Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: giulietta direksiyon tam tur olunca tak tak sesi  (Okunma sayısı 3426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ayredin1982

• Membro
giulietta direksiyon tam tur olunca tak tak sesi
« : 01 Nisan 2019, 05:28:04 »

giulietta  aracımda  son zamanlarda sol tarafa tam tur çevirdikten sonra  ivmeli bir sekilde kalkarken tak tak tak sesi diye bir ses geliyor.bu ses diğer tarafta aynı şeyleri uyguladığında gelmiyor.birde anayolda sol tarafa u atacam zamanda şiddetli bir şekilde tak tak tak sesi geliyor. nerden geliyor acaba bu ses.

kayseride olduğumdan arizayi bulma adına  yorumlariniz benim için onemli.

SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

DcD-Semih

• Membro
Ynt: giulietta direksiyon tam tur olunca tak tak sesi
« #1 : 01 Nisan 2019, 07:54:02 »
Malesef ki tarif ettiğiniz durum aks arızasıdır, üzerine çok fazla sürmeyin bu şekilde yolda kalacak kadar kötü hale gelebilir.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

ayredin1982

• Membro
« #2 : 01 Nisan 2019, 08:48:58 »
Malesef ki tarif ettiğiniz durum aks arızasıdır, üzerine çok fazla sürmeyin bu şekilde yolda kalacak kadar kötü hale gelebilir.
ayrica bu sesle birlikte sürtmede oluyor.

mehmetelmali

• Membro
« #3 : 01 Nisan 2019, 22:45:12 »
Islak zeminde ve soğuk havada bu ses artıyor mu ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ayredin1982

• Membro
« #4 : 02 Nisan 2019, 05:07:45 »
Islak zeminde ve soğuk havada bu ses artıyor mu ?

evet ıslak zeminde sanki esp devreye giriyormuş  gibi oluyor ve daha şiddetli  oluyor.

mehmetelmali

• Membro
« #5 : 02 Nisan 2019, 19:30:34 »
evet ıslak zeminde sanki esp devreye giriyormuş  gibi oluyor ve daha şiddetli  oluyor.

Bendede aynı sorun vardı hatta baya arastırdım. Aks diyenler oldu amortisör takozu diyenler oldu vs. Sonucta net birsey bulamadım. Ve aracım 60 binde. aks problemi pek mümkün gelmemişti bana. Amartisörleride teste soktum sağlam çıktı. Daha sonra 2 farklı ustaya götürdüm. İkide bi probleö tespit edemedi. Ustaya gidince resmen araç düzeliyodu. Daha sonra aslında soğuk ve yağışlı havalarda olduğunu farkettim. İki ustada soru. Bulamadı. Aksın komple değişeceğini söyledi. Sonrasında Alfayedek.com tan aldığım ürün sırasında tanıştığım Sercan bey e danıştım. Lastiklerimin performans lastiğinden ötürü olduğunu söyledi.  Goodyear asymmetric 3 lastikleri kullanıyorum. Harbiden güneşli ve yağışsız havalarda bi sorun yaşamıyorum. Buarada kuşlık lastik kullanmıyorum. Sizde sorununuzu tam olarak bilebilirseniz daha kolay çözüm bulabilirsiniz

ayredin1982

• Membro
« #6 : 02 Nisan 2019, 19:55:54 »
özetlemek gerekirse

öncelikle özel bir servise gittim aracın bu sorununu boş bir yolda gösterdim.araci süren usta her iki tarafta bu durumun  olduğunu soyledi.bende baktım gerçekten her iki tarafta da var.sol tarafta daha az.

daha sonra rot balansiciya arabayı bıraktık.rot balans ayarları yapıldı rot ustası ayar yaptiktan sonra araci kontrol etti ve lastikte sıkıntı  var dedi.bende gülüp geçtim.daha sonra aracı tekrardan servise çekip  yukarı kaldırıp tüm alt duzen kontrolden geçti.on lastik jantlar arkaya takıldı ancak yinede tak tak sesi kesilmedi.

sorun yok dedi ustalar.senin lastikle sıkıntı var dediler.bende f1 asymleri daha 10 ay olmadı toplamda 5000 km yapmadım dedim ve lastik ihtimalini bırakalım dedim.usta inatla baska jant lastik arayisinina girince bende kışlık lastikleri evden getirdim lastikler continental .1 yıl önce sercan beyden almıştım.5 senelik lastik.

lastikleri kışlık lastiklerle değiştikten sonra ne ses kaldı nede vuruntu.

daha sonra tekrardan yazlıkları taktırıp  good year bayisine gidecektim ki ses gitti.sanirim hem kuru zemin hemde lastik basıncının artırılması sonucunda ses gitti.ben onleri konforlu olsun diye  31 yapıyordum.usta kaç ps bastı bilmiyorum ancak araç çok sertleşti vuruntu kalmadı.

bu süreçte rot balans ustası bu lastiğin yanakları iyi değil dar bunlar bundan sonra  continental al dedi.

sonuç olarak sorun anlaşıldı.

mehmetelmali

• Membro
« #7 : 02 Nisan 2019, 21:20:43 »
özetlemek gerekirse

öncelikle özel bir servise gittim aracın bu sorununu boş bir yolda gösterdim.araci süren usta her iki tarafta bu durumun  olduğunu soyledi.bende baktım gerçekten her iki tarafta da var.sol tarafta daha az.

daha sonra rot balansiciya arabayı bıraktık.rot balans ayarları yapıldı rot ustası ayar yaptiktan sonra araci kontrol etti ve lastikte sıkıntı  var dedi.bende gülüp geçtim.daha sonra aracı tekrardan servise çekip  yukarı kaldırıp tüm alt duzen kontrolden geçti.on lastik jantlar arkaya takıldı ancak yinede tak tak sesi kesilmedi.

sorun yok dedi ustalar.senin lastikle sıkıntı var dediler.bende f1 asymleri daha 10 ay olmadı toplamda 5000 km yapmadım dedim ve lastik ihtimalini bırakalım dedim.usta inatla baska jant lastik arayisinina girince bende kışlık lastikleri evden getirdim lastikler continental .1 yıl önce sercan beyden almıştım.5 senelik lastik.

lastikleri kışlık lastiklerle değiştikten sonra ne ses kaldı nede vuruntu.

daha sonra tekrardan yazlıkları taktırıp  good year bayisine gidecektim ki ses gitti.sanirim hem kuru zemin hemde lastik basıncının artırılması sonucunda ses gitti.ben onleri konforlu olsun diye  31 yapıyordum.usta kaç ps bastı bilmiyorum ancak araç çok sertleşti vuruntu kalmadı.

bu süreçte rot balans ustası bu lastiğin yanakları iyi değil dar bunlar bundan sonra  continental al dedi.

sonuç olarak sorun anlaşıldı.

Aynı sorunları yaşamışız. Bu sorunu yaşayan başka arkadaslarda vardır eminim. Forumlarda da ben bulamamıştım çözümü. İnşallah benzer sorunu yaşayan arkadaşlarda faydalanmış olur. Çünkü ustalar yanlış yönlendirebiliyor

talhaozsarac

• Membro
« #8 : 02 Nisan 2019, 23:06:32 »
Bendede aynı sorun vardı hatta baya arastırdım. Aks diyenler oldu amortisör takozu diyenler oldu vs. Sonucta net birsey bulamadım. Ve aracım 60 binde. aks problemi pek mümkün gelmemişti bana. Amartisörleride teste soktum sağlam çıktı. Daha sonra 2 farklı ustaya götürdüm. İkide bi probleö tespit edemedi. Ustaya gidince resmen araç düzeliyodu. Daha sonra aslında soğuk ve yağışlı havalarda olduğunu farkettim. İki ustada soru. Bulamadı. Aksın komple değişeceğini söyledi. Sonrasında Alfayedek.com tan aldığım ürün sırasında tanıştığım Sercan bey e danıştım. Lastiklerimin performans lastiğinden ötürü olduğunu söyledi.  Goodyear asymmetric 3 lastikleri kullanıyorum. Harbiden güneşli ve yağışsız havalarda bi sorun yaşamıyorum. Buarada kuşlık lastik kullanmıyorum. Sizde sorununuzu tam olarak bilebilirseniz daha kolay çözüm bulabilirsiniz
Şu mesajı okuyunca yeminle mutlu oldum.
Birebir tarif ettiğiniz herşey bende de vardı. sokak arasında yokuş yukarı tam sola veya tam sağa dönüş yaparken kırp kırp kırp vurma sesi gibi ses geliyordu -Ama sadece ıslak ve soğuk havalarda- Aracım 48 binde ve aşırı tırstım büyük bi alt takım masrafı çıkar diye
Bende de goodyear eagle f1 asym3 ler var 225/40/18
lastiktense ciddi içim ferahladı

ayredin1982

• Membro
« #9 : 03 Nisan 2019, 08:54:31 »
benim sorunun lastiklerin yapısından olduğu kesin .çünkü kışlık  continental lastiklerde zerre bu durum oluşmadı.en azından buna benzeyen sorunları yaşayanlara yol gösterir umarım.cevaplar için teşekkürler.

Alsift140

• Membro
« #10 : 03 Nisan 2019, 18:25:21 »
Lastik nasıl tak, tak yaparmış? mantıklı izahı olmayan bir şey, ha üzerindeki dişler bir yere takılıyordur (çamurluğa VS) yapar, ama diğer türlü mantığım almıyor kauçuk bir malzeme sonuçta.

HTC One M8s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mehmetelmali

• Membro
« #11 : 03 Nisan 2019, 21:09:13 »
İşin ayrıntısını bilemiyorum ben yaşadığımı söylüyorum. Latiğin hava sıcaklığına göre yapısı değişiyor diye biliyorum. O yüzden kışlık lastik sadece karlı zeminde kullanılmıyor. 7 derecenin altında kauçuk özelliğini kaybediyor ve sürtünmesi artıyordur. Sürtürmeden dolayı ses çıkarıyor olabilir. Ve o sürtünme aks dişlişini zorluyodur mesela. Bilemiyorum tamamen sallıyorum. Araştırmak lazım.

ArinFırat

• Membro
« #12 : 05 Nisan 2019, 08:37:24 »
direksiyonu içe veya dışa tam kırıp yavaşça hareket etmeye başladığınızda tekerin her 1 tur dönüşüne tak diye ses yapıyor ise sorunun kaynağı aks başıdır...lastikleriniz uygun ebatlarda değil ve tam tur dönüşlerde davlumbaza sürtme vs yapıyorsa onu da kontrol edin.

Ormanci

• Membro
« #13 : 05 Nisan 2019, 12:15:05 »
Olayı Sercan ve Rot Balansçı çözmüş :)

Lastik nasıl tak tak yapar, yerler ıslakken ve tam sağ-sol deyince aklıma gelmişti ama iş aksa falan gidince herhalde düşündüğüm değil dedim.

Yanağı sert, hamuru sert lastik yapabilir.

Dönüşlerde tutuşu ufaktan kaybedip aracın ataleti ile ileri gitmek isterken, tık tık tık tık diye ufak ezilme hareketleri ile zemine bağlı olarak böyle bi ses yapabilir.

Lastikte sıkıntı yok. Yalnızca böyle bişey yapıyor.

Aktif araç kullananların da böyle bişeyle karşılaşıp fark etmemesi ilginç.

Hoş, ben de uzun süre sonra ıslakta manyak gibi tutan lastikle karşılaşınca "ne oluyor" demiştim. Patinaja düşen lastikler cıjjjjjjjjjjjjjjj diye olduğu yerde dönmek yerine, tak tak tak tak tak diye arabayı zıplatarak bi yandan tutup bi yandan dönmeye çalışıyordu.

Kısaca daha yumuşak hamurlu lastik kullanımı ile çözülebilir. RFT'ler de yapabilir gibi geliyor bana.

ali64

• Membro
« #14 : 31 Mayıs 2020, 20:28:12 »
Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama aynı sorun bende de var. Zeki ustaya gösterdim lastikten dedi sıcakta yapmaz dedi. Aynı dediği gibi sıcak ve yağışsız havalarda yapmıyor.Bu arada benim lastiklerde assy 3.2 yıldır var bu sorun.Şuan lastikleri değişeceğim ne alsam bilemedim. Assylerden herkes çok memnun ben anlamadım bizde niye böyle sorun oldu.Sizler çözdünüz mü sorunu ?Var mı başka tavsiye edebileceğiniz lastik.

ayredin1982

• Membro
« #15 : 31 Mayıs 2020, 21:29:12 »
Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama aynı sorun bende de var. Zeki ustaya gösterdim lastikten dedi sıcakta yapmaz dedi. Aynı dediği gibi sıcak ve yağışsız havalarda yapmıyor.Bu arada benim lastiklerde assy 3.2 yıldır var bu sorun.Şuan lastikleri değişeceğim ne alsam bilemedim. Assylerden herkes çok memnun ben anlamadım bizde niye böyle sorun oldu.Sizler çözdünüz mü sorunu ?Var mı başka tavsiye edebileceğiniz lastik.
Hiç canını sıkma bende de asym 3 var soğuk ve yağmurlu havalarda özellikle geri vites manevra yapınca hızlı bir şekilde  tak tak tak diye ses veriyor.Bunun için sanayide bir kaç yere gittiydim. En sonunda kışlıkları taktırınca ses falan kalmadı.Geçmiş olsun.

ali64

• Membro
« #16 : 04 Haziran 2020, 23:21:53 »
Eyvallah ilk başta korkmuştum baya aks falan diye ama ustanın dediği gibi olunca içim rahatladı.

cagribeg

• Membro
« #17 : 22 Haziran 2020, 17:23:31 »
Ben de yaklaşık bir aylık Giulietta Multiair sahibiyim. Bende de aynı sıkıntı var. Lastiklerim Goodyear asimetrik. Otoparkta tozlu alanda manevra yaparken frene sert basınca veya direksiyonu döndürdünce tak diye ses geliyor ancak her manevrada değil 5 manevrada 1 kere anca. Zaten lastikler bitik değişince düzelir umarım.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GoogleTagged