Selamlar aracım 2012 model Giuletta 1.4tb otomatik benzinli.
Yaklaşık 2 aydır tamamen rastgele zamanlarda aracın motoru çalışmıyor, marş basıyor ama motor çalışmıyor birkaç sefer denedikten sonra çalışıyor. Bu motor çalışmama durumu çok sık olmuyor belki 10 seferde 1 kere falan.Yine belli bir süredir aracın gaz yememe sorunu vardı düşük viteslerde ve tekliyordu. Çok rahatsız etmediği için sallamamıştım. Dün ilk defa hareket ettikten çok kısa bir süre sonra kitapçığındaki EOBD/enjeksiyon sistemi arızası (sarı) yanıp sönmeye başladı ve imkansız gaz yemedi ve hızlanmadı hatta yolda kalacak diye korktum. Aynı zamanda start stop devre dışını gösteren panelde kitapçıkta bile olmayan değişik bir uyarı vardı resmini ekleyeceğim zaten. İşin ilginci aracı durdurup tekrar çalıştırınca sanki hiçbir sorunu yokmuş gibi devam etmesi.
Ben araçlardan çok anlayan biri değilim. Aracı 7-8 ay önce tamamen zevk için almıştım 7-8bin kilometredir de gayet keyifle sürüyordum. Ama tam da sıfır araç almak için satacağımız zaman böyle arıza yapması canımı sıktı açıkçası. Sonuç olarak bu sorunlar ne kaynaklı olabilir? Yaptırma maliyeti ne kadar tutar?
https://prnt.sc/Dt5IWSCfab_1 (foto bana ait değil ama yanan arıza lambaları aynı, sağdaki yanıp sönüyordu)