Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: balatalarım ötüyor  (Okunma sayısı 2845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« : 19 Aralık 2005, 20:51:23 »

Geçen gün arabamın servise gittiğini ve dönüşte bir dizi problem yaşadığımdan bahsetmiştim.Ama o günden beri arabamı uzun süreli kullanmamıştım. bugun okula gittim geldim ve sinirden ne yapacagımı şaşırdım sınavım olmasa direk servise gidecektim. her fren yaptığımda şahinler gibi ötüyorum. bu sorundan sercanda aroc forumda bahsetmişti sanki zamanında. balatalar yeni diyemi yoksa bize serviste orjinal diye yan sanayiyi taktılar bir güzelde enayi yerine mi konduk?? yoksa yeni diye mi böyle yapıyor?? hala çok sinirliyim gerçekten  ne yapmamı önerirsiniz???

« Son Düzenleme: 30 Mart 2006, 13:36:19 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #1 : 19 Aralık 2005, 20:55:34 »
onur ben iki defa garantiden değiştirdim ,bir müddet sessiz devam ettik.daha sonra ötme sesi yine başladı.ve özellikle soğuk iken ses yapıyor ve resmen ıslık gibi ötüyor.bir defa daha servise uğrayacağız.
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2005, 20:55:34 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #2 : 19 Aralık 2005, 20:58:19 »
Geçen gün Birmotta bu konuyu sormuştum..  Balataların içindeki asbest maddesinin kaldırıldığından dolayı ses yapıyor gibisinden açıklama yapmışlardı.. Tabii bu geçerli bir maruzat değil.. Balataların 1kaç günlük alışma döneminden sonra gene ses yapıyorsa Balataların garantiden değişmesi gerekir..
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2005, 20:58:19 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #3 : 19 Aralık 2005, 21:03:34 »
balatalardaki asbest yasaklanalı yaklaşık 10 yıl oldu.bi onu öğrenmişler ,gelen her müşteriye onu söylüyorlar.asbest sadece alfaların balatalarından kaldırılmış herhalde :))))
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2005, 21:03:34 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #4 : 19 Aralık 2005, 21:10:48 »
Kesinlikle.. Trafikteki tüm yeni araçların öterek dolaşması gerekir bu durumda ama bazı şeyleride servis ortamında tartışmanın çok gereksiz olduğunu öğrendim ben : )

quote:

halil wrote:

balatalardaki asbest yasaklanalı yaklaşık 10 yıl oldu.bi onu öğrenmişler ,gelen her müşteriye onu söylüyorlar.asbest sadece alfaların balatalarından kaldırılmış herhalde :))))

« Son Düzenleme: 19 Aralık 2005, 21:10:48 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #5 : 19 Aralık 2005, 21:21:12 »
maalesef öyle tolga.tartışma çok gereksiz.tartıştığın kişi ne    asbestin ne olduğunu bilir,ne fren balatasını:)))bende bir zaman servisteki şef formene somuştum.cevap aynı.biraz şıkıştırınca balatanın içinde fazla demir tozu olabileceğini söyledi:)))))
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2005, 21:21:12 Gönderen: n/a »

anIL(34an623)

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #6 : 19 Aralık 2005, 21:44:14 »

inanılmaz komik ya arkadaşlar sadece izmir değil istanbul'da da aynı cevap verilmişti bana. en azından tutarlılık gösteriyorlar. daha ne istiyorsunuz?

sewgili onur ve halil arabalarınız garanti kapsamında olabilir ama bu sorunu ne yazık ki Tofaş bünyesinde çözebileceğinizi düşünmüyorum. yine aynı balatayı veya diski takacaklardır.

paraya kıyıp ATE balata&disk almak gerek. disk için sadece ön yeterli. hem kafanız rahat eder, hem de az bir şey frenlerin kuvvetlendiğini hissedersiniz. benim de başıma geldi. ben böyle yaptım. yaz, yokuş, yüksek hız, vs bahane yok artık. ötmüyor hiç bir şekilde. sercan da sanırım bu şekilde çözmüştü olayı. o da kesin ATE aldı da; sadece balata mı yoksa ikisi de mi onu hatırlamıyorum.

biraz ısrar ederseniz ama ATE ya da onun kalitesinde bir marka getirebilirler mi peki? bence deneyin. biraz müşteri memnuniyeti adına sınırlarını zorlasınlar, ceplerinden farkı versinler artık. bu kaçıncı vaka. ayıp denen bir şey var.

« Son Düzenleme: 19 Aralık 2005, 21:44:14 Gönderen: anIL(34an623) »

Alfadanadam

• Moderatore
balatalarım ötüyor
« #7 : 19 Aralık 2005, 21:45:18 »

balata işi  harbi gıcık bi olay..serviste değiştirirlerken özellikle bakmalı, ne marka takıyolar görmek lazım

kimi ötmez ama tutmaz da aynı zamanda..

« Son Düzenleme: 19 Aralık 2005, 21:45:18 Gönderen: Alfadanadam »

Onur

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #8 : 19 Aralık 2005, 23:01:01 »

iyide abi ben birmota güvendiğim için şu şu bakılcak diyorum bırakıp arabayı çıkıyorum.demek ki güvenmememiz lazımmış. ama her iş yapılırkende başında duramam.

Anılcım aracımın garantisi bitti malesef o yüzden değiştirmek gibi bir imkanım yok. akşam buraya msj ı yazdıktan sonra çıktım dolandım frenlerin ısınması bekledim. ses tamamen kesilmiyor ama daha seyrek bir hal alıyor. bir kaç gün daha beklerim eger hala öterse servise giderim değiştirin arkadaş derim. ne bu ya alfa ya mı biniyoruz at arabasına mı!!

« Son Düzenleme: 19 Aralık 2005, 23:01:01 Gönderen: Onur »

anIL(34an623)

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #9 : 20 Aralık 2005, 02:36:43 »

sevgili Onur bence servise gittiğinde "bu balata ötüyor, arkadaşlarımın da başına gelmiş, sökün balatayı verin paramı" desen, parayı alırsan da ATE veya kendi tercih edeceğin bir balatayı alsan nasıl olur?

biraz radikal bir çözüm gibi duruyor ama bu balatalar ilerde de sorun çıkarıyor sevgili onur. benim asıl sorunum takıldıktan 6-7 ay sonra başladı. bu 6-7 ay boyunca da özellikle sıcak havalarda ötüyordu. idare ediyordum ama. sonradan başlayan büyük sorun ise şöyleydi: yüksek hızlarda böğürme sesi gibi bir ses geliyordu. gaza basmaya korkuyordum, gaza bassam da frene basmaya korkar hale gelmiştim.

« Son Düzenleme: 20 Aralık 2005, 02:36:43 Gönderen: anIL(34an623) »

Tufan

• Membro
balatalarım ötüyor
« #10 : 20 Aralık 2005, 11:05:20 »
Onur, bir temizlenip tekrar takılmasında fayda var. Gene ses yaparsa servis "parça garantisi" kapsamında balatayı değiştirmekle yükümlü. Biraz itiraz ederler filan ama konuyu büyütemezler. Yasal olarak sen haklısın.
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2005, 11:05:20 Gönderen: Tufan »

Onur

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #11 : 20 Aralık 2005, 15:22:04 »

yarın ben müsait değilim ama bir aksilik olmazsa babam götürcek. babam da yeni diye ötüyordur alışınca kesilir diyor ama fren yapmaya korkuyorum bugun patlıyordum  öndeki araca ,duymanız lazım inanılmaz itici ve rahatsız edicibir ses . genellikle 40 km altında ani yavaşlamalarda çok çok yüksek desibelde ötüyor.

birde Tufan abi dikkat edersen senin arabadada değişmediyse eskiden benim öndede küçük balata takılıydı orjinal. ama şimdi taktıkları o daha büyük olan genellikle kırmızı üstüne alfa romeo yazılandandan.. acaba bunlar orginal değil mi?

neyse hiç olmadı değiştirtcem ben bu sesle yaşayamam hadi takur tukuruna alıştık ama bu sesede alışmam yani...

Anılcım dediğin aslında mantıklı ancak Ate marka balatayı o an servsite bulabilcek miyim? babam hayatta ugraşmaz onu aramakla :))

« Son Düzenleme: 20 Aralık 2005, 15:22:04 Gönderen: Onur »

Tufan

• Membro
balatalarım ötüyor
« #12 : 20 Aralık 2005, 16:03:09 »
Benim balata garanti kapsamında değişti ama gene eskisi ile aynı türde balata takıldı, hiç öyle dediğin gibi kırmızı filan değil üstelik.  Anlamadım ki....
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2005, 16:03:09 Gönderen: Tufan »

n/a

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #13 : 20 Aralık 2005, 17:11:33 »
Zaten serviste ATE takmaya yanasmazlar herhalde. Sadece motor yagini , ya da lastiklerini falan disardan getirebiliyosun zannedersem...
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2005, 17:11:33 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #14 : 20 Aralık 2005, 17:24:53 »

Katılıyorum.. Arabanın garantisi bitmiş olsa bile takılan parçaların garantisi var.. Hiçbir servis " biz bunu değiştiremeyiz " diyemez rahat ol onur..

Ama 1 kaç gün bekle ki hemen servise gittiğinde "balataların alışma dönemi vardır biraz kullanın" klasik hikayesini dinleyip geri dönmek zorunda kalma..

quote:

neanderthal wrote:

Onur, bir temizlenip tekrar takılmasında fayda var. Gene ses yaparsa servis "parça garantisi" kapsamında balatayı değiştirmekle yükümlü. Biraz itiraz ederler filan ama konuyu büyütemezler. Yasal olarak sen haklısın.

« Son Düzenleme: 20 Aralık 2005, 17:24:53 Gönderen: n/a »

Burak

• Membro
balatalarım ötüyor
« #15 : 20 Aralık 2005, 21:08:46 »
 eski disk ile yeni balatanın birbirine alışma sürecinden de kaynaklanabilir gerçekten bir kaç gün beklemek te fayda var  bence
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2005, 21:08:46 Gönderen: definitive »
1997 Gtv V6 TB

Onur

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #16 : 20 Aralık 2005, 21:30:15 »
o bir kaç günde ben kafayı yermiyim? bence yerim
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2005, 21:30:15 Gönderen: Onur »

Burak

• Membro
balatalarım ötüyor
« #17 : 20 Aralık 2005, 22:15:42 »
 o zman şöyle bir kaç kere kazık fren yap alışma sürecini hızlandır bari
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2005, 22:15:42 Gönderen: definitive »
1997 Gtv V6 TB

Onur

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #18 : 20 Aralık 2005, 22:45:58 »

yapmak lazım aslında bugün o sesi duymamak için balçovadan karşıyakaya fren yapmadan geldim nerdeyse:) yarın temizletilcek birkaç gün o haliyle kullanırım sonrası allah kerim :) eskiden bir meganım vardı dağa bayıra vurudum,çaylardan geçerdim köprülerden uçardım  arabayı bana mısın demezdi bu beyfendiye gözümüz gibi bakıyoruz km si gelmeden servise götürüyoruz ,yılda 1 defa periodik kontrol yaptırıyorum :))) ne gerek var diceksiniz!! :)   . ona ragmen sefasını süremiyoruz adam gibi :)

« Son Düzenleme: 20 Aralık 2005, 22:45:58 Gönderen: Onur »

anIL(34an623)

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #19 : 21 Aralık 2005, 04:13:24 »

Sevgili Onur ben hala ısrarla balataları verip paranı geri almanı ve kendin başka bir şeyler almanı tavsiye ediyorum. tavsiyem ATE, o belli zaten. bu takılanlar harbi ciddi ciddi yaramaz, öyle böyle değil sağlam dandikler ya  

arabam otoban arabası sayılır. son 2 yıldır şehir trafiğinde kullanmışlığım çok çok azdır. işe giderken servis tercih ediyorum doğal olarak  bu balataları 7-8 ay otobanda yüksek hızlarda kullandım. fiks 5. vites, minimum 120-maksimum 200 arası. balatalar iflas. bugüne kadar kimsenin başına gelmeyen iğrenç böğürme sesi, demir demire sürtmesi gibi değişik bir ses. eminim diğer arkadaşlar böyle yüksek hızlarda devamlı kullansalar arabalarını, onların balatalar da aynı sesi yapardı. güven veren bir ürün değil çünkü.

tabi konuşması kolay. belki onur, senin bu kadar uğraşacak vaktin yok doğal olarak ama ben yine de bi uyarayım dedim

« Son Düzenleme: 21 Aralık 2005, 04:13:24 Gönderen: anIL(34an623) »

n/a

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #20 : 21 Aralık 2005, 08:28:08 »
anıl aynı ses bendede var.ama benim kanımca sorun sadece balatalardada değil.bana sanki fren diskleride bozukmuş gibi geliyor.sonuçta benim aracın üzerine takılan 3. balata ve hepsi ötüyor.balatalar arızalı olabilir belki ama üçününde arızalı olması biraz garip.servise gittiğimde diskler içinde bastıracağım.(değişmesi için)
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2005, 08:28:08 Gönderen: n/a »

Onur

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #21 : 21 Aralık 2005, 12:37:02 »

bu sabah servise gittik ve ses yok şu an :) bakalım daha neler görecez , ate balatalara yaz başı geçerim çünkü sırf otoban ve 160-200 km civarı kullanıyorum, ama 2-3 gün içinde balatalar gene arıza çıkartırsa isticem paramı..

« Son Düzenleme: 21 Aralık 2005, 12:37:02 Gönderen: Onur »

anIL(34an623)

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #22 : 22 Aralık 2005, 05:54:27 »
ewet halil haklı olabilirsin. ben bu ses başlayınca ön disk&4 balata değiştirmiştim. peki bu balatalar diski bozmuş olabilir mi? ben ön diskleri çok erken değiştirmedim (100.000km civarında) ama aynı diskle 200.000 km yol alan arabalar da duydum yani.
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2005, 05:54:27 Gönderen: anIL(34an623) »

n/a

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #23 : 22 Aralık 2005, 09:09:59 »

olabilir tabiki.bozuk balatalar diskide bozabilir.birde dikkat ettinizmi aracı yıkadıktan sonra bir müddet ses kesiliyor.balata tozları bence sesin kaynağı olabilir.diskle balata arasında kalıp sese neden oluyor.

« Son Düzenleme: 22 Aralık 2005, 09:09:59 Gönderen: n/a »

anIL(34an623)

• Ziyaretçi
balatalarım ötüyor
« #24 : 23 Aralık 2005, 04:23:48 »
ben hiç böyle bir şey farketmemiştim sevgili halil. bu ilginç ses sadece zorlandığında geliyor gibi gelmişti bana
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2005, 04:23:48 Gönderen: anIL(34an623) »

GoogleTagged