Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta 1.4 120 bg motor arıza ışığı (p1171)  (Okunma sayısı 4635 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ArinFırat

• Membro
Giulietta 1.4 120 bg motor arıza ışığı (p1171)
« : 29 Eylül 2018, 08:10:33 »
selamlar..2011 120 bglik giuliettamın Start Stop fonksiyonu çalışmıyor,yaklaşık 15 20 günde bir motor arıza ışığı yakıp ekranda tüm uyrıları gösterip (örn:vdc devre dışı, S&S devre dışı, hill holder devre dışı vs) tüm uyarılarını verip en son sadece Start stop ve motor ışığı yanık kalıyor ama arabanın kullanımında gidişinde freninde yokuşta duruşunda vs hiçbir değişiklik olmuyor, sadece uyarı ışıkları yanık kalıyor.yani abs yine devreye giriyor, hill holder yine kaydırmıyor..OBD +torque proğramı sayesinde kendim uyarı ışığını siliyorum ancak kafasına estiğinde aynı durumu tekrarlıyor.genel olarak Oksijen sensörü ve işlevlerine ait hata kodları olduğu için oksijen sensörlerini değiştirdim ancak sorun devam ediyor ama işin sevindirici yanı artık tek hata kodu ve tek sorun veriyor.Son 20 günde ışık yakma sıklığı arttı ve ben sildikçe 2 günde bir tekrar motor ışığı yakıyor ve sadece S&S ve motor ışığı yakıyor, OBD ile baktığımda sadece " P1171 ROTOR SENSOR ARIZASI" diyor. rotorun ne olduğunu iyi köyü araştırdım, alternatör~şarz dinamosu ile alakalı mil üzerinde dönen mıknatıslı bir parçaymış,ancak bizim araçlarımızdaki bire bir karşılığı ve yeri nedir neresidir?sanayiye götürüp kurcalatmadan önce fikri yardımınıza ihtiyacım var.P1171 hata kodu markadan markaya değişebiliyor, belkide alfadaki karşılığı rotor sensörü değildir, onu bulamadım ve yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
Biraz uzun ve detaylı yazmamdaki amacım konunun kaynak ve yol gösterici olarak kalması gayesidir.yoksa kısaca p1171 hata kodu nedir diye sormak istemedim.

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ArinFırat

• Membro
Ynt: Giulietta 1.4 120 bg motor arıza ışığı (p1171)
« #1 : 29 Eylül 2018, 19:47:05 »
bugün tekrar ışık yaktı, buyrun p1171 e ait görüntü ve arızaya ait açıklama

ArinFırat

• Membro
kimsenin başına gelmediği için yorum yapan veya fikir beyan eden olmadı.Bu süre zarfında sorunun kaynağını bulup çözdük.Teknik açıdan yol gösterici olması için burada bulunsun. LPG montajından kaynaklanan bir sorunmuş, enjektörlerden biri hava aldığı için gaza yüklendiğim zaman 3000 devir üstüne çıktığında (turboya yük bindiği zaman) motor çekip bırakıyordu.kısacası enjektör bağlantı yerlerinden hava kaçırdığı için motor ikaz ışığı yakıyordu.ÇÖZÜM: hava kaçağı giderildi ve regülatör basıncı düşürüldü.Sorun halloldu, hiçbir arkadaşın sorun yaşamaması dileğiyle.

Gokberk_Guven

• Membro
kimsenin başına gelmediği için yorum yapan veya fikir beyan eden olmadı.Bu süre zarfında sorunun kaynağını bulup çözdük.Teknik açıdan yol gösterici olması için burada bulunsun. LPG montajından kaynaklanan bir sorunmuş, enjektörlerden biri hava aldığı için gaza yüklendiğim zaman 3000 devir üstüne çıktığında (turboya yük bindiği zaman) motor çekip bırakıyordu.kısacası enjektör bağlantı yerlerinden hava kaçırdığı için motor ikaz ışığı yakıyordu.ÇÖZÜM: hava kaçağı giderildi ve regülatör basıncı düşürüldü.Sorun halloldu, hiçbir arkadaşın sorun yaşamaması dileğiyle.

Merhaba.
Dün otobanda giderken 130_140 km hızda birden motor arıza ışığı yandı ve aracın devri düştü. 1,5 ay kadar once de yine boyle ışık yakmıştı ama aynı gün ışık sönmüştü ve sönene kadar da aracın gidişinde sıkıntı olmamıştı. Dün ışık yaktığında belli bir devri ve hızı geçemedim. Geri dönüşte ise hız ve devir konusunda sıkıntı yoktu ama start&stopla dna çalışmıyordu. Hala daha çalışmıyor. Birkaç yerde multiair modül arızası yazdığını gördüm ama benim aracım da lpg'li ve sizin anlattığınıza benzer bir durum gibi gözüküyor. Multiair modül mü yoksa lpg ile mi alakalı anlayabilmenin bir yolu var mı? Yetkili servise götürmeyi düşünüyordum ama lpg ustası mı anlar bu işten?

ELE-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ArinFırat

• Membro
benim araç 120 bg olan model olduğu için sizin ki multiair modülünden midir bilemeyecem.dönüş yolunda gaz ve devir sorunu kalmamış demişsiniz sorun lpg den olabilir. çözüme ucuzdan başlayın.lpg filtresi kirlenmiş veya kısmen tıkanmış ise hızlanma ve devirlenmede teklemeler yapabilir veya belli bir devirden sonra gazı kesip tekleme yaptırarak benzine geçer ve motor ışığı yakar.cihaza bağlayıp hata koduna bakın benim kodlar ile aynı mı farklı mı

GoogleTagged