Evet 5 saatlik bir uğraşın sonucunda istediğim sonuca %90 memnuniyetle ulaştım. Önce tamponu söktüm, farları aldım eve geldim. Dışını sildikten sonra ilk iş mercekleri ve xenon beynini söktüm. Beyni sökmek şart değil ancak garanti olsun, 3 tane vidası var. Reflektörlerin kararan yerlerini alüminyum folyo bantla kapladım, aynalı folyo kaplayacaktım onu da bi kaplamacıdan almıştım fakat yapıştırmadan önce çakmakla bi deniyim dedim, folyo yandı kayboldu

alüminyum bantın yansıtıcılığı daha zayıftı ancak ısıya dayanıklı olduğu için mecburen alüminyum bantla yola devam dedim.
Tüm ampülleri söküp soketleri dışarıda tutarak 1 yemek kaşığı üzüm sirkesiyle yaklaşık 2 litre suyu doldurdum çalkaladım. Ardından aynı işlemi bulaşık deterjanıyla yaptım. Durulamak için kireçsiz olduğundan içme suyuyla yaklaşık 6-7 kere daha doldur boşalt yaptım. Mercekli alan açık, rahatlıkla el giriyor, ortadaki park ve sinyalin olduğu gözün ağzı dar, içine 2-3 tane bez atıp tornavidayla temizleyebildim, bezleri kargaburunla çıkardım. Uzun farın olduğu en içteki göze malesef dışarıdan müdahale edilemiyor, orası çalkaladığımla kaldı sadece. Fotoğraflarda da görünüyor o göz biraz gariban kaldı. Bezle temizledikten sonra bi 10 15 dakika fön makinesiyle kurumaya bıraktım.
Üzüm sirkesi önemli arkadaşlar, elma sirkesi sert olduğundan kromu kaldırabilir diye üzüm kullandım, özellikle dışındaki krom kaplamalarda harikalar yarattı. Son olarak kapatırken soyulan kabloları iyice sarıp düzgünce kapattım.
Far ayarınız muhtemelen bozulacak, far ayarınızı yaptırmayı unutmayın.
Temizlik için niyeti olan arkadaşlara ilham olsun;
Kurutma aşaması;

Sadece 1 fardan çıkan toz;

Kararan reflektöre alüminyüm yanmaz bant;

Bitirene kadar hava karardı anca bunu çekebildim;

Ve asıl bomba üzüm sirkesi, dıştaki kromlar ölmüş gibiydi, üzüm sirkesi bildiğimiz mucize;

Before & after;