Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta 1.6 jtdm elektronik sistemlerin devre dışı kalması ve çaresi  (Okunma sayısı 1223 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alpurunzo

• Membro
Arkadaşlar merhaba aranızda yeniyim. Başıma gelen bir sorundan bahsedeceğim.

Aracım geçen ay 3 gün yatmıştı. Motoru hiç çalıştırmadım. 4. gün yola çıktıktan bir süre sonra bir anda tüm elektronik sistemler devre dışı kaldı. Ekranda patır patır uyarılar göründü. Start stop, lastik basınç, yokuş kalkış, dna, direksiyon vs iptal yazdı. Stop edip tekrar çalıştırdım düzelmedi. O şekilde eve döndüm. Ertesi gün için servisten randevu aldım. Servise gitmek üzere aracı çalıştırdığımda tüm uyarıların gittiğini ve aracın normale döndüğünü gördüm. Yine de serviste gittim ve bilgisayara bağladılar. Anlık olarak herhangi bir sorun olmadığını ama birkaç gün öncesinde akünün şarj/devre kestiğini söyledi. Arabanın uzun süre yatıp yatmadığını sordular, evet dedim. Güya bu giu'larda olabilen bir şeymiş. çözüm olarak da, aracı yine uzun süre çalıştırmayacağım zaman park ettikten sonra aküye takılı olan kabloyu çıkarmamı söylediler. Garip geldi bana.

Başına gelmiş olanlar için veya daha sonra bununla karşılaşma potansiyeli olanlar için bilgi babında paylaşmak istedim.
Kazasız sürüşler dilerim.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

agucba

• Amministratore
Muhtemelen akünün ömrü sonuna yaklaşıyor.

RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

SkY

• Membro
benzer bir sorunu 2011 1.6 jtdm giulietta'mda yaşıyorum ama ben her gün aktif olarak kullanıyorum arabamı..2020 eylül de mutlu efb akü taktırdım..6 ay önce bir anda tüm ikazları vermesiyle ilk durumu yaşadım ama sonrasında 2 gün öncesine kadar herhangi bir ikaz olmamıştı. 2 gün önce yine tüm ikazlar yandı ve kontağı aç kapa yapınca geçmişti.Bu sabah yine aynı ikazları almam üzerine elektrikçiye aküyü ölçtürmeye gittim. ama bana söylediği akünün gayet iyi olduğu ve araç çalışırkende şarj ettiği..şimdi alternatör diye düşündüm ama benzer durumda akü lambası yanıp sönüyormuş ki bende hiç öyle bir ikaz olmadı.. arıza kaydı da düşmediği için nerden ne yapılır bilemedim..benzer durumu yaşayan oldu mu acaba?
« Son Düzenleme: 06 Aralık 2023, 21:10:10 Gönderen: SkY »

murat

• Amministratore
3 gün uzun süre yatmak anlamına gelir mi tartışılır  8) Bu arada 3 günün hemen öncesinde bir yıkamaya filan verdiniz mi ?
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

SkY

• Membro
benzer bir sorunu 2011 1.6 jtdm giulietta'mda yaşıyorum ama ben her gün aktif olarak kullanıyorum arabamı..2020 eylül de mutlu efb akü taktırdım..6 ay önce bir anda tüm ikazları vermesiyle ilk durumu yaşadım ama sonrasında 2 gün öncesine kadar herhangi bir ikaz olmamıştı. 2 gün önce yine tüm ikazlar yandı ve kontağı aç kapa yapınca geçmişti.Bu sabah yine aynı ikazları almam üzerine elektrikçiye aküyü ölçtürmeye gittim. ama bana söylediği akünün gayet iyi olduğu ve araç çalışırkende şarj ettiği..şimdi alternatör diye düşündüm ama benzer durumda akü lambası yanıp sönüyormuş ki bende hiç öyle bir ikaz olmadı.. arıza kaydı da düşmediği için nerden ne yapılır bilemedim..benzer durumu yaşayan oldu mu acaba?

nerdeyse 1 hafta olacak ancak yeniden ikazları vermedi..değişik bir durum..başına benzer şeyler gelen varsa fikirleri duymak iyi olurdu açıkcası..ne yapabilir bunu akü durumu iyiyse ve şarj olabilir durumdaysa alternatör düzgünse.

ArinFırat

• Membro
araba 3-4 gün yattı diye böyle bir sorun vereceğini zannetmiyorum. ihtimaller;
1-kutup başları gevşek olabilir
2- akü ömrünü doldurmak üzeredir
3- alfalar bazen kafasına göre böyle uyarılar verir ve adamı strese sokar
her yaz giulietta en az 1 ay yatıyor ve dönüp çalıştırdığımda herhangi bir sorun yaşamıyorum. ilk marşta sorunsuz çalışıyor, bende de son 1 yıldır 2-3 kez durduk yere motoru kontrol ettirin uyarısı çıktı, start-stop ve dna devre dışı kalıyor. ilkinde korktum hemen sanayiye gittim, daha cihaza bağlamadan uyarı kendiliğinden kayboldu. sonrakilerde ise ciddiye almadım çünkü gün içerisinde stop edip geri çalıştırınca uyarı kayboldu. 156 ve 159 da ise koltuğu ile geri yapınca airbag uyarısı veriyordu, koltuk altına elimi sokup soketleri tombala gibi karıştırınca hata siliniyordu. ara ara böyle enteresan şoklar yaşatıyor insana, alışmak ve relaks olmak lazım

SkY

• Membro
nerdeyse 1 hafta olacak ancak yeniden ikazları vermedi..değişik bir durum..başına benzer şeyler gelen varsa fikirleri duymak iyi olurdu açıkcası..ne yapabilir bunu akü durumu iyiyse ve şarj olabilir durumdaysa alternatör düzgünse.

uzun zaman sonra yine geçtiğimiz günlerde düz yolda hava sıcaklığı da gayet iyiyken yine aynı şekilde tüm elektronik sistemleri devre dışı bıraktı.bir elektrikçiye gittim.akü değerleri güzel,şarj olmasında da sıkıntı yokmuş..bu durumda bir yerlerde temassızlık vs gibi bir durum olabilir.arıza kaydı da düşmüyor. sıkıcı bir durum aslında belirsiz olması..

KAKIRMAN

• Membro
Aküden ziyade şase kablosunun(aküden şaseye giden) bağlantı somunlarını da kontrol etmekte yarar var. Çoğumuz oraya hiç bakmayız bile. Ayrıca yağ seviyesi ne durumda? Bunu da göz ardı etmemek lazım. Ve 3 gün uzun bir yatış tabirine uygun değil. 2-3 ay yatsa da bunu yapmamalı araçlarımız.
Kolay gelsin...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI

Cool2hate

• Membro
Şase kablosu paslanmıştır. Bildiğim kadarıyla 3 tane var. Temassızlık durumunda bu arızalar normal.

SkY

• Membro
Aküden ziyade şase kablosunun(aküden şaseye giden) bağlantı somunlarını da kontrol etmekte yarar var. Çoğumuz oraya hiç bakmayız bile. Ayrıca yağ seviyesi ne durumda? Bunu da göz ardı etmemek lazım. Ve 3 gün uzun bir yatış tabirine uygun değil. 2-3 ay yatsa da bunu yapmamalı araçlarımız.
Kolay gelsin...

Şase kablosu paslanmıştır. Bildiğim kadarıyla 3 tane var. Temassızlık durumunda bu arızalar normal.

mantıklı dedikleriniz..bir bakmak lazım..arıza kaydı düşmemesi enteresan tabi..

GoogleTagged