Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bazı modellerin 0-400 leri.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Sercan ben 156 SS kullanmadım ama kendi arabam olan 2.0 manuel ve bir çok arkadaşımda 1.6 kullandım, o dediğin 3 boyluk fark pek inandırıcı gelmiyor. Öte yandan SS'in performansı böyleyse hiç bana göre değilmiş :(

Sercan Keklik

quote:

Sercan ben 156 SS kullanmadım ama kendi arabam olan 2.0 manuel ve bir çok arkadaşımda 1.6 kullandım, o dediğin 3 boyluk fark pek inandırıcı gelmiyor. Öte yandan SS'in performansı böyleyse hiç bana göre değilmiş :(

öyle abi.. Kalkışta SS bitik durumda çok denedik bunu.. Alfa Teknik Brunchı vardı 2 arkadaş SS leriyle yolda dönerken her ışıkta hemen hemen denedik üzüldüler :) Kalkışta SS in şansı malesef yok. ileriyi bir kaç kere zevkine tarzında deneme fırsatımız oldu ama bu konu için ZEVK açısından yapıldıgı için bişey diyemicegim kullananlar bilir ama kalkışta şansı yok..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

Değerli arkadaşım benim yaşım kırk, sana yalan borcumda yok arabaların ikiside alfa  ve arabaların ikisinide ben kullanıyorum yani arkadaşım falan değil yani ikisindede şartlar eşit ikiside kendiarabamız daha nediyeyim bilmemki. 1.6 hiç bir zaman 0/100 'de çok seri olmadı olmasınıda beklemedim zaten hele birde klima falan açık olursa arkasından itmek gerekiyor. 156 1.6 'nın 0/100 fabrika verisi 10.5 sn SS'in 0/100 fabrika verisi 8.6 sn siz şimdi diyorsunuzki fabrika verileri iki defa yalan söylüyor. 1. Aslında 8.6 olan SS inki çok yanlış 10.5  2. Aslında 10.5 olan 1.6 nınki 8.5 ki, araya öyle üçtane alfa daha girsin.

Saygılar.

Sercan Keklik

Turgay bey yaşınıza saygım var. Fakat bu işler yaşla degil tecrübeyle elde edilir. Biz bu durumu özellikle denedik diyorum 1 araç degil 2 araç degil 3 araç degil. Hadi bir tanesinde problem vardı digerlerindedemi vardı? 1-2 Viteste SS yalan bi makina bunu kullanan herkes kabulleniyor. Buyrun Deniyelim Trafige kapalı bi alanda derim bu kadar iddalıysanız.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

tughan

quote:

Sercan in dedigi gibi 1.6 larla devirli kalkip cok seri vites degisimi ile SS kalkista gecilir.

ama devirli kalkarsan bu seferde patiye kalcak...bence buda hesaplanmalı...
Tuğhan.
156 Selespeed

Sercan Keklik

quote:

quote:

Sercan in dedigi gibi 1.6 larla devirli kalkip cok seri vites degisimi ile SS kalkista gecilir.

ama devirli kalkarsan bu seferde patiye kalcak...bence buda hesaplanmalı...

Tughan bey bu konuda 2oo4 ve üstü 156larda ASR Var. Mevcut ASR sistemi benim Yagmurlu havalar hariç kullanmadıgım bi özellik. Sonuçta Her iş Şöföre bakıyor Drag olayında.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

CryingDrums

Bende simdiye kadar 2000 ss ve 2003 model ss kullandim.2003 modelin vites degisimleri daha hizli eski modeline gore ama bende su anki 2003 model 156 ss arabamin kalkisindan pek mennun deilim.
Hatta gecenlerde 2 arkadasimin arabasiyla kalkis yaptik.
Birinci arkadasimin arabasi yeni kasa e200 komp.du.O kadar agir arabaya kalkista en az 3 boy filan fark atacagimi zannediyordum ama o bana yaklasik 1 boy fark atti.e200 komp un 0-100 fabrika degerleri ise 10.1 saniye.
Ikinci arkadasimin arabasi e46 3.18 ci.Onunda fabrika verisi 10.2 ama o arabayada ben bayaa bir fark attim kalkista.Burdan anladigim bu kalkis isleri degisiyor gunden gune

CryingDrums

Simdi kalkista 1.6 yoksa 2.0 ss mi deseler bundan onceki mesajimda yazdigim gibi 2003 modelin vites degisimi gayet tatminkar oyuzden kesin birsey diyemem ama 2002 ve alti SS icin sahsen ben 1.6 diyorum.

n/a

Bakın sevgili arkadaşlar ben anlatamıyorum herhalde.Her iki arabada bende mevcut. Biri 2004 model 1.6 Distincive, diğeri 2000 model 2.0 SS. Bazılarınız demişki yeni kasa SS'lerin vites değişimi tatminkar benim SS'imde de şu an 2006 programı yüklü, anlıyacağınız gibi olay sadece bir programa bakıyor, kaldıki yeni kasa SS'lerin ağırlığı 1285 kg ve 150 bg. iken eski kasa SS'lerin ağırlığı 1250 kg ve 155 bg. yani hem ağırlık daha düşük  hemde 5 bg daha fazla. Denilene göre 1. ve 2. viteslerde 1.6 daha seri buna diyeceğim bir şey yok çünkü daha kısa vites aralığı seçilmiş olabilir fakat biz sadece ilk iki vitesten bahsetmiyoruz 0/100 den bahsediyoruz. Ayrıca demişsiniz ki ASR ile kalkarak patiye düşürmeyebiliriz ben ASR ye basılı kalktığımda 1.6 hiç yürümüyor.Kalkışta düz vitesin tek avantajı gazla doldurarak kalkmaktır kaldıki ondada patiye düşmemek gerekir. Bundan yaklaşık iki yıl önce AUTODROM'da drag kalkışları yapmıştık ben iki ayrı SS le kalkış yaptımki hayatımda ilk defa böyle bir şey yaptım ve arabam arızalıydı biri erkan beyin arabası(NEO) onda filtre falan bazı şeylerde vardı, birde cemil GEZER'in arabası ve ondada aklınaza gelen her şey vardı ve 185 Bg. den falan bahsediyordu.Onlarla bile kalktığımda aramda 3 boy mesafe olmadı.O gün 1.6 ların kalkışlarınıda görme fırsatımız olmuştu öyle aman aman bir kalkışlarıda yoktu.Hatta çoğu farklı marka 1.6 lar bizim 1.6 ları yemişti ki bende bayağı utanmıştım.

Sercan Keklik

quote:

Bakın sevgili arkadaşlar ben anlatamıyorum herhalde.Her iki arabada bende mevcut. Biri 2004 model 1.6 Distincive, diğeri 2000 model 2.0 SS. Bazılarınız demişki yeni kasa SS'lerin vites değişimi tatminkar benim SS'imde de şu an 2006 programı yüklü, anlıyacağınız gibi olay sadece bir programa bakıyor, kaldıki yeni kasa SS'lerin ağırlığı 1285 kg ve 150 bg. iken eski kasa SS'lerin ağırlığı 1250 kg ve 155 bg. yani hem ağırlık daha düşük  hemde 5 bg daha fazla. Denilene göre 1. ve 2. viteslerde 1.6 daha seri buna diyeceğim bir şey yok çünkü daha kısa vites aralığı seçilmiş olabilir fakat biz sadece ilk iki vitesten bahsetmiyoruz 0/100 den bahsediyoruz. Ayrıca demişsiniz ki ASR ile kalkarak patiye düşürmeyebiliriz ben ASR ye basılı kalktığımda 1.6 hiç yürümüyor.Kalkışta düz vitesin tek avantajı gazla doldurarak kalkmaktır kaldıki ondada patiye düşmemek gerekir. Bundan yaklaşık iki yıl önce AUTODROM'da drag kalkışları yapmıştık ben iki ayrı SS le kalkış yaptımki hayatımda ilk defa böyle bir şey yaptım ve arabam arızalıydı biri erkan beyin arabası(NEO) onda filtre falan bazı şeylerde vardı, birde cemil GEZER'in arabası ve ondada aklınaza gelen her şey vardı ve 185 Bg. den falan bahsediyordu.Onlarla bile kalktığımda aramda 3 boy mesafe olmadı.O gün 1.6 ların kalkışlarınıda görme fırsatımız olmuştu öyle aman aman bir kalkışlarıda yoktu.Hatta çoğu farklı marka 1.6 lar bizim 1.6 ları yemişti ki bende bayağı utanmıştım.

Bakın Turgay Bey:
1.6 ile ne kadar içli dışlısınız bilmem benim 4. 156 1.6ım. Benim kadar türkiyede Servis elemanları hariç 1.6 ile iç dış olan biri daha olmadıgını düşünüyorum. 0/100 den bahsediyoruz evet 1.6 156ların 2 vites RED LINE 100 km dir zaten. Bunu kullanan herkez bilir. Yani 1-2 vitesten konuşuyoruz ;)
Yeni kasa ve eski kasada HP kıyaslamalarınız aynı fakat TORK u hiç göz önüne almamışsınız.;

Yeni Kasalarda Tork
Nm/RPM : 181 (3800)

Eski Kasalarda TORK:
187 (3500)

Ayriyetten Yeni kasa araçlar Eskisine göre 1oo Devir daha az çeviriyorlar. (2.o Teknik bilgileri bunlar.)

Ben ASR yi hiç kullanmadıgım için bu konuya yorum yapmıyorum.

Erkan abinin ve cemil abinin arabasını örnek vermişsiniz.
Erkan abide bildigim kadarıyla sadece Filtre vardı buda universal bi filtre Beygir Kazancı SIFIR.
Cemil abiye gelince 185 HP den bahsetmişsiniz 3o HP kim nereyee nasıl alıyor? Kim bunları Vaad ediyor? Dyno Cıktısı varmı?

Cemil abinin aracındaki degişiklikler;
Komple SS Egzoz sistemi.
Unichip

Super Sprint NE Veriyor Vermiyor Buyrun;

Register or Login" border=0>
Register or Login" border=0>

You are not allowed to view links. Register or Login

Bu havada uçuşan Hpler Genelde Hondacı tayfasında olur ama Dyno sonuçları hiç bi zaman gösterilmez. Sebebi ise SS e komple satın aldıgınızda 17oo Euro gibi bi rakam ödeyip karşınıza cıkan sonuçların pek tatminkar olmamasıdır. Bazı yurt dışı Alfa modifiyesi üzerine çalışan firmalar bile 2.o T.S motorun Turbo kit ile 2oo HP olucagı konusunda detayları var Siz veya onu söyleyen turbo takmadan aracı 185 hp yaptılar.

Bazı şeyler bilgi gerektirir Deneyim tecrübe gerektirir Ben yaşadıklarımı test ettiklerimi buraya yazıyorum turgay bey benim aracım sizinkine göre evet kötü iyi bi araç degil ama sizin aracınızında eksi yönleri var benimkininde + yönleri bunları kabullenmek lazım.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

CryingDrums

simdi burdan hangisi daha hizlinin yaniti bulabilmek icin 2 arabayla kalkis yapmaktan geciyor.Turgay bey ve sercan birgun musait bir yerde bulusurlarsa bir kalkis yaparlar ve kim hakli belli olur.Ben insallah benim araba gecer deyimde arabamdan mahcup olmayim

n/a

Şimdi şöyle birşey var.

Motor hacimleri ne olursa olsun (Sercan'ın da dediği gibi), otomatik ve düz vitesli araçların kalkışından bahsediyoruz.

Düz vitesli otomobilin, ne kadar büyük bir avantaja sahip olduğu belli...

Sercan da, SS'in 1.6dan daha hızlı bir otomobil olduğunu söylemiyor, ama kalkışta geride kalabildiğini söylüyor.

Ben de katiliyorum; 1.6, sürücüsüne de bağlı olarak, SS'yi kalkışta geçebilir, ben buna inanırım.

Ama geçmesinin bir esprisi var mi? Bence yok. Biri 1.6 motor, diğeri 2.0. Kalkış dışında, normal kullanım şartlarında, performans açısından, 2.0 avantajlı olacaktır. Herşeyden önce, tork var.

SS şanzıman kullanmadım ama, aracın performansını öyle abartacak kadar dizginlediğini sanmam, yine 1.6 dan iyi gidiyordur muhtemelen, normal kullanımda :)

Ama kalkışta, işi yaş SS'in :)

Sercan Keklik

quote:

Ama geçmesinin bir esprisi var mi? Bence yok. Biri 1.6 motor, diğeri 2.0. Kalkış dışında, normal kullanım şartlarında, performans açısından, 2.0 avantajlı olacaktır. Herşeyden önce, tork var.

SS şanzıman kullanmadım ama, aracın performansını öyle abartacak kadar dizginlediğini sanmam, yine 1.6 dan iyi gidiyordur muhtemelen, normal kullanımda :)

oda yalan 1.6da daha seri vites atıldıgı için gene +1 olarak 1.6 önde dümdüz ve bomboş bi yoldan bahsedersek işte bu sefer SS 1.6 yı ezer.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

n/a

Hayır bak, ben SS 1.6 yı geçer ya da geçmez demiyorum..

Ben diyorum ki, 1.6 SS'i, anca vites atarkenki çabuklukla, şanzımana tabiri caiz ise "tepik attığın zaman" geçer :)

Ama normal kullanımda, zaten otomobili o kadar sert kullanmiyorsun ki... Yani 1.6 ile, şanzıman avantajı sayesinde SS geçsen ne yazaaaaaaar, geçmesen ne yazar :)

SS, şanzıman geçişleri yüzünden, zaman kaybediyordur ama, normal hayatta 60-80km/s hızlarda rampa tırmaniyorken, o şanzımanı hızlı geçirmenin bir esprisi yok ki. E günlük kullanıma bir faydası yoksa, SS geçmenin anlamı nedir, bunu demeye çalışıyorum :) O yüzden, SS geçmenin esprisi yoktur dedim... :)

Düzelteyim bari: SS geçmenin -bana göre- bir esprisi yoktur. Bana göre bir otomobilin güçlü / hızlı olması, bir diğer modeli kalkışta geçmesi ile değil, günlük kullanımda gaza asıldığın zaman motordan ne kadar kuvvet alabildiğinle ilgili :)

Sercan Keklik

quote:

Hayır bak, ben SS 1.6 yı geçer ya da geçmez demiyorum..

Ben diyorum ki, 1.6 SS'i, anca vites atarkenki çabuklukla, şanzımana tabiri caiz ise "tepik attığın zaman" geçer :)

Ama normal kullanımda, zaten otomobili o kadar sert kullanmiyorsun ki... Yani 1.6 ile, şanzıman avantajı sayesinde SS geçsen ne yazaaaaaaar, geçmesen ne yazar :)

SS, şanzıman geçişleri yüzünden, zaman kaybediyordur ama, normal hayatta 60-80km/s hızlarda rampa tırmaniyorken, o şanzımanı hızlı geçirmenin bir esprisi yok ki. E günlük kullanıma bir faydası yoksa, SS geçmenin anlamı nedir, bunu demeye çalışıyorum :) O yüzden, SS geçmenin esprisi yoktur dedim... :)

Düzelteyim bari: SS geçmenin -bana göre- bir esprisi yoktur. Bana göre bir otomobilin güçlü / hızlı olması, bir diğer modeli kalkışta geçmesi ile değil, günlük kullanımda gaza asıldığın zaman motordan ne kadar kuvvet alabildiğinle ilgili :)

ok bende bunu diyorum zaten keremim :) ama günlük hayatta kim alfasını nasıl kullanıyor bilmiyorum ama ben hırçın kullanıyorum bana göre bi aracın seriliginden önce bana cevap vermesi önemli mesela eski kasa araçlarda gaz pedalı telliydi şimdi ise elektronik bu bile bi kayıp.. Normal bi trafikte yapılmaması gereken Makas vs. gibi hareketlerde SS in hiç bi espirisi yok bundan bahsetmek istedim sadece.

Edit..

Düzeltiyorum; Normal bi trafikte yapılmaması gereken Makas vs. gibi hareketlerde SS in gücünün hiç bi espirisi yok bundan bahsetmek istedim sadece.

Edited by - SerCy on 26/10/2006  01:40:27
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

n/a

eyvallah :)

n/a

En iyisi ben bilmeyenleri biraz daha aydınlatmaya devam You are not allowed to view links. Register or Login şanzıman bir otomatik şanzıman You are not allowed to view links. Register or Login' de kullanılan şanzımanla TS' de kullanılan şanzıman birebir aynıdır, aralarındaki tek fark TS'de elinle geçirdiğin vitesi SS'de bir robot geçirir, ve bunu yaparkende normal kullanımlarda yani 4000 dev/dak 'ya kadar 0.24 sn 'de falan gerçekleştirirken 4000 dev/dak' dan sonra 0.14 sn'de vites değiştirmeyi gerçekleştirir.

Saygılar.

Sercan Keklik

turgay bey bende yukarıda yazdıklarımı ilettim Bizde Hiç selespeed kullanmamış insanlar degiliz. Türkiyedeki Tek Selespeed sizdede degil. Bir çok selespeed kullandım (Arızalı Olan, Yeni Kasa, Eski Kasa, Modifiyeli Araç) Bu aracın vites geçme oranı 1.6 ya göre düşük. Bu Bi gerçek sizden başka bunun tersini idda edende yok zaten.

Herkes belirli kriterler için araç alır ve binlerler Örnegin;

Debriyajla aram iyi olmasa gider SS alırım. Trafikte Rahatlıkla kullanırım o arabayı üretenede her gün dua ederim. Çünkü SS günlük şehir içinde çok iyi bi araç. Bunun yanı sıra istanbul trafiginde Düz vites araç ölüm bunu özellikle her sabah anadolu yakasından - Avrupa yakasına geçen arkadaşlar çok iyi bilirler.

Kimisi ise gücü azda olsa aracın serilik ister örnek ben.. SS in gücü tamam fazla ama hayatta yapmadıgım bir şey.. Boş yolda dümdüz yolda Son hız gitmek sevmedigim bi yöntemdir Genelde Vites Kolu ile haşır neşir olmayı daha çok severim. Benim tercihim ise SS den güçsüz ama SS den ANLIKta olsa seri bi araç olacaktır.

Örnegin: Bizde bir adet 1,3 Multijet Punto var 1,6 kalkışta tokatlar 2.o tokatlar ama bu benim zoruma gitmiyor Adamlar yapmış becermiş, dizel Turbo intercooler 1.6-2.o a göre kalkışta gidiyomu gidiyor ama bana bi 156daki zevki veriyomu? vermiyor bu ayrı Sizinde eminim Selespeedden aldıgınız zevk başkadır fakat 1.6 nında avantajlarını görmeyi unutmayın.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

n/a

Arkadaşlar bu muhabbet böle çok uzar gider en güzeli havalar dahada bozmadan  Alfisti Turkey olarak bi drag day  yapalım derim ben  

agucba

quote:

Arkadaşlar bu muhabbet böle çok uzar gider en güzeli havalar dahada bozmadan  Alfisti Turkey olarak bi drag day  yapalım derim ben  

İyi fikir

///////////////

CryingDrums

quote:

En iyisi ben bilmeyenleri biraz daha aydınlatmaya devam You are not allowed to view links. Register or Login şanzıman bir otomatik şanzıman You are not allowed to view links. Register or Login' de kullanılan şanzımanla TS' de kullanılan şanzıman birebir aynıdır, aralarındaki tek fark TS'de elinle geçirdiğin vitesi SS'de bir robot geçirir, ve bunu yaparkende normal kullanımlarda yani 4000 dev/dak 'ya kadar 0.24 sn 'de falan gerçekleştirirken 4000 dev/dak' dan sonra 0.14 sn'de vites değiştirmeyi gerçekleştirir.

Saygılar.

turgay bey o kadar hizli degistirdigine emin misiniz?ferrari f1 ler 0.15 sn civarlarinda degistiriyor.Benim tahminim yeni SS ler 0.5 sn civarinda degistiryor eger gazin %60 indan daha fazla basildiginda.Size bir tablo( tabi burda yazilanlar dogru olmayabilir ben sitenin yalancisiyim )
BMW SMG II (M3 E46)     
80 ms
Ferrari F1 (Maserati 4200GT)    
80 ms
Ferrari F1 (360 F1)    
150 ms
Ferrari F1 (Enzo)    
150 ms
Bugatti Veyron (proposed)    
200 ms
Ferrari F1 (575M)    
220 ms
BMW SMG (M3 E36)    
220 ms
Aston Martin Vanquish    
250 ms
BMW SSG (3-series)    
250ms (150ms for 1st to 2nd)
Alfa Selespeed (156 Selespeed) (old)    
700 ms
You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - CryingDrums on 26/10/2006  22:56:15

n/a

Valla bende Alfa'nın yalancısıyım.

Saygılar.

CryingDrums

quote:

Valla bende Alfa'nın yalancısıyım.

Saygılar.

anladim insallah sizin dediginiz dogrudur,
gerci otomatik vitesler klasmaninda ss in performansi gayet iyi ama bu dedigim sitedeki karsilastirmada bu denilen viteslerden de(smg,f1,vs.) yavas olsun o kadar da haddimiz degil yani.

n/a

Aslında Alfanın sitesinde bu gibi durumlara yanıt verecek, yetkili ve teknik verileri çok iyi bilen bir kişinin olması lazım. Çünkü yazılanların çoğu kulaktan dolma ve insanların alfayı yeterince tanımamasından kaynaklanan yanlış bilgiler, mesela hala Selespeed'in otomatik şanzıman olmadığını bilmeyen SS kullanıcıları var, ama bir yetkili çıkıp arkadaşım senin araban şudur teknik verilerinde şunlardır dese herkes aydınlanmış olur gereksiz polemiklerde yaşanmaz.

Saygılar.

n/a

turgay bey haklısınız ama araba ile verilen kitapçıkta herşey herkesin anlayabileceği dilden yazıyo.acaba kaç kişi alıp okuyo.