Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Araç değişikliği [emoji5]  (Okunma sayısı 1880 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OOU

• Membro
Araç değişikliği [emoji5]
« : 05 Nisan 2018, 23:03:57 »
Merhabalar 147 (1.6 benzin) den sonra Mito (1.6 dizel) şimdi de Giulietta (2014 / 1.6 dizel) sahibi oldum. Keyfim yerinde mitodan sonra daha konforlu ama biraz ağır geldi.

Kafama takılan ve teknik sorularım olacak, vakit bulupta cevaplarsınız çok sevinirim.

1. Start stop özelliği var ama özellik açıkken diger arabalarda olduğu gibi Işık’larda yada haraket etmezken motor durmuyor. Nasıl bir start stop anlayamadım.

2. Arka silecek suyu fışkırmıyor, boruda kopma olmuş olabilir sizde ilk nereleri kontrol etmeliyim.

3. Gündüz farları beyaz ama kısa ve uzun huzmeli farlar sarımsı onları da beyaz yapmak istiyorum uyumlu olması için hangi model markayı tavsiye edersiniz.

4. Pandizot almam gerekiyor hesaplı bir tavsiyeniz var mi? 2. Orijinal yada sonradan yapma?

Teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sercan Keklik

• Membro
Ynt: Araç değişikliği [emoji5]
« #1 : 06 Nisan 2018, 00:46:58 »
Merhabalar 147 (1.6 benzin) den sonra Mito (1.6 dizel) şimdi de Giulietta (2014 / 1.6 dizel) sahibi oldum. Keyfim yerinde mitodan sonra daha konforlu ama biraz ağır geldi.

Kafama takılan ve teknik sorularım olacak, vakit bulupta cevaplarsınız çok sevinirim.

1. Start stop özelliği var ama özellik açıkken diger arabalarda olduğu gibi Işık’larda yada haraket etmezken motor durmuyor. Nasıl bir start stop anlayamadım.

2. Arka silecek suyu fışkırmıyor, boruda kopma olmuş olabilir sizde ilk nereleri kontrol etmeliyim.

3. Gündüz farları beyaz ama kısa ve uzun huzmeli farlar sarımsı onları da beyaz yapmak istiyorum uyumlu olması için hangi model markayı tavsiye edersiniz.

4. Pandizot almam gerekiyor hesaplı bir tavsiyeniz var mi? 2. Orijinal yada sonradan yapma?

Teşekkürler

Hayırlı Olsun.

1. aküyü kontrol ettirin. Debriyaja tam basıp, tam çekmezseniz ayağınızı devreye girmez.

2. Boru yerinden çıkmış olabilir.

3. sadece renk değişir performans kötüleşir.

4. çıkma elimde var dilerseniz msg atabilirsiniz.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

Foxy

• Membro
« #2 : 06 Nisan 2018, 08:09:58 »
2.sorunuza cevap vereyim çünkü aynısı başıma geldi. Sileceği çalıştırdığınızda yer ıslanıyorsa hortum çıkmıştır.Direksiyonu tam sağ pozisyona getirin. Ön sol davlumbazın ön kısıma bakan vidalarını sökün hortuma ulaşırsınız.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Semih izgi

• Membro
« #3 : 06 Nisan 2018, 10:53:13 »
Hayırlı olsun

3. için yorum yapmak isterim.

Uzunlara H1 Led takabilirsiniz, böylelikle bi-xenon efektli uzunlarınız olur. Normalde Led ampullerin aydınlatması halojenin yerini tutmaz ama şu ürün bir başka

https://www.aliexpress.com/item/CNSUNNYLIGHT-Car-Headlights-H7-H11-LED-H1-9005-HB3-9006-HB4-H3-61W-9000Lm-Mini-Auto/32796090581.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.iSQ7Cp

Bu led'e geçmem ile mükemmel bir uzun aydınlatmasına sahip oldum, şimşek etkisi ise cabası.

Kısalara gelirsek;

Yukardaki marka dahil olmak üzere 2 farklı h7 tip Led ampul denedim.

İlk sorun, ikisinde de aydınlatma vasat oldu, sanırım bizim merceklere göre değil led.   İkinci sorun elektrik tesisatımız ile alakalı, Led ler yeterli akım çekmediği için farlar kendiliğinden sürekli sönüyorlar.  Nezaman ki sisleri açıyorum düzeliyorlar (akım artınca arızadan çıkıyor sanırım) 

Bu nedenle H7 Led maceram kısa sürdü, 

Çözüm:  Bende beyaz ışık hastasıyım ve bu araçta sarı far ciddi anlamda kalitesiz duruyor gözümde, xenon-bixenon işi de benim tarafımca sıkıntılı oldugu için beyaz ışık veren halojenlere göz attım,

En iyi iki seçenek:

1 Philips Diamond vision,  güzel beyaz ışığı var fakat ışığı tüm test videolarında görüleceği üzere standart halojenlerden bile düşük.

2 Mtech Powertec Xenon Blue,  Türkiyede yok, ama DV 'a göre çok daha iyi aydınlatıyor.  Amazon.de den spariş verdim, gelince test yayını yaparım.

Karşılaştırma videosu

https://www.youtube.com/watch?v=pgZOUGeqHG4

agucba

• Amministratore
« #4 : 06 Nisan 2018, 11:12:13 »
Hayırlı olsun

Uzunlara H1 Led takabilirsiniz, böylelikle bi-xenon efektli uzunlarınız olur. Normalde Led ampullerin aydınlatması halojenin yerini tutmaz ama şu ürün bir başka

https://www.aliexpress.com/item/CNSUNNYLIGHT-Car-Headlights-H7-H11-LED-H1-9005-HB3-9006-HB4-H3-61W-9000Lm-Mini-Auto/32796090581.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.iSQ7Cp

Bu led'e geçmem ile mükemmel bir uzun aydınlatmasına sahip oldum, şimşek etkisi ise cabası.

Kısalara gelirsek;

İlk sorun, ikisinde de aydınlatma vasat oldu, sanırım bizim merceklere göre değil led.   İkinci sorun elektrik tesisatımız ile alakalı, Led ler yeterli akım çekmediği için farlar kendiliğinden sürekli sönüyorlar.  Nezaman ki sisleri açıyorum düzeliyorlar (akım artınca arızadan çıkıyor sanırım) 

Çözüm:  Bende beyaz ışık hastasıyım ve bu araçta sarı far ciddi anlamda kalitesiz duruyor gözümde, xenon-bixenon işi de benim tarafımca sıkıntılı oldugu için beyaz ışık veren halojenlere göz attım,

En iyi iki seçenek:

1 Philips Diamond vision,  güzel beyaz ışığı var fakat ışığı tüm test videolarında görüleceği üzere standart halojenlerden bile düşük.

2 Mtech Powertec Xenon Blue,  Türkiyede yok, ama DV 'a göre çok daha iyi aydınlatıyor.  Amazon.de den spariş verdim, gelince test yayını yaparım.

Karşılaştırma videosu

Güzel bilgilendirme...

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

Dellobaltino

• Membro
« #5 : 06 Nisan 2018, 14:54:17 »
Hayırlı olsun

Kısalara gelirsek;

En iyi iki seçenek:

Karşılaştırma videosu

Bahsettiğiniz h1 led yuvaya oturuyor mu.bazi ledler biraz kalin olduğundan ampulun girdiği yuvayi traşlamak gerekiyor.

Benim araçta da h7 photon milestone led var.bende o bahsettiğiniz sorun olmadi.sönme yok.ufak bir balasti var sanirim sönme problemi balasti olmayan ledlerde yaşaniyor.aydinlatmasi da 8000lm ve gayet tatmin edici.lakin fan sesi kabinden duyuluyor ve fari açinca radyo sinyal kalitesi düşüyor.birkaç kanali zor çekiyor.philips h7 ledlerini kullanan arkadaşlara sordum.onlarda bu şekilde radyo sinyali bozulmasi ve fan sesi yokmuş.fakat lümen değeri düşük olduğundan aydinlatma nasildir bilmiyorum.muayene yaptirdiktan sonra xenon kit takicam.bi de onu deneyelim.ille de beyaz işik

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onur26

• Membro
« #6 : 06 Nisan 2018, 23:44:31 »
birde bizim giuellettaların şu kullanımsız ekranını değiştirelim topluca:) çok araştırma yaptım piyasada ki multimedyacılar sizin araçlara hiç takmadık diyorlar. sizin araştırmalarınız oldu mu bu konu hakkında

OOU

• Membro
« #7 : 06 Nisan 2018, 23:54:43 »
2.sorunuza cevap vereyim çünkü aynısı başıma geldi. Sileceği çalıştırdığınızda yer ıslanıyorsa hortum çıkmıştır.Direksiyonu tam sağ pozisyona getirin. Ön sol davlumbazın ön kısıma bakan vidalarını sökün hortuma ulaşırsınız.

Teşekkürler deneyeceğim

OOU

• Membro
« #8 : 06 Nisan 2018, 23:56:44 »
birde bizim giuellettaların şu kullanımsız ekranını değiştirelim topluca:) çok araştırma yaptım piyasada ki multimedyacılar sizin araçlara hiç takmadık diyorlar. sizin araştırmalarınız oldu mu bu konu hakkında

YouTube da bir video görmüştüm bir abi anlatıyordu android takmis direksiyon tuşları çalışıyordu. Bana ulaşın size eğitimde veririm gibi iyi niyetli bakış açısı vardı. Bir bakın isterseniz ama multimedya hakikaten çok kötü

OOU

• Membro
« #9 : 07 Nisan 2018, 00:29:19 »

Linki buldum
https://youtu.be/i5v5j9a_k5g

Dellobaltino

• Membro
« #10 : 07 Nisan 2018, 08:02:44 »

Ben de ayni fikirdeyim lakin çakma işleri pek sevmiyorum.orjinal bi görüntü olsun istiyorum.maalesef buna uygun bi ürün yok.çerçeve alip piyasaki android multimedyalardan birini alip takacaksin ama o da hiç hoş durmuyor.6.5 inç olan uconnect orjinal multimedya boyut olarak yeterli ama onda da yazilim ve navigasyon problemleri var ve çok pahali.şekil olarak onun aynisi bir android olsa keşke piyasada

onur26

• Membro
« #11 : 07 Nisan 2018, 10:56:20 »
 her markaya takıyorlar bizim giuye yok porshe bmw mercedes tüm serilerine takılıyor çok mu özel bizim elektrik sistemi:)) evet o videoyu bende gördüm 2013 e takmış adam hiç yoktu yani onda ekran ulaşılabilir o kişiye.

Semih izgi

• Membro
« #12 : 07 Nisan 2018, 14:13:28 »
Bahsettiğiniz h1 led yuvaya oturuyor mu.bazi ledler biraz kalin olduğundan ampulun girdiği yuvayi traşlamak gerekiyor.

Benim araçta da h7 photon milestone led var.bende o bahsettiğiniz sorun olmadi.sönme yok.ufak bir balasti var sanirim sönme problemi balasti olmayan ledlerde yaşaniyor.aydinlatmasi da 8000lm ve gayet tatmin edici.lakin fan sesi kabinden duyuluyor ve fari açinca radyo sinyal kalitesi düşüyor.birkaç kanali zor çekiyor.philips h7 ledlerini kullanan arkadaşlara sordum.onlarda bu şekilde radyo sinyali bozulmasi ve fan sesi yokmuş.fakat lümen değeri düşük olduğundan aydinlatma nasildir bilmiyorum.muayene yaptirdiktan sonra xenon kit takicam.bi de onu deneyelim.ille de beyaz işik

Çok hafif bombesi var arka silikon kapakta ama sorun teşkil etmiyor. Yani oluyor  :yukari-ok:

H7lere gelirsek, sizin aracınız kaç model? sorun yaşamamanıza şaşırdım, Xenon kit taktıktan sonra çıkan ledlerinizi bana bir gönderin denemek isterim.  :arkadasim:

Ek olarak xenon kit uygulamanızın tüm detaylarını ayrı bir konu başlığı altında görmek isteriz. Bize yol gösterir

Semih izgi

• Membro
« #13 : 07 Nisan 2018, 14:14:47 »
Multimedya da şu uygulamaya hayran kaldım.

http://www.ergazielektronik.com/?page=referansdetay&id=4

Dellobaltino

• Membro
« #14 : 07 Nisan 2018, 19:40:18 »
Çok hafif bombesi var arka silikon kapakta ama sorun teşkil etmiyor. Yani oluyor  :yukari-ok:

H7lere gelirsek, sizin aracınız kaç model? sorun yaşamamanıza şaşırdım, Xenon kit taktıktan sonra çıkan ledlerinizi bana bir gönderin denemek isterim.  :arkadasim:

Ek olarak xenon kit uygulamanızın tüm detaylarını ayrı bir konu başlığı altında görmek isteriz. Bize yol gösterir
Photon milestone taktim.aydinlatma iyi, sönme yapmiyor fakat dediğim gibi fan sesi ve radyo sinyalini bozmasi canimi sikiyor.para verdik kullaniyoruz artik

admin

• Amministratore
« #15 : 09 Nisan 2018, 09:46:56 »
Alpine'de Alfa Romeo MiTo ve Giulietta'lara uygun android veya ios cihazlar varken çerçeveler de yine uygun ve çakma görüntü vermiyorlar. Ancak biraz pahalı gibiler. Ayrıca orijinal ekrandan takip edilebilen bazı fonksiyonlar, mesela DNA fionksiyonları, görülemiyor.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

GoogleTagged