Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta 1.4 TCT 170 Vites Devre Dışı Hatası 2 4 6  (Okunma sayısı 2065 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Zimba

• Membro
Eğer ki bu konular hakkında bilgi sahibi arkadaşlar var ise lütfen fikir ve görüşlerini bildirmelerini istiyorum.
« Son Düzenleme: 08 Şubat 2025, 12:36:54 Gönderen: Zimba »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

murat

• Amministratore
Start-Stop birçok parametreden etkilenir... İlk şüpheli genelde aracın şarj durumu ve/veya akü olur. Bir de aküye bağlı bir modülü var ona da bakmak lazım gelir  :kahve:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

Alfaromeoy

• Membro
konu hala çözüme ulaşmadı fakat aracı bir ustaya bırakamadım. Uzun zamandır araç 1 kere bile arıza vermedi bu yüzden hala mekanik olmadığını düşünüyorum. Hava şartları biraz daha düzelince aracı Ankara'da bir ustaya bırakıp detayları yazacağım.
-aeronaut

Zimba

• Membro
Bende de uzun zaöandır hata vermiyordu şu bir kaç gündür hatayla karşı karşıya kalıyorum genelde hava soğuk ve karlı olduğu için çok az gaza bastığım için yapıyor gibime geldi. Yabancı forumlarda denilene göre yağ basınç tüpü ile ilgili olduğu yazıyor ve mantıklı da geldi bana. Çünkü şanzıman dişlileri yağ basıncıyla aktarım sağlıyor ve bu basınç dengesizliği aracı hataya sürükletiyor olabilir. Ben de önümüzdeki ay götürüp bırakacağım bir ustaya. Detayları ustaya götürdükten sonra paylaşırım.

Zimba

• Membro
Eklemek istediğim bir şey var. Dün aracın beynine bağladım ve hata olarak tek sayılı vitesler debriyaj konum sensörü yazıyor. Eğer ki internette bakarsanız video olarak bu parçayı değişen bir usta var ve aldığımız hataları birebir sayıyor ve sorunun bununla çözüldüğünü söylüyor. Hem ucuz hem de kolay yerde. Ben direk değiştirip geçip geçmeyeceğine bakacağım tabi yağ değişimi de yaptıracağıö şanzımana. Eğer ki düzelirse güncelleme yaparım.

Alfaromeoy

• Membro
Eklemek istediğim bir şey var. Dün aracın beynine bağladım ve hata olarak tek sayılı vitesler debriyaj konum sensörü yazıyor. Eğer ki internette bakarsanız video olarak bu parçayı değişen bir usta var ve aldığımız hataları birebir sayıyor ve sorunun bununla çözüldüğünü söylüyor. Hem ucuz hem de kolay yerde. Ben direk değiştirip geçip geçmeyeceğine bakacağım tabi yağ değişimi de yaptıracağıö şanzımana. Eğer ki düzelirse güncelleme yaparım.

bendeki hata kodu da sinyal karşılaştırma arızası olarak geçiyor, ilgili videoyu paylaşabilir misiniz ?
-aeronaut

Zimba

• Membro
https://youtu.be/gPZNtkxKv40?si=ASyOndINRnKEe8EZ ilgili link budur ancak yanlış yaptıysam forum kuralı olarak kusura bakmayın.

mustafademirhan

• Membro
Değiştirdiniz mi? Herhangi bir düzelme var mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alfaromeoy

• Membro
Arkadaşlar merhaba tekrardan konunun sahibi olaraktan bu elim hatadan sonunda kurtuldum, süreci size kısa bir anlatıyım. Öncelikle Allah kimseyi alfasız bırakmasın, süreç benim için biraz zordu yaşadığım şehir Nevşehir ve o kadar çok yer gezdim kesinlikle çözüm bulamadım. Bir kaç yerde fiyat aldım sorunumla alakalı ama kesin çözüm konuşulmadığı için aracımı bırakmak istemedim.

Bir süre araştırdıktan sonra ve tavsiyelerden sonra Ankara'da Şükrü Beye (Alfin) yönlendirildim, reklama giriyor mu bilmiyorum, forumun böyle bir kuralı var mı baktım ama göremedim.
Fakat Nevşehir - Ankara arasında biraz mesafe olduğu için hemen aracı bırakamadım Ankara'da hastane işim vardı aracı gelip benden hastaneden aldılar iş yerlerini bile görmediğim için içimde biraz tereddüt vardı kavrama değişmesi gerektiğini söylediler ve değiştirdik gereken bütün bakımları yapılmış şekilde bir kaç günde aracımı bana pırıl pırıl verdiler, daha sonra yüz yüze de tanışma fırsatı  buldum şükür içimiz daha rahatladı.

Maliyet masraf yazmıyorum enflasyon karşısında fiyatlar değişebilir fakat kavrama ve volant değiştikten sonra şu anda aracımı kusursuz şekilde kullanmaya devam ediyorum hatta önceden vites geçişlerinde sorun varmış onu bile fark ettim o kadar iyi çalışıyor şu an aracım.
Bana çıkan hata kodu  "P293E-62 tek vites k1 kavraması - sinyal karşılaştırma arızası" olarak çıkıyordu bu şekilde hata alan arkadaşlar benim gibi 1.5 ay beyinci, şanzımancı, aküsü osu busu gezmeye gerek yok maalesef kavrama değişmesi gerekiyor ben başlarda kabullenememiştim ama aracımı bu şekilde alınca her şey geçip gitti. Umarım bu hata ile kimse karşılaşmaz.

Herkese iyi sürüşler.
-aeronaut

Zimba

• Membro
Değiştirdiniz mi? Herhangi bir düzelme var mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şimdi şöyle ben attığım videodaki gibi aracın altına baktım ama egzoz muhafazayı açmadan kablo takibi yaptım. Tek kablo gidiyor ve anladım ki o sensör manuel araçlar içinmiş. Ki parçayı satın almaya çalışırken de yazıyor olduğu halde şey düşünmüştüm zaten araba manuel arada bir robot var diye. Daha sonra yabancı forumlarda Mito aracının TCT şanzıman PDF’ini buldum. Aynı dedikleri için konum sensörünün yerine baktım ve şanzımanın üstünde bir yerde gözüküyor ve henüz bulamadım. Benim araç artık şanzıman arıza lambası yakmadan yolda giderken yol bilgisayarında Manuel Mod Devre Dışı yazıyor ve daha sonra kafasına göre 1,3,5 vitesi iptal ediyor yada vites boşa geçip (D konumunda gösterdiği halde) biraz gidersem şanzıman lambası yakıp arabayı kapatıyor. Tabi motor arıza ışığı da veriyor. Bu yaşadığıö nadir düzeyde başıma geliyor ama kontak aç kapa ile düzeliyor. Şüphelendiğim şeyler var 1. si yağ basınç tüpü , obd deki hata olan sensör ya da bağlantı kabloları sıkıntılı. Aracı aldığım adam kavramayı değiştirdiğini söyledi. Bu yüzden kavrama kısmı şuanlık düşünmüyorum. Yağını değiştirmek istiyorum ve ilk onla başlayacağım gibi duruyor. Bu arada bendel ki OBD Kodu: P0805

GoogleTagged