Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa Romeo 2007 Otomatik Vites Kutusu ve Şanzıman Sorunu  (Okunma sayısı 2044 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sysngkc

• Membro
Öncelikle merhabalar yaklaşık 3 yıldır Alfa kullanıyorum. Arabama çok düşkünüm. İlk aldığımda ciddi masraflar yapmak zorunda kaldım ve birçoğunda kazıklandım. Yıllardır tanıdığım ama Alfa Romeo ustası olmayan bi abimden başkasına da götürmüyorum. Ankarada yaşıyorum.
Araç bir sabah çalıştırdığımda vites kutusu arızası verdi. Sonraki süreçte şu an abs,vdc,yokuş kalkış arızası veriyor. Şu an aracı çalıştırınca motor korumaya alıyor kendini. Bazen düzgün çalışıyor. Abimi aradım ve bana şanzıman robotuyla alakalı olabileceğini söyledi. Vites geçişi bozulduğunda ciddi bir vuruntu yapıyor. Ve stop etmek için birkaç defa arka arkaya start/stopa basmam gerekiyor. Sorunu tam anlatamamış olabilirim kusura bakmayın. Arabadan pek anlamıyorum ama sorun şanzıman kaynaklı gibi geliyor bana. Ankarada güvenilir ve iyi alfa ustası kim var önerebileceğiniz? Ya da ne önerirsiniz?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

oguzca

• Membro
İletişime geçerseniz @OğuzCanAlantor sana yardımcı olabilir.

sysngkc

• Membro
İletişime geçerseniz @OğuzCanAlantor sana yardımcı olabilir.

Erişim yetkim yokmuş. İletişime geçemiyorum

murat

• Amministratore
Araç nedir? Sanırım 159? Ve kondusyonu bakımları geçmişi ile ilgili biraz detay verirseniz daha fazla katkı verir tüm arkadaşlar  :alfisti:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

sysngkc

• Membro
İstanbuldan almıştım geçmişi ile ilgili anlatılan önemli bişey yoktu. 120 binde almıştım 208 binde şu an. Aracın yıprandığını hissediyorum. Motor gücüm falan yerinde gayet ama bi hissiyat herkes kendi aracını tanır ya biraz. Bakımlar günü gününe titizlikte olmadı tabi ama gene de bendeyken araç dikkat ettim.

hi_cazz

• Membro
http://alfaromeoankara.com/Giris/Anasayfa

Oğuz Can ile buradan da iletişime geçebilirsiniz.

devirsever

• Membro
Profilinizde 159 yaziyor, geleneksel tip tork konvertorlu sanziman var, robot mobot aklinizi karistirmayin, duzgun bir sanzimanci beyin, konvertor, selenoid, yag degisimi vs vs kontrol edip anlayacaktir. Ozel alfa servisine gitmeniz daha iyi olacaktir., amerikayi yeniden kesfettirmeye gerek yok hele ki Ankarada yasiyorsaniz.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

devirsever

• Membro
Tabi once akunuze bir baktirin ilk is
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

sysngkc

• Membro
Profilinizde 159 yaziyor, geleneksel tip tork konvertorlu sanziman var, robot mobot aklinizi karistirmayin, duzgun bir sanzimanci beyin, konvertor, selenoid, yag degisimi vs vs kontrol edip anlayacaktir. Ozel alfa servisine gitmeniz daha iyi olacaktir., amerikayi yeniden kesfettirmeye gerek yok hele ki Ankarada yasiyorsaniz.

Zaten onun için güvenilir birisi sormuştum, daha önce 1 servisle güvenilirlik konusunda sorun yaşadım :) Oğuz Can Alanora göstericem bakalım. Arabamdan bıkmak istemiyorum gerçekten 159 u seviyorum

octinum

• Moderatore
Geçmiş olsun, Ankara'da sorun olmaz, Alfin'e götürün direkt. Oğuz Can yani. Bizim arkadaşın arabayı burada babasının tanıdığı bir ustaya bırakmıştık, finalde çekici sırtında Adana'dan Alfin'e gitmeden yürüyemedi araç. :D

Şanzıman olmayabilir de sorun. VDC falan yakması tuhaf geldi, 159 aşinalığım pek yok ama devirsever'in söylediği gibi aküye bir bakılsa iyi olur. :) Ya da elektrik şasi noktaları falan. Her halükarda son sözü Alfin'de söylerler.

Bu arada araçtan kendiniz iyi anlamıyorsanız, ne kadar iyi niyetli olsa da Alfa ustası dışında bakılınca işler zorlaşabiliyor. En basitinden, eşimin arabasında sizin 159'unkiyle aynı şanzıman var. Bu şanzıman Volvo'larda, Saab'larda falan da kullanılan bir model. 159 hariç hepsinde seviye ölçüm işlemi aynı. 159'da farklı olduğunu forumda arkadaşlardan öğrendim ben. Bendeki şanzıman mantığıyla 159'a bakmaya kalksam muhtemelen bir şeyler ters giderdi. Sırf bu yüzden bile düzgün Alfa özel servisine gitmekte fayda var. Ayrıca gidildiğinde araçta gelecekte başınıza iş açma potansiyeli olan başka noktalar da erken farkedilebilir.

sysngkc

• Membro
Geçmiş olsun, Ankara'da sorun olmaz, Alfin'e götürün direkt. Oğuz Can yani. Bizim arkadaşın arabayı burada babasının tanıdığı bir ustaya bırakmıştık, finalde çekici sırtında Adana'dan Alfin'e gitmeden yürüyemedi araç. :D

Şanzıman olmayabilir de sorun. VDC falan yakması tuhaf geldi, 159 aşinalığım pek yok ama devirsever'in söylediği gibi aküye bir bakılsa iyi olur. :) Ya da elektrik şasi noktaları falan. Her halükarda son sözü Alfin'de söylerler.

Bu arada araçtan kendiniz iyi anlamıyorsanız, ne kadar iyi niyetli olsa da Alfa ustası dışında bakılınca işler zorlaşabiliyor. En basitinden, eşimin arabasında sizin 159'unkiyle aynı şanzıman var. Bu şanzıman Volvo'larda, Saab'larda falan da kullanılan bir model. 159 hariç hepsinde seviye ölçüm işlemi aynı. 159'da farklı olduğunu forumda arkadaşlardan öğrendim ben. Bendeki şanzıman mantığıyla 159'a bakmaya kalksam muhtemelen bir şeyler ters giderdi. Sırf bu yüzden bile düzgün Alfa özel servisine gitmekte fayda var. Ayrıca gidildiğinde araçta gelecekte başınıza iş açma potansiyeli olan başka noktalar da erken farkedilebilir.

Çok teşekkür ederim. Yarın arayacağım. Herkesten sat baskısı var direniyorum umarım alfinden sonra toparlar.

sysngkc

• Membro
Sorunun şanzıman tesisatından kaynaklı olduğu bulundu. Şu an gayet iyi durumda.

Erkay KAHYA

• Membro
Sorunun şanzıman tesisatından kaynaklı olduğu bulundu. Şu an gayet iyi durumda.

Kolay çözüm olmuş.
Hemen satmayı düsünmeyin.

devirsever

• Membro
Gecmis olsun
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2