0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
quote: krm bu arada 147'nin abs'sine fazla güvenme.. olur olmadık yerde devreye girip seni zor durumda bırakabilir.. Freni pompalama şeklinde kullanırsan daha faydalı olur..
quote: ben 147 nin frenlerinden değil de abs sinden dertli olduğumu uzun zaman önce belirtmiştim de pek inanan çıkmamıştı abs erken devreye giriyor ve durma mesafesini kısaltmaktan çok uzatıyor sanki... bence gereksiz yerlerde devreye girince araba durmayacakmış gibi yavaşlıyor hiç güven vermiyor... bu sıkıntı kuru ve daha çok tozlu zeminlerde gerçekleşiyor.. tozlu zemindir kızaklıyordur demeyin hayır kızaklamıyor:)
quote: bu durumu yaşarken yolun meyiline dikkat eden oldu mu aranızda? bahsettiğiniz olay yani abs nin çok basmamanıza ragmen erken girmesi hafif inilen yokuşlarda veya çok tatlı eğim olan yerlerde olur ve bu normaldir. onun dışında dümdüz yolda 40-50 km ile giderken frene hafif basınca devreye giriyorsa mutlaka bir problem vardır..
quote: quote: bu durumu yaşarken yolun meyiline dikkat eden oldu mu aranızda? bahsettiğiniz olay yani abs nin çok basmamanıza ragmen erken girmesi hafif inilen yokuşlarda veya çok tatlı eğim olan yerlerde olur ve bu normaldir. onun dışında dümdüz yolda 40-50 km ile giderken frene hafif basınca devreye giriyorsa mutlaka bir problem vardır..hafif aşağıya eğim olan yerlerde daha sık olduğu doğru ama bu neden normal olsun ki?
quote: benim için diyorsan sercan, lastik tutmaz ve kaymaya başlarsa abs devreye girmiyor mu? bu arada bende abs ışığı yanıyor.ama tekrar edeyim, her zaman yaşadığım bir sorun değil bu benim, nadiren ama hep ne alaka dediğim durumlarda olduğu için dikkatimi çekiyor.keremin olayı biraz daha farklı gibi duruyor. bir fren hidroliklerini kontrol ettirmekte fayda var.