Selamlar dostlar, belki 6-7 yıldır sorunum var diye konu açan değil açılan konulara yazan taraftım, aşırı beslemeye geçince işin rengi değişti

Sorun tam olarak şu, dinamik moda alınca turbo basınç göstergesinde ne şartta olursa olsun basınç göstergesinin maksimum %50 çok nadir %60'ını görebildim. Obd den bağlanıp kontrol ettiğimde continious değer 0.4 0.5 bar civarı, peak değer ise 0.7bar'da takılıyor. Bir yerlerde basınç kaybım var ve küçük bir değer. Peak değeri vl37 turbonun 1bar ve devamlı değeri 0.7 bar civarında olmalı diye araştırdım.
Kontrol edilenler şunlar, tüm turbo hortumları kontrol edildi kayıp yok, wastgate aktif çalışıyor ve gazdan ayağımı kaldırana kadar aktivatör açmıyor, turbonun egzoz tarafında kronik olan çatlak bulunmuyor, resimde paylaştığım 1, 2 ve 3 nolu sensörleri değiştirdim, sadece 3 nolu emme manifoldunun üzerinde kş sensörü değiştirince gaz tepkisi inanılmaz iyileşti ama sorun çözülmedi. 4 numaralı kartel havalandırma hortumunun girdiği sensör değişmedi ancak bypass valfin çalıştığını gördüm, söküp temizledim ağzımla valumladığımda valf kapalı iken kaçak tespit etmedim

bir tek o sensör kalınca değiştirecektim ancak şuan Türkiye'de bulunmuyor çok kolay şekilde ve fiyatı deneme yanılma yapmak için çok mantıklı değil. Tüm sensörler zaten biraz tuzlu fiyatlara çıktı deneyerek gitmek canımı sıktı o yüzden.
Asıl can sıkıcı konu bir sorun olduğunu biliyorum ancak performans kaybı yok, 0-100 denememde 8.8sn, 4.viteste 60-100 hızlanması 6.5sn, 6.viteste 80-120 hızlanması 11sn civarı, fabrika verileri ile örtüşüyor.
Araçta ufak çaplı bir chip tuning mevcut, dyno üzerinde 142bg vermekte ve yine görünür bir güç kaybı yok.
Bu şekilde bırakacaktım neredeyse ancak motor arıza lambası yandı ve koda baktığımda p2040- Turbo basıncı düşük-Aktivatör açık kalmış uyarısını aldım. Arızayı silince tekrar gelmedi.
Konu kabaca bu şekilde, yönlendirmeye ihtiyacım var, 1.4 tjet motorun pdf teknik dokümanlarına kadar edindim ama biraz kayboldum. Şimdiden teşekkür ediyorum tüm el atanlara
https://hizliresim.com/bpi3gb922101316I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi