Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Duman atma  (Okunma sayısı 444 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Batıkan ERDEN

• Membro
Duman atma
« : 18 Aralık 2024, 18:06:21 »
Selamlar. Aracımda egzostan sanki böyle beyaz değilde grimsi  gibi duman çıkıyor. Ve bunu sabah değilde normal bir ısınmadan  sonra yapmaya başladı. Acaba hava soğuk diye normal mi. Yoksa bu yakın zamanda motorun soğutma  suyunun bir anda horumun çıkması sonucu   boşalmasından dolayı conta yakması olabilir mi. Eğer öyleyse yetkili servis sadece bu contayı yapıp bırakır mı faha fazla hırpalamaz umarım.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

cemdogu

• Membro
Ynt: Duman atma
« #1 : 18 Aralık 2024, 21:37:09 »
Selamlar!

Bazı bilgiler forum kullanıcılarına vahiy yoluyla inemediği için; aracın marka&modeli, yaşı, kilometresi, bakım durumu, Benzin,Dizel,LPG gibi bilgileri yorum yapmamızda yardımcı olabilir, diye düşünüyorum  :haydi:
2003 Alfa-Romeo 147 Distinctive 3dr.
2005 Citroen C2 1.4 HDI SX 3dr.
2004 BMW F650 GS TwinSpark
2022 Subaru Forester 2.0 E-Boxer Hybrid Sport
DBY Detailing - DOĞU GARAJ

Batıkan ERDEN

• Membro
« #2 : 18 Aralık 2024, 21:57:10 »
Aynen doğru sölediniz. Araç 156 1.6 2004 benzinli. Aldığım da hiç bişeyi yoktu. Aldığım kişiler ilk sahibiymiş. Ben 1 hafta kullandım trigeri, v kayışını  değiştirttim  arabanın ayarları bozuldu. Şimdi de bu duman durumu çıkttı. Az önce forumda eski yazıları okudum  alış veriş merkezi otoparkında egzoza bakma fikri çok iyiydi birde onu deneyeyim. Sonra bakıcaz artık.

Batıkan ERDEN

• Membro
« #3 : 18 Aralık 2024, 21:58:32 »
Araç 167 binde. 10 yıl önce 130 binde trigeri değiştiği için değiştirdim. Sanki ellemeseydim daha iyiydi.

cemdogu

• Membro
« #4 : 19 Aralık 2024, 09:38:31 »
Aynen doğru sölediniz. Araç 156 1.6 2004 benzinli. Aldığım da hiç bişeyi yoktu. Aldığım kişiler ilk sahibiymiş. Ben 1 hafta kullandım trigeri, v kayışını  değiştirttim  arabanın ayarları bozuldu. Şimdi de bu duman durumu çıkttı. Az önce forumda eski yazıları okudum  alış veriş merkezi otoparkında egzoza bakma fikri çok iyiydi birde onu deneyeyim. Sonra bakıcaz artık.

Beyaz duman, kışın çalışan benzinli araçların hemen hemen hepsinde meydana gelir. Ben diğer konularınızı da inceledim, conta yakma ile alakalı endişeleriniz var. Bu endişeler yerini parayonaya bırakmış gibi duruyor :)

Basit işleri kompleks hale getirmeyiniz, panik olmayınız. Conta yakma durumunda aracın motor yağına su, suya motor yağı karışır. Tespitini yapabileceğiniz bir durumdur. Basitçe, aracın yedek su deposunu inceleyin. Eğer suyunuz çamur kıvamına geliyorsa, rengi değişikse. Aynı durum motor yağınızda da meydana geliyor ise, contanız yanmış demektir.

Bir diğer kontrol edilmesi gereken husus aracın yanma tertibatıdır. Bujileriniz, bobinleriniz verimsiz yanma sağlıyorsa, egzozdan duman görmeniz son derece olasıdır. Ateşlemenin zayıf olması aynı zamanda güçten düşüş, vuruntulu çalışma, yakıt tüketiminde artış olarak size geri döner. Onarımı ve tespiti son derece kolaydır.

Beyaz dumanın yoğunluğuna bağlı bir değerlendirme yapmak gerek. Yoğuşan sıcak hava, beyaz duman olarak çıkacağı için, bizim de egzoz kazanlarımız eşek kadar olduğu için, bu buharlanma her alfa'da normal görülüyor. Yağınızı ve suyunuzu düzenli aralıklarla kontrol edin, eksilme durumunu takip edin ve yola devam edin derim.

Haricinde, hiç ellemeseydim deme şansınız yok. 10 sene önce değişen triger kayışından bir hayır bekleyemezsiniz. Triger kayışınız kopsaydı, bu sefer de keşke triger kayışını değiştirseydim diye feryat edecektiniz, doğal olarak. Çok pahalı bir onarım olurdu.

Bunun dışında, konularınızın tamamı forumdaki konuları okumadan, hemen cevap alınmak için açılan konular. Sorduğunuz sorular forum konularında defalarca cevaplandı. Lütfen arama kısmını kullanın, zira açtığınız konulara cevap oranı da çok düşük oluyor bu vesileyle.

Sevgilerle

Testarossa

• Moderatore
« #5 : 19 Aralık 2024, 09:43:36 »
@cemdogu  :alfisti: :alfisti:
Sahip olduğum bütün twinsparklarda duman vardı.
Semy synthetic hater

cemdogu

• Membro
« #6 : 19 Aralık 2024, 11:01:54 »
@cemdogu  :alfisti: :alfisti:
Sahip olduğum bütün twinsparklarda duman vardı.

Ben de ne kadar gördüysem, hepsi bir şekilde beyaz duman atıyor :)

Batıkan ERDEN

• Membro
« #7 : 19 Aralık 2024, 22:59:39 »
Cem bey. İçim rahatladı çok teşekkür ederim. Bugün çok metesilen bi ustaya gösterdim o da arabadan beyazımsı duman çıkması normal dedi  ayrıca kalın su hortumunu sıktı bu hortum çok sert olurdu dedi. Yani devam et dedi.
O da içimi rahatlattı. Şimdilik çalışmayan elektriksel hatalar kaldı onlarıda sigortaları  kontrol ettirdim. Arızalı olan yok dedi elektrikçi. O işide zaman kalırsa bilgisayarla bakan bi ustaya baktırcam kısmetse.  Herkese iyi geceler