Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa Romeo 159 otomatik şanzıman adaptasyonu  (Okunma sayısı 3717 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ozgur77

• Membro
Alfa Romeo 159 otomatik şanzıman adaptasyonu
« : 17 Ağustos 2018, 21:15:08 »
Herkese merhaba,

Aracım 2008 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive.

Şanzıman problemi sonrası oldukça meşakketli ve beyin değişikliği gerektiren işlemlerden sonra aracımı aldım.
Aracımı aldığımda vuruntu devam ediyorsu ancak usta bunun adaptasyonu yapılmadı dedi.

Adaptasyonun nasıl yapılacağını sorduğumda ise;

"6. vitese çıkacak araç hızlanacak, sonra ayağını gazdan çekeceksin ve araba kendi kendisi 1. vitese kadar düşecek" dedi.

Bunu 2-3 defa yapmamı söyledi. Bu işlem doğru mu sizce açıkçası kafam karıştı.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

francobaresi

• Membro
Ynt: Alfa Romeo 159 otomatik şanzıman adaptasyonu
« #1 : 18 Ağustos 2018, 07:57:55 »
Kendi niye yapip vermemis?

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Cuore sportivo

Ozgur77

• Membro
« #2 : 18 Ağustos 2018, 16:30:48 »
Kendi niye yapip vermemis?

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

ayağı sakat araç kullanamıyor.

octinum

• Moderatore
« #3 : 19 Ağustos 2018, 02:15:29 »
Vurmanın boyutuna  ve tam yapılan işlemlere bağlı. Nasıl bir vurma var? "Beyin" dedikleri hidrolik ünite sıfırıyla mı değişti yoksa revizyon görmüş parça falan mı?

Benim hanımda eşlenik şanzımana sahip bir araba var (ikisi de Aisin Warner TF-80SC; muhtemelen 159'daki yeni bir versiyonu). Hatalı yağ tipi ve sonra miktarı olaylarından sonra sıfırladım, birkaç yüz km boyunca irili ufaklı vites geçiş tereddütleri oldu. Sonra geçti. Okuduğum kadarıyla birkaç yüz km'den birkaç bin km'ye kadar değişen bir adaptasyon süreci var. Hiçbir yerde 6. vitese alıp kendisi düşmesi gibi bir şey görmedim ama. Tamamen normal kullanımı analiz edip yavaş yavaş düzeltiyor.

Aşağıya TF-80SC ile ilgili güzel dokümanların olduğu link bırakayım. Niyeyse Sonnax.com direkt açılmadı, Google Translate ile deneyince geldi. Gelecekte bu linki bulursanız ona göre bakın. :)
https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=tr&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=https%3A%2F%2Fwww.sonnax.com%2Ftech_resources%2F332-adjusting-clutch-control-valves-on-aisin-fwd-6-speeds&edit-text=

Ozgur77

• Membro
« #4 : 24 Ağustos 2018, 00:00:03 »
Vurmanın boyutuna  ve tam yapılan işlemlere bağlı. Nasıl bir vurma var? "Beyin" dedikleri hidrolik ünite sıfırıyla mı değişti yoksa revizyon görmüş parça falan mı?

Benim hanımda eşlenik şanzımana sahip bir araba var (ikisi de Aisin Warner TF-80SC; muhtemelen 159'daki yeni bir versiyonu). Hatalı yağ tipi ve sonra miktarı olaylarından sonra sıfırladım, birkaç yüz km boyunca irili ufaklı vites geçiş tereddütleri oldu. Sonra geçti. Okuduğum kadarıyla birkaç yüz km'den birkaç bin km'ye kadar değişen bir adaptasyon süreci var. Hiçbir yerde 6. vitese alıp kendisi düşmesi gibi bir şey görmedim ama. Tamamen normal kullanımı analiz edip yavaş yavaş düzeltiyor.

Aşağıya TF-80SC ile ilgili güzel dokümanların olduğu link bırakayım. Niyeyse Sonnax.com direkt açılmadı, Google Translate ile deneyince geldi. Gelecekte bu linki bulursanız ona göre bakın. :)
https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=tr&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=https%3A%2F%2Fwww.sonnax.com%2Ftech_resources%2F332-adjusting-clutch-control-valves-on-aisin-fwd-6-speeds&edit-text=

merhaba,

Öncelikle iyi bayramlar. Geç cevap için kusura bakmayın.
Beyin revizyon değil, tamamen yeni beyin. Şu an D konumunda 1. viteste çok sert şekilde vuruyor, 2 den 3 e geçerken vitesi kaydırıyor.

Bu arada söylendiği gibi adaptasyonu yapmaya çalıştım ama olmadı, şanzıman kendini 1-2 defa korumaya aldı.
Muhtemelen soğutucu ile ilgili bir durum var, şu an onu çözmeye çalışıyoruz.

Bütün olay bittiğinde hikayeyi de detaylarıyla paylaşacağım.

octinum

• Moderatore
« #5 : 28 Ağustos 2018, 23:16:26 »
Estağfirullah, bende sorun yok sizinkine yardımcı olabilir miyim diye fikir belirttim sadece. :) Umarım kısa sürede çözülür. Ben de fırsat bulursam bir bakayım, Sonnax'ın sitesinde basbayağı "şu şu geçişlerde şöyle davranıyorsa bu elektrovanadır" gibisinden anlatıyordu sanki.

Bu arada, sorması ayıp belki ama hidrolik ünite ne kadara malolmuştu? Bizim hanımın arabayı 4-5 yıl daha tutmayı planlıyorum en az. Bu modeldeki şanzıman hidrolik ünitesi de kronik arıza çıkarmaya yatkın bir ünite. Gecikmeden yenisini alıp takmayı düşünebilirim. Şanzımanın kendisi çok sağlam, ama hidrolik ünite kaynaklı "flare shift"ler artarsa şanzımanın içinde de bantlar-balatalar yıpranıyor, bu sefer hidrolik ünite + şanzıman revizyonu gerekiyor. :(

GoogleTagged