Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Direksiyon hakimiyeti

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cemergun34

Merhabalar:
Herkese bu yakıt fiyatlarının tavan yaptığı şu günlerde

Alfanız ile bol bol zaman geçirmenizi temenni ederim.

Bugün başıma şöyle bir durum geldi.

Bugün evden çıktım. Yağmurlu bir havada Göztepe körüsünden D100 kara yolundan

Küçükyalıya giderken, aracımın hakimiyetinin birden zayıfladığını farkına vardım.

Sağ direksyonu kırdığımda sağa doğru sola kırdığımda sol tarafa aşırı dercede kaydığını fark ettim

Böyle bir durum sizin başınıza geldimi. Lastiklerin dışında başka bir sebebi olabilirimi

Bu yaşadıklarım

Saygılar

Alfa 156 2006 sahibiyim

Testarossa

Aynı yolda geceleri 150+ hızla kadıköyden küçükyalıya eve geliyorum hiç buna benzer sorun yaşamadım.
Hava yağışlıysa sakin giderim ama
this is all about passion

cario

Genellikle uzun bir aradan sonra ilk yagmur yagdiginda tutuş oldukca zayiflar. Yada yola yağ/mazot birsey dokulmuş olabilir. Yine de lastiklerinizi bir kontrol edin, ettirin. Anlattiginiz şey garip.
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

Pervasiz_7

Merhaba,

Lastik olayı tahmin ettiğinizden çok daha önemli bir konu. Ancak maliyetlerden dolayı maalesef göz ardı edilen bir olay ülkemizde. 159 umu ocak ayında aldığımda üstünde ekim ayında alınmış çok da bilinmedik bir marka kışlık lastikler vardı ve ıslak zeminlerde sert fren yapıldığında abs hemen devreye giriyor, hatta ufak ufak kaymalar oluyordu.
Lastikler yeni olduğu için lastiklerden olacağına ihtimal vermemiştim. Yazlık lastik alırken ilk dikkat ettiğim şey her zaman ıslak zemin performansı olmuştur. yine öyle yaptım ve parasına bakmadan iyi bir markanın yazlık lastiklerini aldım. Şimdi yağmurlu havalarda ne kadar sert fren yaparsam yapayım kayma olmuyor, abs nin devreye girmesine bile gerek kalmıyor neredeyse. Arada ki yol tutuş farkı çok bariz ki diğeri kışlık lastik olmasına rağmen daha kötü.
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda