Merhaba arkadaşlar, foruma yeni uyeyim ve 2-3 hafta önce 159 1.9jts sahibi oldum. Arabanın alırkan bildigimiz eksikleri ve tabi ki bilmedigimiz eksikleri vardi.
Bu konuda 1.9 ve 2.2 jts motorlarda bulunan emme manifoldunun uzerinde tam olarak ne ise yaradığını amacını bilmedigim (bilen varsa aydınlatırsa sevinirim) valf var turuncu bir şey. Kapaginda yanindan bir hava kaçırma sesi geliyordu. Bende acip baktığımda o turuncu plastigin yirtik oldgunu gördüm. Sonra biraz parcayi arastirdim, bir kac sitede 700-800tl lik fiyatlar vardi. Sonrasinda biraz da yabanci forumlarda arastirma yaptim bir forumda Bmw nin bazi modellerinin bu turuncu şeyin kullanildigindan ve bire bir uydugundan bahsediliyordu ve fiyat olarak nerede bedava gibiydi. Urunu ülkemizden x bir firmadan siparis ettim Bmw parçaları satış olan bir yerden parca elime ulaştı. 3 ayri parcadan oluşuyor plastik kapak, turuncu plastik valf ve yay. Plastik kapak bir isimize yaramıyor çünkü bir tırnak yeri ve çıkış yeri farkli, turuncu valf ise bire bir ayni. Turuncu şeyi yerine bire bir uyuyor. Şuan hic bir hava kacirma sesi yok.
1.9 ve 2.2jts motor pek yaygın degil ama umarim basina gelmis yada gelecek olan arkadaslara bir yardimi olur.
Alfa romeo parca kodu : 77363754
Bmw parca kodu : 11127537733
Not: Telefon ile yazdığım icin cumle ve harf hatalarim olmus olabilir. Kusurma bakmayin.