Herkese merhabalar. Çok güzel bilgilendirici ve samimi bir ortam olan alfistiturkey in bütün değerli üyelerine kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim. 2004 model bir 156 aldım.İlk Alfam. Çok farklı çok keyifli bir araç ilk andan itibaren bariz hissettiriyor kendini. Doğal olarak yaş itibariyle problemleri mevcut. Ön takımda aşırı gacırtı sesi vs. Rotçuma baktırdım bir liste çıkardı, komple salıncaklar, viraj demir lastikleri falan. Mümkün olan kısa sürede halletmeye çalışacağım inşallah. Bazen ilk marşta boşa dönme durumu vardı, dün 8 9 kere marş yapıp çalışmayınca, doğru elektrikçiye gittim, marş motoru söküldü revize edildi. Şuan gayet iyi ve sorunsuz. Bunların hepsi çözülebilir durumlar bence. Fakat az önce 4 saatlik bir uzun yol yaptım varacağım yere yakın bir ses farkettim.
Direksiyonu çevirince sağ ve sol farketmeksizin nasıl tarif etsem "vaaannnn" diye ses geliyordu bariz hissediliyor duyuluyordu. Sağ öndeki yolcumda hatta " sen çevirince ben altımda baya titreşim hissediyorum" dedi. Vardığımda ilk iş kaputu açtım direksiyonu çevirttirdim, ses bariz şekilde direksiyon hidrolik kutusunun oradan geliyordu. Seviyesi Max sorun yok kontrol ettim. 30 dk sonra aracı çalıştırıp tekrar baktım hiç en ufak ses yok sanki birden düzelmiş. Bu sesi duyduğumdan beri aracı kullanırken direksiyon hissinde vs en ufak bir değişiklik yoktu. Sadece dönüşlerde, hani AVM otoparklarında lastikler gacırtı yapar ya aynı onun gibi ve ayrıca bahsettiğim "vaaannnn" sesi vardı. Kaputu açtığımda o sesin hidrolik kutusunun oradan geldiğinden yüzde 100 eminim. Daha önce böyle bir durumla karşılaştınızmı ? Forumda Arama yaptım fakat bir sonuca ulaşamadım. Kafama takıldı açıkçası. Biraz uzun oldu şimdiden herkese çok teşekkür ederim.