Aynen doğru sölediniz. Araç 156 1.6 2004 benzinli. Aldığım da hiç bişeyi yoktu. Aldığım kişiler ilk sahibiymiş. Ben 1 hafta kullandım trigeri, v kayışını değiştirttim arabanın ayarları bozuldu. Şimdi de bu duman durumu çıkttı. Az önce forumda eski yazıları okudum alış veriş merkezi otoparkında egzoza bakma fikri çok iyiydi birde onu deneyeyim. Sonra bakıcaz artık.
Beyaz duman, kışın çalışan benzinli araçların hemen hemen hepsinde meydana gelir. Ben diğer konularınızı da inceledim, conta yakma ile alakalı endişeleriniz var. Bu endişeler yerini parayonaya bırakmış gibi duruyor

Basit işleri kompleks hale getirmeyiniz, panik olmayınız. Conta yakma durumunda aracın motor yağına su, suya motor yağı karışır. Tespitini yapabileceğiniz bir durumdur. Basitçe, aracın yedek su deposunu inceleyin. Eğer suyunuz çamur kıvamına geliyorsa, rengi değişikse. Aynı durum motor yağınızda da meydana geliyor ise, contanız yanmış demektir.
Bir diğer kontrol edilmesi gereken husus aracın yanma tertibatıdır. Bujileriniz, bobinleriniz verimsiz yanma sağlıyorsa, egzozdan duman görmeniz son derece olasıdır. Ateşlemenin zayıf olması aynı zamanda güçten düşüş, vuruntulu çalışma, yakıt tüketiminde artış olarak size geri döner. Onarımı ve tespiti son derece kolaydır.
Beyaz dumanın yoğunluğuna bağlı bir değerlendirme yapmak gerek. Yoğuşan sıcak hava, beyaz duman olarak çıkacağı için, bizim de egzoz kazanlarımız eşek kadar olduğu için, bu buharlanma her alfa'da normal görülüyor. Yağınızı ve suyunuzu düzenli aralıklarla kontrol edin, eksilme durumunu takip edin ve yola devam edin derim.
Haricinde, hiç ellemeseydim deme şansınız yok. 10 sene önce değişen triger kayışından bir hayır bekleyemezsiniz. Triger kayışınız kopsaydı, bu sefer de keşke triger kayışını değiştirseydim diye feryat edecektiniz, doğal olarak. Çok pahalı bir onarım olurdu.
Bunun dışında, konularınızın tamamı forumdaki konuları okumadan, hemen cevap alınmak için açılan konular. Sorduğunuz sorular forum konularında defalarca cevaplandı. Lütfen arama kısmını kullanın, zira açtığınız konulara cevap oranı da çok düşük oluyor bu vesileyle.
Sevgilerle