Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ELM 327 OBDII ve MultiEcuScan 1.7 Bağlantısı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BarisTonya

Merhaba,
2003 model Alfa 147 2.0 Selespeed aracım var. Ek-1 deki ELM327 OBDII cihazı aldım ve MultiEcuScan 1.7 programını kurdum. ELM327 driveri olarak Ek-2 deki gibi tanıttım. Cihazı araca bağladığım zaman Ek-3 deki gibi bir hata alıyorum. Acaba nerede yanlış yapıyorum? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

tolga_ozhan

Sırayla şu adımları izleyin.

1. elm'yi sokete takıp kontağı açın.
2. multiscan'i pc'den açın.
3. En altta bulunan ayarlar sekmesine basın.
4. Açılan pencerede 2. sekme arayüzler menüsüne girin (interfaces)
5. Scan for interfaces ya da ara yüzleri tarayın gibi birşey çıkar.
6. sürecin tamamlanmasını bekleyip ayarlar sekmesine tamam deyip kapatın.
7. Tekrar bağlanmayı deneyin.

ugur_1903e

Tüm adımlar gayet güzel sıralanmış. Kısacası programa cihazın hangi com port üzerinden bağlandığını tanımlamanız gerekiyor.

BarisTonya

Onu da yaptım ama olmadı. ELM 327 1.3 olarak buluyor ve devamında da bu arayüz için ELM 327 1.4 uyumludur, tüm can modülleri ile düzgün bağlanmak gerekir diye devam ediyor. Ama kendi arayüz seçeneklerinde ELM 327 1.4 diye bir seçenek de yok anlamadım bende.

tolga_ozhan

multican'in daha eski bir sürümünü yüklemeyi deneyin. Belki 1.3 ile uymsuzluğu vardır.

BarisTonya

Bende başka bir program arıyordum, var mı tavsiye edebileceğiz başka bir program. Bu arada da MultiEcuScan ın eski versiyonunu indirip deneyeceğim.

BarisTonya

En düşük ve en yüksek versiyonu da denedim aynı mesajı veriyor. Arama yapınca cihazı ve portu buluyor, test yapıyorum hata vermiyor diyor ama bir türlü bağlanamıyor.

tolga_ozhan

Birde şöyle bir şey dikkatimi çekti. Aracınızın Selespeed olduğunu yazmışsınız ama siz bağlanmaya çalıştığınızı gösteren resimlerde hep 2.0 TS seçmişsiniz. Aracın Selespeed olması fark ettiriyor bağlantıyı.

BarisTonya

Ekran görüntüsünü oradayken almışım selespeed olarak ta denedim olmadı. Daha doğrusu 147 in bütün modellerini denedim olmadı. Şimdi Fiatecuscan programını indirip kurdum o da MultiEcuScan programı ile birebir aynı çıktı  :) kafayı yiyeceğim ama çözene kadar uyku yok. Bu arada sizede çok teşekkür ederim ilginizden dolayı.

tunerviper

Elm yi taktıktan sonra hiç bilgisayarı restartladınız mı? usb converterlar bazen restart isteyebiliyor.
Turbo Twin Spark

BarisTonya

ELM yi bilgisayara tanıttıktan sonra restart ettim ama araçla bağlantıdan sonra etmedim. Program ELM yi kendisi arıyor buluyor, test yapıyor hiçbir hata yok bağlanmaya gelince cihaz ya da kablo bağlantısını kontrol edin diyor  >:D 15 yıldır bilgisayar sektöründeyim böyle saçmalık görmedim.

tunerviper

You are not allowed to view links. Register or Login
ELM yi bilgisayara tanıttıktan sonra restart ettim ama araçla bağlantıdan sonra etmedim. Program ELM yi kendisi arıyor buluyor, test yapıyor hiçbir hata yok bağlanmaya gelince cihaz ya da kablo bağlantısını kontrol edin diyor  >:D 15 yıldır bilgisayar sektöründeyim böyle saçmalık görmedim.

Com port numarasını değiştirip deneyin birde olmazsa com3 e filan alıp.
Turbo Twin Spark

BarisTonya

misket

alfadiag programını deneyebilirsiniz

önden vagcom driverini kurmayı deneyin.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

BarisTonya

vagcom için ayrı bir cihaz almak gerekmiyor mu ELM 327 için de vagcom driver kullanılıyor mu ?

tolga_ozhan

ECU dışında bir yere bağlanabiliyor musunuz. Örneğin vites kutusu, airbag vs... gibi

BarisTonya

koramiral

Aynı sorun bendede vardı denemediğim program kalmadı tüm portlar vs düzgün tanıttım 2 tane kablolu 1 tane Bluetooth lu 1 tane mavi ayarlı vaccom getirttirdim çinden  2 ay belkide hergün birkaç saat uğraştım  yok oğlu yok yinede bağlanamadım .  :duvar: Zaten vazgeçtim

Alfadanadam

Fiatecuscan ile denediniz mi?

You are not allowed to view links. Register or Login

Ayrıca You are not allowed to view links. Register or Login windows versiyonunu da deneyebilirsiniz.

BarisTonya

Fiatecuscan ile biraz önce denedim, bağlan dediğim zaman bir hata mesajı veriyor devam deyince bağlanıyor olarak gözüküyor ama uzun süre bekledim hiçbir şey yapmıyor. Programı kapatıp açmak zorunda kalıyorum.

Alfadanadam

alfaobd de ihmal etmeyin.
Ben android telefonumda kullanıyorum uzun zamandır. Bluetooth ELM ile iyi iş görüyor.
Alfaobd windows versiyonu da var. Demo versiyon en azında bağlantı problemi kablodan mı yazılımdan mı anlamanıza yardımcı olur.
Yabancı dili olmayanlar için sonunda türkçe dil desteği de gelmiş.

BarisTonya

tunerviper in yardımıyla beyin soketini çıkarıp taktım arızalarda düzeldi multiecuscan ile bağlantı yapabildim.

BarisTonya

Bu programla bakmam gereken önemli bilgiler ve olması gereken değerleri gösteren bir tablo gibi bir şey var mı acaba Multiecuscan la bağlanıyorum.