Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta alt motor ve karter koruma ince sactan yapılırsa  (Okunma sayısı 2343 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fikri.şakar

• Membro
Plastik olan iki parça olan karter korumayı ince bir sacdan yapıp taksak artı ve eksileri ne olur. Benim araçta h&r 3cmlik yay var.yol koşullarından dolayı bazen bu koruma sürtüyor ve bazı yerleri zarar görüp kırılan yerler oluyor. Tampon tarafındaki küçük parçada kırılma oluyor.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

octinum

• Moderatore
Onu eskisi gibi "koruma" değil de aerodinamik amaçlı görüyorum ben yeni arabalarda.

Allah korusun ama bir kaza anında Giulietta'nın kabin koruma önlemleriyle çakışabilir, tek endişem o olurdu. Bazı arabalarda motor yerleşimi kaza anında belirli bir motor takozunu kırıp kabinin altına doğru hareketlenecek şekilde yapılıyor. Eğer motor aşağı inemezse kabin güvenliğini riske edebilir. G'de böyle bir durum var mı, bilmiyorum, ama açıkçası emin değilsem güvenliğe oynarım. :)

Bir de tabii ön tarafın ağırlığından ne kırpsak kardır önden çekişli arabada. Bir kilo oradan iki kilo buradan derken toplamı farkettirebiliyor.

fikri.şakar

• Membro
Döküm den yapmayacağız. İnce hafif bir sactan yaparsak motorun aşağıya inmesine engel olmaz diye düşünüyorum.yoksa takozların vidaları bile çok daha fazla yük çeker diye düşğnüyorum.bilgiler için sağolun. Ses yalıtımında fark edermi birde

octinum

• Moderatore
Yine de dikkatli olun aman.  :alfisti:

Ses yalıtımında pek farkedeceğini sanmıyorum. Metal ses yalıtımı konusunda kötü bir malzeme, hatta ses iletiminde iyi. :D Bir de zaten koyacağınız yerden gelen gürültüyü motor vb. bastırıyordur.

Sercan Keklik

• Membro
radyatör panelini kırarsınız. Daha önce 156 için yapıldı, bütün 156-147-GT lerin yok yere radyatör paneli kırıldı.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

agucba

• Amministratore
Kuzenimin zamanında kullandığı 33 16V'te, bizden önceki ve aynı zamanda ilk sahibi çelikten, ızgara şeklinde yaptırmıştı. 33 genel olarak çok alçak bir otomobil ve o ızgara işe yarıyordu.

Tapatalk Bericht

///////////////

umdere

• Membro
Döküm den yapmayacağız. İnce hafif bir sactan yaparsak motorun aşağıya inmesine engel olmaz diye düşünüyorum.yoksa takozların vidaları bile çok daha fazla yük çeker diye düşğnüyorum.bilgiler için sağolun. Ses yalıtımında fark edermi birde
Projeyi gerçekleştirdiniz mi ne yaptınız?

ONEPLUS A3010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onurkaymaz

• Membro

Kafanızda canlansın diye söylüyorum 1 mm kalınlığında paslanmaz çelik  (304) sac malzemeden kesilen 1mx2m levha 16 kilogram geliyor ki bence direk ön takımın altına yerleştirmek için fazla bir değer. Bu sacın kolayca deforme olmaması için gerekli yerlere bükümler takviyeler vs yaptırmak gerekir bence yoksa 3 4 aya plastikten daha fazla deformasyona uğrayabilir.

GoogleTagged