Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta 1.4 Multiair Dinamik mod Tekleme sorunu  (Okunma sayısı 1902 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emre8899

• Membro
Giulietta 1.4 Multiair Dinamik mod Tekleme sorunu
« : 23 Şubat 2023, 17:34:04 »
Arkadaşlar merhaba,
1.4 Ma Giulietta aracımda şu şekilde bir sorun yaşanamaktayım.
Aracımı dynamic mod a aldığım zaman yaklasık 2500 - 3000 RPM arasında tam gaz yaptıgında kendini sert bir şekilde sarsmakta tekleme yapıyor diyebilirim.
Bunu yalnızca belli aralıklarda yapmakta
Turbo barım full dolmakta ve bu tekleme esnasında basınç düşmesi gibi bir durum yaşamamaktayım.
Turbo elektrovalfi ve map sensörüm yenı yaklasık 8 bın km önce bujilerim değişti ancak rolantide titreşimli çalışma gibi bir durumda yaşamaktayım.
Multiair üniteside sıfırdır.
Bu şekilde bir sorun yaşayan ve önerisi olan varmıdır.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Mitoist

• Membro
Ynt: Giulietta 1.4 Multiair Dinamik mod Tekleme sorunu
« #1 : 28 Şubat 2023, 21:52:06 »
Merhaba Hocam  1.4 Multiair Mito da aynı şekilde sorun yaşadım. 3. Bobinin içi kül olmuştu. Bobin değişti ve düzeldi.

stan

• Membro
« #2 : 28 Şubat 2023, 22:18:08 »
En dogru cozum icin alfaobd ya da multiecuscan ile log alinmali.

Alinacak logda, avansta ani degisiklik (yani avans vurma) ve istenilen ile gerceklesen turbo basinclari oncelikli olarak gozlemlenmeli.

Benim de tahminim, yuksek ihtimalle atesleme kaynakli basit bir hata mevcut. Bozuk bozbin ya da cakma / kalitesiz buji avans vurmaya sebep olabilir.

emre8899

• Membro
« #3 : 06 Mart 2023, 15:31:46 »
Merhaba Hocam  1.4 Multiair Mito da aynı şekilde sorun yaşadım. 3. Bobinin içi kül olmuştu. Bobin değişti ve düzeldi.

Cumartesı gunu bujilerimi incelerken şu şekilde bir durumla karşılaştım 1ncı silindir bujimin seramik kısmında hiçbir yanma başlamamış ancak diğer bujılerımde mevcuttu sizin dediğiniz şekilde bu göz için bir ateşleme problemı var gibi gorunuyor cunku buji yüksek ısıya maruz kalmamış gibi.
Ek olarak sizler bu durumda hiç motor arıza ikazı aldınız mı ben hiçbir şekidle motor arıza ikazı alamamaktayım.
Teşekkürler.

emre8899

• Membro
« #4 : 06 Mart 2023, 15:33:23 »
Cumartesı gunu bujilerimi incelerken şu şekilde bir durumla karşılaştım 1ncı silindir bujimin seramik kısmında hiçbir yanma başlamamış ancak diğer bujılerımde mevcuttu sizin dediğiniz şekilde bu göz için bir ateşleme problemı var gibi gorunuyor cunku buji yüksek ısıya maruz kalmamış gibi.
Ek olarak sizler bu durumda hiç motor arıza ikazı aldınız mı ben hiçbir şekidle motor arıza ikazı alamamaktayım.
Teşekkürler.
Dediğiniz şekilde loglarıda kontrol ettiriyor olacağım.
Bujilerim NGK Laser iridium ancak bobinden olduğu yönünde bir şüphem mevcut gerekirse takım bobin ve bir takım bujide daha değiştirip deneyeceğim çünkü sorun oldukca can sıkıcı olmaya başladı .

Cikilotaq

• Membro
« #5 : 21 Mart 2023, 02:08:46 »
Hocam bende de aynı durum mevcuttu D modda yüksek devirde kullandığımda tekleme vurma yapıyordu sonra motor arıza ışığım yandı obd bağlattım krank mili sensörü hatası verdi hatayı sildik düzeldi. Lakin usta sensörü değiştir tekrar hata verirse demişti.

mustafa.kcrr

• Membro
« #6 : 04 Eylül 2024, 13:58:18 »
Hocam merhabalar sanırım aynı problemi ben de 1.6 jdm giuliettam ile yaşamaktayım, dönem dönem araca özellikle dip gaz basınca inanılmaz sert sarsılıyor araç, bazen sürekli olarak yapıp sonra motor stop ediyor arıza kodunu silince hiç bir problem olmuyor ancak özellikle uzun yolda veya bir kaç ay sonra tekrar aynı problem yaşanıyor. Sorunun çözümünü önümüzdeki haftalarda ustamla bir konuşup çözmeye çalışacağım, çözer isem sizlere burdan da bilgi veririm. Konu ile ilgili bizi de güncel tutarsanız sevinirim

GoogleTagged