Arkadaşlar ben sanırım bu dış ısı sensörü sorunu çözdüm. Şimdi sizinlede paylaşmak istiyorum.
İlk olarak
https://urun.n11.com/diger/100k-ntc-termistor-P302868707 bu linkdeki ürünü aldım zaten fiyatını görürsünüz 15 tl bişey.
Daha sonra aynadan sensörü söktüm ve yerine aldığım sensörü taktım. Şimdilik başka arabalarla kıyasladığımda doğru gösteriyor.
Nasıl yaptığımıda anlatacam çünkü çok kolay. İlk olarak aynayı iç tarafa ve yere doğru ayarlıyoruz. Sağ üst köşesi iyice dışarıya gelip oradan tornavida girecek duruma geliyor. İnce düz tornavida ile aynanın tırnaklarını kaldırtarak aynayı çıkartıyoruz yerinden. Sonra aynanın dış plastik kapagı ile gövdesini birleştiren 3 tane alyan vida var onları söküyoruz. Daha sonra gövdeyi sallayarak gevşetince alttaki sensör boşa çıkıyor. Alttan çökerek sensörü çıkarıyoruz. Burdan sonrası biraz zor. İnce bi bıcak lazım oluyor. Çünkü aynaya gecen sensörün içine dış ısı sensörünü yerleştrip epoksi ile kaplamışlar aralardan ince tornavida ile zorlayarak epoksi kaplı sensörü çıkartıyoruz. Bağlantısını kesip yeni aldığımız sensörü bağlıyoruz. Aldığımız sensörü dışarda kalan aynaya yerleşen plastik sensör kabına yerleştirip sıcak silikon olursa daha ii olur ama normal silikon ile kaplıyoruz ve yerine takıyoruz. İşte bu kadar.
Farkındayım uzun oldu ama arkadaşlar bu sorun için ayna degiştirmektense 20 tlye bole bi çözüm bence daha kolay.
Umarım işinize yarar arkadaşalar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi