerde orjinal teyp var mı? Nereden bulabilirim?

Teşekkürler.

mustafa26

• Membro
Ynt: Alfa Romeo 156 - Pioner Teyp Resetleme Problemi
« #1 : 27 Aralık 2017, 10:03:10 »
Saat probleminiz şu şekilde çözülecek muhtemelen; menü içerisinde system ayarları var, orada PW Save On/Off ayarından modu "on" olarak ayarlarsanız teyp tam olarak kapanır. En azından ben de bu sorunu yaşayıp biraz kurcaladıktan sonra böyle olduğunu keşfettim.
Ayarların resetlenmesi ise akımın düşük olmasından kaynaklıdır diye tahmin ediyorum. Bitik aküyü şarj etmek çok verimli olmuyor. Yeni akü ile demo ve resetlenme sorunu da ortadan kalkabilir. Naçizane fikrim. Umarım yardımcı olur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

blackgear

• Membro
« #2 : 27 Aralık 2017, 11:41:28 »
Saat probleminiz şu şekilde çözülecek muhtemelen; menü içerisinde system ayarları var, orada PW Save On/Off ayarından modu "on" olarak ayarlarsanız teyp tam olarak kapanır. En azından ben de bu sorunu yaşayıp biraz kurcaladıktan sonra böyle olduğunu keşfettim.
Ayarların resetlenmesi ise akımın düşük olmasından kaynaklıdır diye tahmin ediyorum. Bitik aküyü şarj etmek çok verimli olmuyor. Yeni akü ile demo ve resetlenme sorunu da ortadan kalkabilir. Naçizane fikrim. Umarım yardımcı olur

Benim teyp' de saat açma kapama ayarı entertainment kısmı içerisinden ayarlanıyor.

Benim teyp şu:

mustafa26

• Membro
« #3 : 27 Aralık 2017, 13:53:42 »
Entertainment bölümünde olan saatin kişiselleştirme ayarları olması lazım, renk, konum, yazı karakteri vs. Aklımda yanlış kalmadıysa.  Ancak system menüsü içinde sizin teypte clock diye bir bölüm daha var. Bende ki pioneer teypte power save mode olarak geçiyor.

156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

Alfadanadam

• Moderatore
« #4 : 27 Aralık 2017, 14:00:23 »
Merhaba dostlar;

Ufak bir problemim var, fakat beni ziyadesi ile sinir ediyor.

Teyp araç 4-5 saat kullanılmadığında reset atıyor ve tüm kayıt siliniyor. Her çalıştırmada yeniden ayar yapmam gerekiyor. Kanal listesi değil bahsettiğim. Teyp ayarları.

Zıkkım teybin enteresan özellikleri var.

1) Her reset sonrası demo mode aktif oluyor. Ekranda garip garip şekiller işaretler renkler... Onu off yapmam gerekiyor. Çok büyük problem değil.
2) Her reset sonrası ekran renkleri değişken hale geliyor. RGB var, bildiğim bilmediğim her renk sırası ile aktif oluyor teyip renkten renge giriyor. Pavyon mode on... Dikkat dağıtıyor. Rengi sabitlemem gerekiyor. Orta derece problem.
3) Her reset sonrası teyp kapalı dahi olsa ekranda saat aktif kalıyor. Yani arabayı kapattım, teybi kapattım, fakat ekranda saat var. Kapanmıyor, aküyü bitiriyor. Her reset sonrası ayarlardan bu uygulamayı kapatıyorum. En sıkıntılı olan bu.

Sinir eden durum, her defasında bunun olması ve her çalıştırma sonrası bu ayarları tekrar tekrar düzeltmek zorunda olmam.

İşin ilginci, marş almadan önce teybi açıyorum, teyp normal. Ne kadar beklediğimin bir önemi yok. Fakat marşa basınca teyp kapanıyor ve tekrar açılıyor. Bu olduğunda teyp resetleniyor. Teybi çalıştırmadan marşa basarsam zaten direk resetlenmiş olarak kendi kendine açılıyor.

Soru 1) Kontağı kapattığımda bu teyp otomatik olarak kapanmaz mı? Elle manuel kapatmak zorunda kalıyorum.
Soru 2) Marşa bastığımda teyp neden kendisini resetlliyor olabilir?
Soru 3) Aküm bitmişti (Saat problemi yüzünden), şarj etmek durumunda kaldım (Sıfır aküydü) Bunun bir etkisi olabilir mi? Akü tüm gücünü marşa aktarıyor, bu sırada teybe giden akım zayıflıyor olabilir mi?
Soru 4) MK1 lerde bose harici modellerde orjinal teyp var mı? Nereden bulabilirim?

Teşekkürler.

Cihazı kontağa değil de düz bağlı belli ki. Kontağa bağlatırsan kendi kendine kapanır. Cihaz hafızası için ayrı bir faz ucu olur onu direk bağlatırsan sorun olmayabilir. Ama tüm bunlar iyice zayıflayan aküye işaret de olabilir.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ealprsln

• Membro
« #5 : 28 Aralık 2017, 11:16:41 »
@Alfadanadam cevabı vermiş bence, taybin bağlantısı yapılırken kontoğa değilde düz balanmış. Teybi söktürüp arka kablo demetinden kontak ile ilişkilendirirseniz bence de sorunlarınız çözülür.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

blackgear

• Membro
« #6 : 28 Aralık 2017, 16:37:26 »
Cevaplarınız için çok teşekkürler.

Evet, onu sormuştum, eğer kontağa bağlanırsa her defasında hafıza silinir demişlerdi.

Cihaz hafızası için ayrı bir faz olduğunu bilmiyordum. Var mı benim cihazda (kuvvetle muhtemel vardır) bilmiyorum.

Söylediğinizi uygulatayım bakalım.

Ama o sadece teybin kontakla açılıp kapanmasını sağlar gibi. Benim sorunum, marşa bastığımda cihaza giden elektriğin kesilmesi. Yani hafıza fazını bağlasam da muhtemelen elektrik kesilecek. Yine reset atılmış olacak.

Muhtemelen sorun aküden, ama ben kabul etmek istemiyorum sanırım :D

Alfadanadam

• Moderatore
« #7 : 28 Aralık 2017, 17:01:04 »

Evet, onu sormuştum, eğer kontağa bağlanırsa her defasında hafıza silinir demişlerdi.

Cihaz hafızası için ayrı bir faz olduğunu bilmiyordum. Var mı benim cihazda (kuvvetle muhtemel vardır) bilmiyorum.

Ama o sadece teybin kontakla açılıp kapanmasını sağlar gibi. Benim sorunum, marşa bastığımda cihaza giden elektriğin kesilmesi. Yani hafıza fazını bağlasam da muhtemelen elektrik kesilecek. Yine reset atılmış olacak.

Kadir senin gibi adam şimdiye çoktan o aküyü ölçtürürdü :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

cem_dogan

• Membro
« #8 : 28 Aralık 2017, 17:06:40 »

iki artı kutup var biri kırmızı digeri sarı.bunlardan biri kontak.biraz daha işine hakim biri on dakikada halleder.
alfa sevgisi

ekerem

• Membro
« #9 : 28 Aralık 2017, 18:38:31 »
cevalar verilmiş ama birebir yaşadığım için yazayım aynı problemi eski aracımda yaşamıştım. sıkıntı kabloların yanlış bağlanmasıymış sonradan gösterdiğim yer bunu hangi cahil bağladı demişti :) düzeltince sorun halloldu
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

devirsever

• Membro
« #10 : 31 Aralık 2017, 13:00:55 »
Peki arkadaslar, mk1 156da ayrica kontak baglantisi mevcutmu teyp soketinde? Bende gecen teybi degistirdim (2100ub pioneerden yeni model 4850fd 4x40w rms pioneere) teybe gelen oem sokete detayli bakmadim ama onun ardina takilmis olan pioneer teyp soketinde hem sari hem kirmizi kablo direk akuye bagli yani kontakla bir bagi yok. Acaba bu soketmi oem sokete yanlis bagli, cunku oem sokette atiyorum 16 kablo varsa bunda 12 kablo var sadece.

Haliyle teyp kontak kapalida olsa enerjili kaliyor.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

blackgear

• Membro
« #11 : 10 Ocak 2018, 20:14:13 »
Kadir senin gibi adam şimdiye çoktan o aküyü ölçtürürdü :)

Mesajını yeni gördüm Bülent abi. O köprünün altından çook sular geçti abi, eski Kadir olaydı, şimdi aküyü de teyibi de değiştirmişti. Üç hafta önce kızım geldi dünyaya. Şu an tüm boş vaktim onunla geçiyor açıkçası. Teyp de ondan böyle yapıyor. Bariz kıskançlık durumu yani :))

blackgear

• Membro
« #12 : 10 Ocak 2018, 20:21:06 »
cevalar verilmiş ama birebir yaşadığım için yazayım aynı problemi eski aracımda yaşamıştım. sıkıntı kabloların yanlış bağlanmasıymış sonradan gösterdiğim yer bunu hangi cahil bağladı demişti :) düzeltince sorun halloldu

Açıklama için teşekkürler. İlk fırsatta komple bakıma alınacak :)

blackgear

• Membro
« #13 : 19 Ocak 2018, 11:23:18 »
Aracı 5 gün kullanmadım.

Sabah çalıştırmak için kontağı çevirdim, ama araç marş almadı :)

Sonuç:

Akü takviyesi ile araç çalıştırıldı
Takviye sonrası öğlen saatlerinde araç tekrar çalıştırıldı, sorunsuz çalıştı.
Aynı günün akşamı yeni akü alındı
Aynı günün sabahı toplantıya geç kalındı, benim yüzümden toplantı ertelendi, fabrikada işler karıştı falan :D

Teyp: Bir gün reset atıyor, bir gün atmıyor :D İlk gün atmadı, ikinci gün reset attı. Dün reset atmamıştı. Bu sabah yine reset yemiş.

Bir elektrik problemi var ama nedir çözemedim.

Akü değişimi sonrası araçta kaçak tespiti yapıldı fakat kaçak kullanım yok. 5 gün uzak kalınca akü neden bitti bilinmiyor. Daha önce şarj edilmiş olduğu için güçsüz kalmış olabilir yorumu var.

Sorunun tespiti için çalışmalar devam ediyor.

Sercan Keklik

• Membro
« #14 : 19 Ocak 2018, 13:53:49 »
enerji baglantısı yanlış. Beslemeyi bağlamamışlar veya yanlış bağlamışlar
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

blackgear

• Membro
« #15 : 19 Ocak 2018, 14:35:07 »
Sercanım, bağlantı yanlış ise, neden bir gün başka bir gün başka davranıyor onu çözemedim. Yani bağlanmadı veya yanlış bağlandıysa sürekli bu sorunu vermez mi?

Emin değilim ama araca kumanda bağlatmıştım, sanki ondan sonra başladı bu sorun. Ama hemen sonra değil, hemen sonra olsaydı fark ederdim. Dolayısıyla sanırım kumanda bağlantısı aküden olması gerekenden fazla akım çekiyor. Bu da akünün zayıflamasına neden oluyor. Fakat aküyü bitirmiyor (uzun süreli beklemelerde bitiriyor)

Marş esnasında aküdeki tüm yük marş motoruna biniyor, bu sırada teybe giden akım zayıflıyor hatta komple kesiliyor (bunun önüne geçmemiz gerekli işte)

Teytplerde hafıza pili gibi birşey var mı bilmiyorum. O da ömrünü tamamlamış yada arızalanmış olabilir, bilmiyorum.

Sonuç, araç çalıştıktan sonra teyp bir süre sonra resetlenmiş olarak kendi kendine açılıyor ve cümbüş başlıyor :D (cümbüş derken, harbi cümbüş, her renk var alette, cıvıl cıvıl oluyo herhey)

Neyse bakalım, yarın bir teyp tamircisine uğrayacağım, bakalım neymiş sorun :)

Sercan Keklik

• Membro
« #16 : 19 Ocak 2018, 15:07:18 »
Sercanım, bağlantı yanlış ise, neden bir gün başka bir gün başka davranıyor onu çözemedim. Yani bağlanmadı veya yanlış bağlandıysa sürekli bu sorunu vermez mi?

Emin değilim ama araca kumanda bağlatmıştım, sanki ondan sonra başladı bu sorun. Ama hemen sonra değil, hemen sonra olsaydı fark ederdim. Dolayısıyla sanırım kumanda bağlantısı aküden olması gerekenden fazla akım çekiyor. Bu da akünün zayıflamasına neden oluyor. Fakat aküyü bitirmiyor (uzun süreli beklemelerde bitiriyor)

Marş esnasında aküdeki tüm yük marş motoruna biniyor, bu sırada teybe giden akım zayıflıyor hatta komple kesiliyor (bunun önüne geçmemiz gerekli işte)

Teytplerde hafıza pili gibi birşey var mı bilmiyorum. O da ömrünü tamamlamış yada arızalanmış olabilir, bilmiyorum.

Sonuç, araç çalıştıktan sonra teyp bir süre sonra resetlenmiş olarak kendi kendine açılıyor ve cümbüş başlıyor :D (cümbüş derken, harbi cümbüş, her renk var alette, cıvıl cıvıl oluyo herhey)

Neyse bakalım, yarın bir teyp tamircisine uğrayacağım, bakalım neymiş sorun :)

Abi kontak kapalıyken teyp çalışmaması lazım. Bu 1. kural. After market teyplerden bahsediyoruz.

Bu teyplerin birde besleme ucu vardır. Yani kontak kapalı olsada çok ufak bi akımla 0.01 - 0.06 A gibi amperlerde beslemesi olur. Saati radyo hafızalarını beyninde tutsun diye.

Netice olarak kumanda modülü (CanBus) veya teyp sisteminde ya sürekli enerji var ki, var diyosun, kontak kapalı çalışıyor dedin. Hata 1

Besleme sürekli hatta olsa hafızaları ne olursa olsun kaybetmez. Anca teyp işlemcisi hatalı olur bu sefer gider. hata 2 :)

Marş esnasında gidip gelmesi tamamiyle düz bagladığı için kaynaklanıyor.

Teyplerde pil - hafıza için extra bi şarj aleti yok.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Theillest

• Membro
« #17 : 19 Ocak 2018, 15:54:13 »
Teyp de de sıkıntı olabilir abi geçen kış bizim başımıza gelmişti teyp değişince düzelmişti farklı bir teyp alıp denemek lazım aküyü bitiriyormu tabi benimki tahmin .

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GoogleTagged