Merhabalar,
2017 model 1.4 TB Multiair 170 beygir benzinli giulietta aracımla hayatıma mutlu mesut devam ederken ilk kez 05 mart tarihinde motor arızası uyarısı ile aracın devir ve çekişinde ciddi bir düşüş oldu ve çekici ile aracımı Maltepe/Aydınevlerde bulunan yetkili servise göndermek zorunda kaldım.
1-2 gün sonra tarafımla irtibata grçerek bujilerin ıslandığını/yağlandığını ve değiştirilmesi gerektiğini ifade ettiler ve yaklaşık 1800 TL karşılığında bu hizmeti alarak sorunu giderdiler.
Tekrar mutlu mesut hayatıma devam ederken bu sefer henüz 2 ay geçmeden ve aracı 500km bile sürmeden aynı uyarı ile karşılaştım ve aynı prosedür ile aracı aynı servise gotürdüm.
Bu sefer daha kötümser bir tablo çizildi, bir önceki işlemin garantili olması nedeniyle herhangi bir ücret almadan önce bujileri temizleyerek sorunu giderdiler, akabinde; aracı izlemeye alarak tekrar etmesi halinde motorun komple sökülmesi gerektiğini, sekmanların dahi değişebileceği ve en az 40.000 TL maliyet olabileceğini söylediler.
Sizlerden ricam, böyle bir sorunda yapılması gereken ve izlenmesi gereken yol nedir, bu konudaki değerli görüşlerinizi paylaşmaniz, yetkili servis dışında bu konuda uzmanligina guvendiginiz ozel servisler varsa bilgilerini bana yazmaniz olacaktir.
Simdiden ilginize ve cevaplariniza cok tesekkur ediyorum, saygilar