Bugün ön camda ki serçe parmağının ucu kadar çatlak onarımı için, araba camı konusunda yaygın bir şirkete gittim.Catlagın onarımını yapmadan önce beni bilgilendirdiler.Onarim esnasında camın tamamen çatlama ihtimalinin %10 olduğunu ve kabul edip etmediğini sordular.Bende çatlarsa ne tür bir cam takacaklarini ve camlarda akustik ibaresinin olup olmadığını sordum.Buraya kadar bence herşey normal.
Şirketin müdürü yıllarca bu işi yapmış bir kişi. Aynen şöyle cevap verdi.cam soda ve kumdan yapılır. camın yüzeyinin oval kısmı akustik ile alakalıdır dedi.ivlcerigi hepsinin ayni oldugunu soyledi.ayrica biz bmw ye bilmem nerelere çam veriyoruz ve böyle birşey yoktur dedi.bende artık internet oldugunu çok azda olsa araştırdığını soyledim. camın kalınlığı ve içerisine karıştırılan bazi maddeler oldugunu söyledim.internette herşey yalan yanlış. dedi.bu arada çam tamamen çatlarsa ben burda cami değiştirmem yetkiliye götürürüm diyede söyledim.
Çam tamır edilirkende ınşallah çatlamaz diye öyle bekledim.(: Cok şükür tamir yapilirken çatlamadı.Ancak yıllarca bu işi yapan dünyaca ünlü markada çalışan bir kişinin böyle söylemesini garipsedim.
Daha sonra bu firmaya muadil olimpia cam markasının sitesinde akustik lamine çam olduğunu gördüm.
Resmen adam beni kandırmaya ve yanıltmaya çalıştı. alfa romeo camı bunların fabrikasından alıyormuş yok sadece isim hakkı varmış falan filan.
özet olarak on camı değiştirecek arkadaşlar dikkat etmesini öneririm.
merak ettim eger bilgisi olanlar varsa bilgilendirin lütfen.
SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi