Öncelikle herkese selamlar
İkinci Alfamı aldıktan sonra forma artık üye olma vaktinin geldiğini hissettim

Şu an 2013 model 1.6 JTDm bir giulietta sahibiyim. Araç 135 bin km ye daha yeni adım attı.
Yaşadığım bir kaç problem ile ilgili, daha önce yaşamış olanlardan veya çözümü bilen arkadaşlardan destek rica edeceğim.
-İlk olarak en büyük problemim performans;
Araç 180 kilometre hızda takılıyor ve en ufak bir eğimde 170 kilometre hızlara kadar düşüyor. 210 kilometre hıza kadar çıkabildim fakat inanılmaz bir - eğim vardı ve gerçekten uçurumdan aşağı atmış gibi olmama rağmen çok zor bu hıza ulaştı. Bende bu performanstan dolayı nisan sonunda ecufast firmasından yazılım yaptırdım. Daha önce 2500 devirden sonra ölü olan motor şu an 3500 devire kadar fark edilir derecede iyi ivmeleniyor fakat yine 180 kilometre hızda takılıyorum ve yine en ufak eğimde hız 170 lere düşüyor. Bu durumu daha önce yaşamış olan var mıdır? Problem neden kaynaklanıyor olabilir, turboda basınç kaybı söz konusu olabilir mi? ( araç progression plus paket olduğu için turbo basıncını göremiyorum).
-Diğer problemim ise yakıt tüketimi;
7 litreler civarında geziyorum ve çok sakin kullanarak en düşük görebildiğim 5.5 litre. Daha önce dizel araç ortalamalarımı referans olarak vereyim (astra k cdti 5.2 litre/100km toplam kilometre 70.000 (en düşük 3.8 litre ortalama) ve ford focus 3 1.6 tdci 5.7 litre/100 km 67.000 kilometre. Birde 147 1.6 eco ts vardı ama ona hiç girmiyorum 10 litre altı pek mümkün olmuyordu

) Bu araçların yakıtı bu civarda mıdır yoksa benim aracımda bir problem olabilir mi?
-Sürücü koltuğunda gıcırtı problemim var fakat forumda okuduğum kadarı ile bu kronik bir problem. SRC'de tamir kiti gördüm ama buna gerek kalmadan çözebileceğim bir yöntem var mıdır?
-Son olarak ise klimada bir problem yaşıyorum. Klima kapalı olmasına rağmen içeri hava giriyor ve klimayı açınca sağ bacağımı yasladığım yer ciddi anlamda ısınıyor. Çok iyi ısıtmasına rağmen, çok iyi soğutmadığını söyleyebilirim.
Bu konularda destek olabilirseniz çok sevinirim, hepinize şimdiden teşekkür ederim