selamlar..2011 120 bglik giuliettamın Start Stop fonksiyonu çalışmıyor,yaklaşık 15 20 günde bir motor arıza ışığı yakıp ekranda tüm uyrıları gösterip (örn:vdc devre dışı, S&S devre dışı, hill holder devre dışı vs) tüm uyarılarını verip en son sadece Start stop ve motor ışığı yanık kalıyor ama arabanın kullanımında gidişinde freninde yokuşta duruşunda vs hiçbir değişiklik olmuyor, sadece uyarı ışıkları yanık kalıyor.yani abs yine devreye giriyor, hill holder yine kaydırmıyor..OBD +torque proğramı sayesinde kendim uyarı ışığını siliyorum ancak kafasına estiğinde aynı durumu tekrarlıyor.genel olarak Oksijen sensörü ve işlevlerine ait hata kodları olduğu için oksijen sensörlerini değiştirdim ancak sorun devam ediyor ama işin sevindirici yanı artık tek hata kodu ve tek sorun veriyor.Son 20 günde ışık yakma sıklığı arttı ve ben sildikçe 2 günde bir tekrar motor ışığı yakıyor ve sadece S&S ve motor ışığı yakıyor, OBD ile baktığımda sadece " P1171 ROTOR SENSOR ARIZASI" diyor. rotorun ne olduğunu iyi köyü araştırdım, alternatör~şarz dinamosu ile alakalı mil üzerinde dönen mıknatıslı bir parçaymış,ancak bizim araçlarımızdaki bire bir karşılığı ve yeri nedir neresidir?sanayiye götürüp kurcalatmadan önce fikri yardımınıza ihtiyacım var.P1171 hata kodu markadan markaya değişebiliyor, belkide alfadaki karşılığı rotor sensörü değildir, onu bulamadım ve yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
Biraz uzun ve detaylı yazmamdaki amacım konunun kaynak ve yol gösterici olarak kalması gayesidir.yoksa kısaca p1171 hata kodu nedir diye sormak istemedim.
SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi