Bundan yaklaşık bir ay önce Hereke'den Büyükçekmece'ye giderken biraz hızlı gitmiştim. Hereke'den TEM, oradan 1. köprü üzerinden devam. Mesafe aşağı yukarı 130 km kadar. Gece ve hava yağışlı idi. Evimin yakınındaki benziye uğrayıp eksilen cam suyunu tamamlamak için durduğumda lastiklerden duman çıktığını fark ettim. Gelirken hızlı geldiğimi düşündüğüm için olabilir diye düşünmüştüm. Ama bu akşam yine aynısı oldu. Hereke'den çıktım ve benzin almak için Kozyatağı'nın oradaki Shell'e girdiğimde lastiklerden yine duman çıkıyordu. Bu sefer hiç hız yapmadım (sadece 1 dakika kadar süren ve 210 km'ye çıktığım mesafe hariç), hatta 90-100 ile geldim. Lastiklerin bu süratlerde çok fazla ısınacağını sanmıyorum. Hava çok soğuk ve yerler de ıslak. Lastikleri alalı daha 5-6000 km oldu. Onları çıkarsam, hiç kullanılmamış diye satabilirim. Lastikler fazla ısınmasın diye içinde Nitroksit de var.
Daha önce babamın arabası ile çok lastik eskittik, bir çok marka araba kullandım ama bunu ilk defa gördüm.
Bunun sebebi ne olabilir? Yoksa benimkisi sadece bir Hüsn-ü Kuruntu mu? Lastiklerin markası Dunlop SP Sport 9000.