Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Genleşme kabı içerisinde tortu alfa romeo 147

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

efeyagci147

Arkadaşlar iyi günler dilerim. 2 gün önce sanayiye ampul almaya gittim ve eve dönüyorken aracımın ekranında yağ basıncı düşük hatası aldım. bir süre ekrandan gitmedi sanayi evime yakın olduğu için kapının önünde bakayım dedim kapının önünde kaputu açtığımda genleşme kabının içinde yağ tabakası gibi tortulaşma gördüm. aracımın bakımlarını doğru serviste ve olması gerektiği şekilde yaptırıyorum. ustayla irtibata geçtiğimde yağ soğutucusu veyahut contadan bahsetti ama arabam hiç hararet yapmadı. görmeden de bir şey diyemezsiniz fakat yine de yazmak istedim. cevaplarınız için teşekkür ederim.

Testarossa

Yağa bakmak lazım, yağ kapağında tortu var mı?

Muhtemelen yağ soğutucusu, değiştirin sistemide radyatörcüde temizletin. Basit bir işlem.
this is all about passion

DcD-Semih

Hararet yapsa farkedersiniz diye düşünüyorum, bi hortumu şişirir, suyu kaynatır conta sebepli yağ karıştı ise kesin olmamakla beraber. Twinspark'ların yağ soğutucusunun bu yaşları göreni yok gibi bir şey zaten. Soğutucu değişimi yaparken onunla uğraşacak birini bulmak önemli sadece, sistemi komple yağdan ayrıştırmak temizlemek lazım, ileriki dönemlerde kalorifer peteği radyatör v.s derken saçma sapan soğutma sorunları yaşarsınız sonra. Kaliteli bir temizleyici madde ile bir süre çalıştırıp sonra suyu komple boşaltıp bir kaç defa temiz suyla komple bi devirdaim şart.

İleride tekrar bu sorunları yaşamamak için işlem sonunda saf su veya en azından içme suyu ile kaliteli bir organik antifriz karışımı kullanarak son dolumu yaparsanız sorun kalmayacaktır. Bu aşamalar ile uğraşırken hazır bu sırada tüm hortumların, radyatörün ve soğutma ile ilgili her bileşenin kontrolü de uzun yıllar sorunsuz kullanım için daha sağlıklı olur.

22101316I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello