Arkadaşlar merhaba tekrardan konunun sahibi olaraktan bu elim hatadan sonunda kurtuldum, süreci size kısa bir anlatıyım. Öncelikle Allah kimseyi alfasız bırakmasın, süreç benim için biraz zordu yaşadığım şehir Nevşehir ve o kadar çok yer gezdim kesinlikle çözüm bulamadım. Bir kaç yerde fiyat aldım sorunumla alakalı ama kesin çözüm konuşulmadığı için aracımı bırakmak istemedim.
Bir süre araştırdıktan sonra ve tavsiyelerden sonra Ankara'da Şükrü Beye (Alfin) yönlendirildim, reklama giriyor mu bilmiyorum, forumun böyle bir kuralı var mı baktım ama göremedim.
Fakat Nevşehir - Ankara arasında biraz mesafe olduğu için hemen aracı bırakamadım Ankara'da hastane işim vardı aracı gelip benden hastaneden aldılar iş yerlerini bile görmediğim için içimde biraz tereddüt vardı kavrama değişmesi gerektiğini söylediler ve değiştirdik gereken bütün bakımları yapılmış şekilde bir kaç günde aracımı bana pırıl pırıl verdiler, daha sonra yüz yüze de tanışma fırsatı buldum şükür içimiz daha rahatladı.
Maliyet masraf yazmıyorum enflasyon karşısında fiyatlar değişebilir fakat kavrama ve volant değiştikten sonra şu anda aracımı kusursuz şekilde kullanmaya devam ediyorum hatta önceden vites geçişlerinde sorun varmış onu bile fark ettim o kadar iyi çalışıyor şu an aracım.
Bana çıkan hata kodu "P293E-62 tek vites k1 kavraması - sinyal karşılaştırma arızası" olarak çıkıyordu bu şekilde hata alan arkadaşlar benim gibi 1.5 ay beyinci, şanzımancı, aküsü osu busu gezmeye gerek yok maalesef kavrama değişmesi gerekiyor ben başlarda kabullenememiştim ama aracımı bu şekilde alınca her şey geçip gitti. Umarım bu hata ile kimse karşılaşmaz.
Herkese iyi sürüşler.