Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giu. QV - Direksiyon Yamukluğu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aurora

Herkese selamlar,

Geçen hafta itibari ile Giu. QV aracımı teslim almış bulunmaktayım. Yalnız aldığımdan beri direksiyondaki yamukluğu bir türlü gideremedik. Sorun direksiyonu bırakınca herhangi bir çekme veya yolda yön sapması yaşamıyorum ama direksiyon sağa doğru meyilli duruyor. Bu sorun için araç 2 kez Mengerler Ataşehir servisine gitti ama her seferinde direksiyon ya sağa yamuk ayarlandı yada sola. Bende artık Mengerler'in bu küçücük sorunu sorunu çözememesinden sıkıldım. :duvar:

Sormak istediğim; gerçek anlamda bu rot balans ayarını çok iyi yapabilecek bir usta var mı?

Ormanci

Var...

Adres: Maslak Sanayi.
Mekanın ismini unuttum ama Paşaoğlu Service'i biliyorsanız, onun alt sokağında, hemen arkasına denk gelen dükkan. Zaten abidik gubidik arabalar Ferrariler Lamborghini'ler falan geliyor :)

Hunter makinalar var, oradan da anlayabilirsiniz belki. Hem makineleri güncel ayarları içeriyor, hem de yapan vatandaşın çok güzel ayar bilgisi var. Arabaya yay taktırdığımda, arka lastiklerin açıklık derecesini falan bile ona göre ayarlamıştı. Şimdi geri gelmesi lazım, bir ara ona gideceğim ben de...

Servislerde genelde "mallar" olduğu için, ellerinde en iyi alet bile olsa ayarlamayı beceremezler. Ya da sallamazlar öküzler.

aurora

You are not allowed to view links. Register or Login
Var...

Mekanın ismini unuttum ama Paşaoğlu Service'i biliyorsanız, onun alt sokağında, hemen arkasına denk gelen dükkan. Zaten abidik gubidik arabalar Ferrariler Lamborghini'ler falan geliyor :)

Hunter makinalar var, oradan da anlayabilirsiniz belki. Hem makineleri güncel ayarları içeriyor, hem de yapan vatandaşın çok güzel ayar bilgisi var. Arabaya yay taktırdığımda, arka lastiklerin açıklık derecesini falan bile ona göre ayarlamıştı. Şimdi geri gelmesi lazım, bir ara ona gideceğim ben de...

Servislerde genelde "mallar" olduğu için, ellerinde en iyi alet bile olsa ayarlamayı beceremezler. Ya da sallamazlar öküzler.

Aynen kardeşim, öküz demek istemiyorum ama gerçekten arabayı alalı 1 hafta oldu 2 kez direksiyon ayarladılar sözde ama hala yamuk... :o

iskoc

Var...

sahibinin adı Mahmut olması lazım.Çok bilgili biri.bende bütün araçlarımı oraya götürüyorum.
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

DcD-Semih

Var...

Aynen kardeşim, öküz demek istemiyorum ama gerçekten arabayı alalı 1 hafta oldu 2 kez direksiyon ayarladılar sözde ama hala yamuk... :o
Aslında o kadar kolay ki o direksiyonu düz ayarlmak hiçbir rotcu uğraşmıyor malesef. Son aşamada salgı alırken direksiyondaki boşluğu iyice almak lazım küçük küçük sağ sol yaparak. Son 3 senedir aynı rotcuya gidiyorum bu yamukluk yüzünden bir düzgün yapan onu buldum.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

ataozcan

Herhangi rot ustasi ayarlaya bilmeli
Hunter cihazla rot ayari yaptirdim lstiklerde yeniydi oturana kadar alismakta zorlandim  simdi iyi.cihazda araclarin on ve arka ayarlari yuklu.
Bendce maslaga gelmenize gerek yok anadolu yakasi bostancida da vardir iyi rot balanscilar cok zor bir ayar degil yoltestini mutlaka yapin ve olmadan teslim almayin.

Ormanci

Valla ben Bostancı'da da iyi denilen yere gittim, direksiyon çok az da olsa yamuktu. Ayarlar düzgün yapıldı yalnız ona eyvallah. Fakat direksiyonun ayarını tutturmak lazım gerçekten, az bişey bile olsa deli ediyor insanı, ve buna dikkat eden çok az.

takahara

Düzgün bi rotçu lazim bana da. Hatta konu acip avrupa yakasinda duzgun rotçu var mi diye soracaktim burayi gordum iyi oldu.  Yolum dusunce bulmaya calisacagim dediginiz yeri.
2006 147 1.6 distinictive

ataozcan

İlk once direksiyonu  ortada sabitleyip rot ayarini yapiyorlar diye biliyorum  ben dikkat etmedim duzmu yamukmu diye aksama bir bakayim ..

ataozcan

Serviste kampanya var rot balans 75 tl

ar.159

Var...

Bunu öğrendiğim iyi oldu fiyat nasıl acaba birde adını hayırlasan Şahane olur gerçi paşaoğlunu iyi biliyorum ama yinede yanlış yere girmeyelim

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Ormanci

Ben de arkadaşımla gitmiştim, o da önünden geçerken "hah burası" dedi daldık :) İsmini unuttum vallahi bi türlü gelemedi aklıma. Anca yer olarak biliyorum böyle işte :)

Ama karışacağını sanmıyorum yav, sağında solunda başka rot balansçı olmaması lazım. Tek araba girebilen ufak tefek bi yer.

ar.159

Ben de arkadaşımla gitmiştim, o da önünden geçerken "hah burası" dedi daldık :) İsmini unuttum vallahi bi türlü gelemedi aklıma. Anca yer olarak biliyorum böyle işte :)

Ama karışacağını sanmıyorum yav, sağında solunda başka rot balansçı olmaması lazım. Tek araba girebilen ufak tefek bi yer.
bilgi için teşekkürler fiyatlar nasıl?
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

chao

Anadu yakasinda yer ariyorsaniz bostanci sanayi kuzey rot balans,her sorununuzu hallederler
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Ormanci

bilgi için teşekkürler fiyatlar nasıl?

Valla diğerleri neyse onu vermiştim sanıyorum, acayip bi fiyatlama yoktu diye hatırlıyorum, 1 sene oldu gerçi :)

You are not allowed to view links. Register or Login,

Hocam orayı da aklıma yazdım, karşıya gidemiyorum bu aralar, herhalde oraya giderim artık ben de...

aurora

Bugün dediğiniz yere gideceğim bakalım sonuç ne olacak...

Fatihob

Maslaktaki rotçu dediğimiz yerin adı Hunter olması lazım. Methini çok duydum ama hiç gidemedim.
Bostancıda bende Kuzey'e gidenlerdenim.
Ayrıca Dudulludan İmese doğru giderken yolun sağ tarafında Hankoong Master (As otomotiv) var. Bir kaç kere gittim. Mustafamı neydi usta başları var, çok memnun kalmıştım.
..