Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Bir garip su eksiltme  (Okunma sayısı 699 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hero96

• Membro
Bir garip su eksiltme
« : 15 Ağustos 2024, 03:33:54 »
Arkadaşlar herkese merhabalar adım Muhammet , aranıza istanbuldan katılıyorum 2 yık 156mk2 den sonra 2012 Giulietta sahibiyim yaklaşık 8 senedir de zevkle kullanıyorum 65binde aldığım aracım şuan 220bine geldi bakımlarını her 7bin de yaptırdım motül yağ ve hep orijinal yağ kullanıldı , arızamıza gelecek olursak aracım yaklaşık bir senedir çok ufak ufak su eksiltiyor yani eğer arabayı çok sıkıştırısam yada durduğu yerde gaz verirsem ufakça eksilttiğini görüyorum ama normal kullanımda yaklaşık 1km de yarım litre gibi düşünebiliriz , ilk olarak yedek su deposundan şüphelendik orijinali ile değiştirdik daha sonra devam etti sonra basınç testine bağladık sağlam çıktı herhangi bir kaçak yok  daha sonra devam edince kapsamlı bir arayışa girip aradık borulardan bir çoğu değişti yine orijinal olarak , ama devam etti en son conta mı acaba dedim ister istemez ama kronik olarak emme manifoldu bunlarda su kaçağı yaptığı için önceliğimizi ordan kullandık su izleri vardı emme manifoldunu söktüğümüzde hazır bu kadar sökmüşken contayı da değiştirelim dedim araç 200bindeydi bineceğim zaten diyerek neyse herşey orijinal olarak değişti buji devirdaim triger conta emme manifoldu falan aklınıza ne gelirse ama araç su eksiltmeye devam etti özellikle sıkıştırınca fan açınca, kalorifere bakabildiğimiz kadar baktık sağlam duruyor nem kokusu yok ıslatma yok ısıtma soğutmada problem yok, daha sonra tekrar basınç testine soktık araç bir gün durdu ve kaçak yok dediler , bu sefer egr kapağından şüphelendik onu da değiştirdik ama araç halen su eksiltiyor radyatörden olsa basınçta çıkar diyorlar tamponu söküp baktık kaçak yok dediler su izi de yoktu ama Radyatörü komple söküp bakılmadı , başına bu tarz bir şey gelen oldu mu hiç ya da nerelerden şüphe etmeliyim basınç testinde bir şey çıkmıyor damlatma yok su izi yok duman atma buhar atma yok performansta kayıp yok yağ da su suda yap yok mesela araçla yol yaoıuorum maxı geçiyor doğal olarak genleştiği için su, daha sonra sıkıştırınca düşmeye başlıyor ortalara geliyor kalıyor öyle günden güne de eksiltme devam ediyor haliyle , sizin fikirlerinizi almak istedim nasıl bilr yol izlemeliyim bilemedim açıkçası ayrıca doğru yere açmışımdır umarım konuyu, hepinize şimdiden teşekkür ediyorum . Ek olarak fotolarda 15-20 dakika kullanımdan sonraki hali var normalde genleşmeden yükselmesi gereken su düşüyor arada bi yükseliyor sonra düşüyor kullanırken

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

hero96

• Membro
Ynt: Bir garip su eksiltme
« #1 : 15 Ağustos 2024, 03:36:23 »
1km de yarım litre yazmışım 1000km de olacak

hero96

• Membro
« #2 : 15 Ağustos 2024, 03:40:33 »
Kusura bakmayın parça parça yazıyorum ama tam açıklayıcı olsun istiyorum  ikinci fotoğraf sürüşe başlamadan önce ilki ise sürüşten sonra

halil

• Membro
« #3 : 15 Ağustos 2024, 10:01:20 »
tüm hortum bağlantılarını ,kelepçeleri kontrol edin. radyatör ek depo kapağından kaçırabilir.üst kapak contası için test yapıyorlar.onu da yaptırabilirsiniz.
araçla yol aldıktan sonra kenara çekip stop etmeden,motoru açıp gözle kontrol edin.damlatan,tıslayan yer var mı bakın.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

stormvalley

• Membro
« #4 : 15 Ağustos 2024, 16:51:31 »
İlk bakışta radyatör diye düşündüm.
Radyatörü söküp test yaptırdınız mı ?

Bizim arabalarda radyatör peteği ile yan plastik parçalarının bağlantısı zamanla bozuluyor ve belli belirsiz kaçak yapabiliyor ki ben de yaşadım zamanında. Bu su kaçağı çok az hatta sprey tipi olduğu için siz görmeden, motorun sıcağıyla buharlaşıp gidiyor.

murat_016

• Membro
« #5 : 16 Ağustos 2024, 12:53:42 »
benim bu sanayi işlerinden soğumama sebebdir bu su kaçağı,geçen yıl çok uğraşmıştım,ama guilettam yoktu tabii,

1.6 multijette 2 yer kroniktir onlarda elden geçmiş emme manifoldu ve egr kapakları değişmiş,

zannediyorum sıcakken oluyor ve gözükmüyor ,her ne kadar yenide olsa devirdaim,su hortumları(turbonun dahil),kalorifer peteği,radyatörü tekrar tekrar bakın derim sıcakken muhtemelen belli olmuyor,ayna yardımı ile belli olur sıcakken :) yağ soğutucuyuda ekleyelim listede onu ben multijette yaşamıştım bravoda :)

keşki silindir kapağını sökmeden conta testini yapsaydınız üzüldüm o masrafa :)

hero96

• Membro
« #6 : 16 Ağustos 2024, 14:56:46 »
tüm hortum bağlantılarını ,kelepçeleri kontrol edin. radyatör ek depo kapağından kaçırabilir.üst kapak contası için test yapıyorlar.onu da yaptırabilirsiniz.
araçla yol aldıktan sonra kenara çekip stop etmeden,motoru açıp gözle kontrol edin.damlatan,tıslayan yer var mı bakın.
Hepsine bakıldı yok iki üç ayrı usta baktı hemde

hero96

• Membro
« #7 : 16 Ağustos 2024, 14:59:04 »
İlk bakışta radyatör diye düşündüm.
Radyatörü söküp test yaptırdınız mı ?

Bizim arabalarda radyatör peteği ile yan plastik parçalarının bağlantısı zamanla bozuluyor ve belli belirsiz kaçak yapabiliyor ki ben de yaşadım zamanında. Bu su kaçağı çok az hatta sprey tipi olduğu için siz görmeden, motorun sıcağıyla buharlaşıp gidiyor.
Söküp yaptırmadım sökelim dediğimde olsa görünür yada basınç testinde çıkar deyip geçiyorlar uğraşmak istemediklerinden sanırım, araç iyice ısınınca zorlayınca yapıyor diyorum radyatör parçaları ısınınca açılmaz mı diyorum yok olsa basınç testinde de çıkar diyorlar geçiyorlar bazen ustalara bir şey yaptırmak bile çok zor oluyor

mustafa26

• Membro
« #8 : 17 Ağustos 2024, 15:38:57 »
Devirdaim pompasının oringlerinde deformasyon olabilir, düzgün takılamamış olabilir. Sinsice oradan su eksiltebilir ve yüzel bakılırsa kolay kolay da görülmez kontrollerde. Dikkatlice orayı inceletmenizi tavsiye ederim.
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

hero96

• Membro
« #9 : 18 Ağustos 2024, 00:20:19 »
Devirdaim pompasının oringlerinde deformasyon olabilir, düzgün takılamamış olabilir. Sinsice oradan su eksiltebilir ve yüzel bakılırsa kolay kolay da görülmez kontrollerde. Dikkatlice orayı inceletmenizi tavsiye ederim.
Isındıktan daha doğrusu zorlayınca kaçırması beni oriklre itiyor zaten peki termostatın contasına ne dersiniz

murat

• Amministratore
« #10 : 31 Ağustos 2024, 14:52:23 »
Tüm soğutma sisteminin elden geçtiğini ve sorun olmadığını düşünerek devirdaim en olağan şüpheli  8) Ordaki kaçağı gözle yakalamak imkansıza yakın..
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

GoogleTagged

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2025, SimplePortal