Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfasının performasını arttıran varmı hangi yöntem

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Alfasının performasını arttıran varmı hangi yöntem??? Mesela 100 km ile giderken 4. vitese almadan birden hızlanıp makas yapmak sollamak istiyorum , bu performas arttırıcı işler sonrası araba bun anlattıklarımı yapabiliyormu ?

ByHusky

egzantrik kasnak yazılım egzoz sistemi pistonlar vs yapılcak işlem çok bütçeden haber verin

agucba

Makas bize ters. Öyle hareketler yapmayız. Ayrıca başlık açmadan önce "Forumda Ara" fonksiyonunu kullanarak daha önceki benzer konuları okuyabilirsiniz.

///////////////

selim

Yanlış marka almışsın,veya yanlış siteye üye oldun kardeşim.Makas gibi hareketlerle trafik akışını tehlikeye sokman hem kendi can güvenliğin hemde diğer sürücüler için tehlikeli.Artı bir hukukçu olarak tavsiyem,makas atarken kaza yaptığın ortaya çıakrsa ehliyetini ömrünce geri alamazsın.Mahkemeler son zamanlarda çok ağır koruma tedbirlerine karar vemrekte.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

ATA

4. viteste zaten makasa girilmez ama siz bence hiç bir viteste hiç bir hızda makasa girmeyin derim.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

marauderjingo

4 e almadan girmek istiyomuş zaten :D

n/a

Makası güç gerektiren bir hareket olduğu için yazdım , çok nadir yapacağım birşey aslında makas ve çevreye rahatsızlık vermeden yapmaya çalışırım. Sollamak gibi birşey ... Ama Alfa romeo severlerinde makas düşmanı olduğunu hiç tahmin etmezdim :)

Jakomo

Makas düşmanlığı söz konusu değil, ancak makas gibi, kapışmak gibi, japoncu ve piyasa hareketler tasvip edilmemekte....
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

A.S.GÜMÜŞ

Biz Alfistiler için alfalarımızın motor güçlerinden ziyade zerafeti önemlidir. Aynı zamanda arkadaşlarımızın değindiği gibi asla ve asla trafiği tehlikeye atmamaya, insanlara saygılı araba kullanmaya çalışırız. Etrafın sakin olması ya da olmaması önemli değil. Motor gücünün gerektiği yerler elbet karşımıza çıkıyor trafikte ve Alfalarımız hakkını veriyor zaten. Ancak dediğim gibi. Size de Alfa veya başka marka ama bu şekilde araç kullanmanızı tavsiye ederim. İnsan hayatı herşeyden önemlidir. Kendi canınız kadar başka insanların canını da önemseyiniz. Siz de biliyorsunuz trafikte ummadığınız anda karşınıza ummadık bir şey çıkar sonra telafi edemezsiniz.

07 DH 800

erdem1904

quote:

Alfasının performasını arttıran varmı hangi yöntem??? Mesela 100 km ile giderken 4. vitese almadan birden hızlanıp makas yapmak sollamak istiyorum , bu performas arttırıcı işler sonrası araba bun anlattıklarımı yapabiliyormu ?

kamil bey bence kelimeyi yanlış kullanmış zaten mesajında bariz belli.
vites ufaltmaya gerek kalmadan önünde şeridin gerektirdiğinden daha yavaş hızda giden araçları geçebilecek kuvvete çıkarmak istiyor alfasını mesaja dahada dikkatlice bakınca kamil beyin hayatında hiç makas tarzı tasvip edilmeyen sürüş tarzlarını uygulamadığı da anlaşılmakta.. anlaşılan dili sürçmüş
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

agucba

TS 16V motorlar her ne kadar hassas üretimler olsalar da yazılım güncellemesi ilk adım olabilir. Uygun bir yazılım ile güzel sonuçların alınabileceğini tahmin ediyorum.

Daha sonra komple egzoz sistemi ve dereceli egzantrik ile güç arttırımını tamamlayabilirsiniz.

Ancak, 1.6 litre hacmideki bir motora bahsettiğim performans arttırıcı değişiklikler, maliyet-performans denkleminde nasıl bir açıya sahip olur bilemem.

Bunun yerine 1.6 TS 16V + masraflar birleştirilip 2.0 TS 16V almak daha mantıklı olur.

Veya 1.6 TS 16V'e turbo uygulaması da yapılır. Böyle bir uygulamaya giderseniz, uygulama sonunda motor kaputunzu açıp resimlemenizi rica ederiz.

///////////////

n/a

quote:

quote:

kamil bey bence kelimeyi yanlış kullanmış zaten mesajında bariz belli.
vites ufaltmaya gerek kalmadan önünde şeridin gerektirdiğinden daha yavaş hızda giden araçları geçebilecek kuvvete çıkarmak istiyor alfasını mesaja dahada dikkatlice bakınca kamil beyin hayatında hiç makas tarzı tasvip edilmeyen sürüş tarzlarını uygulamadığı da anlaşılmakta.. anlaşılan dili sürçmüş

tolga_ozhan

En güzeli ve temizi (eğer gerçek güç isteniyorsa) TS motor satılıp V6 TB, 2.5 V6 gibi bir motora sahip Alfa alınır, gaz pedalının altında her zaman ihtiyacın çok fazlası bir güç kalmış olur. Yakıt tüketim farkıda öyle korkulduğu gibi çok olmaz.
Hatta dereceli, chip, komple SS tarzı egzoz vs.. uygulamalara harcanacak büyük paralar bu yakıt sarfiyat farkını çok fazlasıyla geçebilir.
Ya motorun gizli kalmış gücünü ortaya çıkartacaksınız aynı yakıtla fazla güç almak için (ki bu TS motorlarda çokda olası değil). Yada fazladan yakıt yakmasını sağlayacaksınız. Bu ikinci söylediğimin yolu ise Turbo uygulaması. Böylece yine aynı kapıya çıkıyoruz. Turbo uygulamasına harcanacak para (turbo, intercooler, yazılım, borular, işçilik, wastgate (olmuşken blow off'da olsun) vs...) ile mevcut alfanın parasıda üste konulup zaten hazır turbo'lu alfa'lardan birisi tercih edilebilir.
Bunların sonunda dersenizki ben çok yakmadan ve vites küçültmeden ivmelenmeye devam etmek istiyorum. Bunun imkansız olduğunu söylemek istiyorum. 2.0 TS'nin gücü 1.6'ya göre yadsınamaz şekilde fazla fakat oda illaki vites küçültüyor.

Edited by - tolga_ozhan on 09/03/2010  22:38:09

ATA

Vites küçültmeden hızlanmak ancak düşük devir bandında yüksek tork verebilen yeni nesil turbodizel araçlarda olabilir. Ben JTD dobloda kolay kolay vites küçültmem mesela. Yada tırmanma yarışına hazırlar gibi tork üzerine hazırlamak lazım benzinli motoru.

Edited by - ATA on 09/03/2010  23:29:58
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n / a

Selam. En kolayından chip, header, egzoz, filitre eğer arac 2.0 t.s ise 170 lere yakın bi güce sahip olursun. Devir bandın daha verimli olur. Not: Alfaya niye biniyorsun dendiğinde cevabım, gazlamak için,pğiste girmek için. Top speed iyi olduğu için ve ruhu olduğu için. Yani niye söyledim bende herkesi alfa ile gazlamak için biniyorlar sandım ama yanıldım. Bitek bendiğilim gazlayan..:):):):)

master

Pistte gazlarsanız problem yok, ancak biz halkın kullanımına açık yollarda gazlamayı tasvip etmiyoruz. Evet Alfa'lar buna müsait araçlar, ancak biz buna müsait insanlar olsak da arabalarımızla kendimizin ve başkalarının canını tehlikeye atmaya müsait insanlar değiliz :)

Konu önceden bolca tartışıldı, bu forumda "gazlamak" , "yardırmak" , "yan vermek" , "tokatlamak" gibi terimleri kullanacak durumların ortaya çıkmasını hoş karşılamıyoruz sadece.

Ama pist iyidir. İstanbul'daki GT testi olsun, 2006 senesinde Izmir'deki Time Trial organizasyonu (gittik Time Trial yokmuş o ayrı :) ) olsun bu tür ortamlarda gönlünüzce gazlayabilirsiniz, ne de olsa amaç o, piste gidilmiş. Ama yolda gazlamak hoş değil. Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım :)

Register or Login" border=0>
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

Arkadaşlar selam,
Gaz kesince araba hemen yavaşlama eğilimine geçiyor, sanki tekerlerin bağlantıları paslanmışta yolda gaz vermeyince sürtünmeden yolda akıp gidemiyor gibi bir izlenim veriyor, birde arabayla bazen 3000 devirde 110 km hızla sabit hızla giderken hızımı arttırmak istiyorum ama gram hız artmıyor 115 olmuyor mesela gazı istediğin kadar kökle , sizce bu arabanın klasikkarakterimi yoksa motordan kaynaklanan bir sorun mu var  ,eğer motordansa hangi parçada sorun olabilir.Teşekkürler.

Togay Tuzcu

Araç ne?

n/a

aracım Alfa romeo 1.6 T-Spark 2006

Togay Tuzcu

110km de 3000 deyse 5. vitesde gidiyorsunuz. Eğer o vitesde yokuş yukarı çıkmıyorsanız (uzun bir yokuş) durum pek normal değil. MAF da sorun olabilir sanırım. Kendimden örnek verirsem uzun yokuşlarda  yüksek vites düşük devirde isteksizlik oluyor ama devir 3500 ü geçmeye başladığı anda herşey değişiyor. Bunun için biraz süre vermek lazım. Düşük devirde hemen pedala bastığınız gibi hareketlenme olmaz.

n/a

quote:

110km de 3000 deyse 5. vitesde gidiyorsunuz. Eğer o vitesde yokuş yukarı çıkmıyorsanız (uzun bir yokuş) durum pek normal değil. MAF da sorun olabilir sanırım. Kendimden örnek verirsem uzun yokuşlarda  yüksek vites düşük devirde isteksizlik oluyor ama devir 3500 ü geçmeye başladığı anda herşey değişiyor. Bunun için biraz süre vermek lazım. Düşük devirde hemen pedala bastığınız gibi hareketlenme olmaz.

MAF nedir ,MAF da soru olduğunu kendim anlayabilirmiyim?

Alfadanadam

quote:

Arkadaşlar selam,
Gaz kesince araba hemen yavaşlama eğilimine geçiyor, sanki tekerlerin bağlantıları paslanmışta yolda gaz vermeyince sürtünmeden yolda akıp gidemiyor gibi bir izlenim veriyor, birde arabayla bazen 3000 devirde 110 km hızla sabit hızla giderken hızımı arttırmak istiyorum ama gram hız artmıyor 115 olmuyor mesela gazı istediğin kadar kökle , sizce bu arabanın klasikkarakterimi yoksa motordan kaynaklanan bir sorun mu var  ,eğer motordansa hangi parçada sorun olabilir.Teşekkürler.

Bence bir sorun var. İyi bir ustaya göstermek en akıllıcası. Öncelikle examiner'a bağlatıp hata kodu var mı incelemek lazım. Devamında da eğer mümkünse hava debimetresi (MAF) sökülerek yenisi takılıp denenmeli. Deneme sonucuna göre satın alacağım, deneyebilir miyim diye sorun tabi. Özel servisler bu tür imkanlar sunabilir.

n/a

quote:

quote:

Arkadaşlar selam,

Bence bir sorun var. İyi bir ustaya göstermek en akıllıcası. Öncelikle examiner'a bağlatıp hata kodu var mı incelemek lazım. Devamında da eğer mümkünse hava debimetresi (MAF) sökülerek yenisi takılıp denenmeli. Deneme sonucuna göre satın alacağım, deneyebilir miyim diye sorun tabi. Özel servisler bu tür imkanlar sunabilir.

Hiç hata kodu yok baktırıyorum 3 haftada bir. Bu MAF pahalı bişeymidir ?

ByHusky

quote:

TS 16V motorlar her ne kadar hassas üretimler olsalar da yazılım güncellemesi ilk adım olabilir. Uygun bir yazılım ile güzel sonuçların alınabileceğini tahmin ediyorum.

Daha sonra komple egzoz sistemi ve dereceli egzantrik ile güç arttırımını tamamlayabilirsiniz.

Ancak, 1.6 litre hacmideki bir motora bahsettiğim performans arttırıcı değişiklikler, maliyet-performans denkleminde nasıl bir açıya sahip olur bilemem.

Bunun yerine 1.6 TS 16V + masraflar birleştirilip 2.0 TS 16V almak daha mantıklı olur.

Veya 1.6 TS 16V'e turbo uygulaması da yapılır. Böyle bir uygulamaya giderseniz, uygulama sonunda motor kaputunzu açıp resimlemenizi rica ederiz.

yazılımın en son yapılması gerekiyor..düzeltelim

agucba

Benim Alfam'da sadece yazılım var!

Ama haklısınız. Eğer yazılım, egzoz ve egzantrik üçlemesi olacaksa, o zaman egzantrik ve egzozu taktıktan sonra, bunlara uygun yazılım gerekir.

Egzoz ve egzantrik seçeneğini yapmak istemeyen olursa, ilk adım yazılım yeterli olacaktır, ki 1.6 litrelik bir motorda her üçüne yapılacak bir masraf yerine 2.0 litrelik bir motora sahip 147 veya 156'ya geçmek sanırım daha uygun olur.

Tabi bunlar sadece fikir. Uğraşacak, masrafı yapacak ve cefası ile sefasını yaşayacak olan Alfa'nın sahibidir.

///////////////