Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Conta yaktım..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

A.S.GÜMÜŞ

* Arda bey Lpg nin zararı, motoru daha yüksek sıcaklıklarda çalıştırdığı için parçaların ömrünün kısalması, tavsiyem lpg de 4000 devrin üzerine mümkünse çıkmayın üst devirlerde benzin kullanın ki aslında ben yolculuk sırasında yüksek devirde çevirmemiştim ama malumunuz her parçanın bir ömrü var benim contanın ömrü belli ki tükenmiş
* Mahmut bey teşekkür ederim bunu da öğrenmiş oldum :)

07 DH 800

Dentist

Çok geçmiş olsun.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Alfadanadam

Soğutma sistemi sağlıklı çalıştıktan sonra lpg'nin motorun hararet yapmasına sebep olacağını düşünmüyorum. Yakıt, yanma hücresi ile ilgili bir durumken soğutma suyu tamamen başka bir atmosferde çalışır.
Mahmut bey'in belirttiği sebeplerin yanısıra devirdaim pompası arızası gibi mekanik arızalar conta yakmaya, hararet yapmaya sebep olur.

LPG'nin yaşadığınız hadiseye katkısı ancak kötü lpg ayarı sebebiyle oluşan fakir karışım durumları sebebiyle oluşabilir. Bu da lpg sisteminin değil, ayar yapan ustanın suçudur.

A.S.GÜMÜŞ

Bu durumda devir daim pompası arızalandığı için conta yaktığımı düşünüyorum çünkü neredeyse 2 yıldır lpg ayarı yaptırmıyor program attırmıyordum gayet sağlıklı çalışıyordu.
Henüz bilgi alamadım ama umarım pistonlar bir zarar görmemiştir, eğer öyleyse nasıl olacak hiç bilmiyorum

07 DH 800

Sportivo

Çok geçmiş olsun
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Menza

radyatörü suyunu değiştirirken eğer sağlıklı şekilde havası alınmazsa içerde hava kalırsa hararet göstergesi normal çalışır ancak bilmelisinizki gerçek hararet çok daha yüksek olabilir.
Çok basit bir şey ama o kadar önemli ki.
tekrar geçmiş olsun

erman

büyük gecmiş olsun

Alfadanadam

quote:

radyatörü suyunu değiştirirken eğer sağlıklı şekilde havası alınmazsa içerde hava kalırsa hararet göstergesi normal çalışır ancak bilmelisinizki gerçek hararet çok daha yüksek olabilir.
Çok basit bir şey ama o kadar önemli ki.
tekrar geçmiş olsun

Aynen katılıyorum. Hatta yanlış kullanılan antifriz yüzünden erimiş o kadar çok aluminyum üst kapak gördüm ki gözüm korktu resmen.

alfistahakan

Hangi durumda hangi antifirzi kullanılmalı diye sorsam?Kış başlarken organik kırmızı antifiriz konmuştu aracıma ve halen o var.Sorun olurmu peki?
Hakan
Forever Alfa

Alfadanadam

Yanlış aklımda kalmadıysa eski motorlarda kırmızı antifriz önerilmiyor. Ama emin değilim araştırmak gerekli. Antifriz konusunda renklere riayet etmek gerekir. Sıradan ustaların lafına da itibar etmemek lazım hatta. Cidden önemli hadise çünkü.

Kırmızı ise kırmızı devam etmeli. Mavi ya da Yeşil aynı özellikte sanırım. Gene de yanlış yönlendirmiş olmayayım.

Menza

eski motorlara kırmızı antifiriz koymayın
şahsi fikrim ve tecrübem yaz kış 4 mevsim boyunca bilinen markaların aynı tip antifrizini kullanmak..
aracım 96 model 120.000 km de bugüne kadar shell ya da castrol mavi renk antifrizden başka bir antifriz kullanmadım

A.S.GÜMÜŞ

Şimdi sormak istediğim 99 model 1,6 ts 156 ıma standart antifriz mi yoksa organik antifriz mi koymalıyım ?

07 DH 800

Menza

standart koy ve 4 mevsim sürekli koy

naxos

Gecmiş olsun serhat bey
Alfaya bişiler sıkışmış anlaşılan rahatlması gerek
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

A.S.GÜMÜŞ

Araya bayram girdiği için sonuç alamamıştım birtürlü, sonuç çıktı hemde ne çıktı, conta ile kalsam iyi, devirdaim pompasından başlayıp pistonlara sekman atılmasına kadar bir sürü iş çıktı, hepsini teker teker sayamayacağım ama toplam maliyet 2.280 tl işçilik dahil. Daha yeni muayeneden evvel zaten 2000 tl masraf yapmıştım, radyatörü trigeri vs yeni değiştirmiştim. Tabi bahsettiğimiz eş baskısı 3 katına çıktı, yaptırdıktan sonra satacağım artık alacak kişi sefasını bayağı bir sürer :(

07 DH 800