Herkese Merhaba ,
Arkadaşlar benim aracım 2011 model mito 1.4tb mult.dist. modeli benzinli otomatik bir araç.Bundan 6 ay önce çok beğenerek büyük bir heyecanla aldım.Alırken expere de gösterdim birmota da.Her iki taraftanda çok olumlu yorumlar aldım ve alınır bu araba dediler.Aracımı aldım tatile bile çıktım ailemi alıp.1200 km'ye yakın yol yaptım hiçbir problemle karşılaşmadım.Araba 96binde bu arada.Fakat ne olduysa bundan 1 ay önce bir vites arızası ile karşı karşıya kaldım.
Aracımı bir sabah çalıştırdım ve ekranda vites arızası kullanım kılavuzuna bakın start&stop devre dışı arızasıyla karşılaştım.2-3 kere çalıştırdıktan sonra arıza gitti.Ertesi sabah yine aynı problemle araba hata verdi.Birmota götürdüm.1 gün araç serviste kaldı.Ertesi gün gittiğimde mekanikçi arkadaşın teşhisi şu oldu : Vites basınç pompası diye birşey var.Arıza bundan kaynaklıdır.Biz pompayı temizledik , arızayı beyinden sildik.Muhtemelen bir daha böyle bir arıza görmezsin dedi.Eğer görürsen tekrar geliceksin pompayı değiştircez dediler.Yaklaşık 10 gün sonra bugün sabah yine aynı arızayı verdi.
Bu hafta tekrardan birmota götürmeden önce sizin gibi deneyimli kullanıcıların yorumunu almak istedim.Daha önce bu arıza ile karşılaşan oldu mu ya da olduysa çözümünü nasıl sağladı.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.Herkese şimdiden iyi bir hafta diliyorum.