Arkadaslar herkese merhaba son 1 haftadir emniyet kemeri takili gicirti tarzinda ses geliyor.Kemeri cikartinca rahatsiz eden ses kesiliyor.Kemer takili degilken kapinin solunda ki mekanizmada ses yapacak bir sey goremiyorum.Kemer tokasi ile ilgili sorun yasayan oldumu ?
Benim eski Giulietta'mda da vardı bu gıcırtı. Elinizle kemer tokasını kendinize doğru çekip bırakınca gerilen yay mekanizması yapıyor bu gıcırtıyı. O bölgeye dikkatlice WD40 sıkınca ses kesilmişti.
Cevap icin tesekkurler.Bahsettiginiz yay kapinin hemen yanindaki celik halat benzeri kisim degil mi ?
Kapı tarafı değil. Tokanın altındaki yay. Aşağıda işaretledim. Yani en azından benim arabada sorun buradaydı.
(https://www.alfistiturkey.net/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi.hizliresim.com%2FD3VlO6.jpg&hash=589b4eab3906093107c7555ec77123c2a14b2677)
Görsel için teşekkürler.Görselde ki kısma wd40 sıktım ses kesildi ancak koltuk bel destek kısmı da ses yapıyormuş bunu fark ettim sizde de benzer durum varmıydı ?
Kronik Giu sesleri bunlar :) Sırt kısımdaki ses için arkadan döşemenin fermuarını açıp müdahale etmek gerekli. Aşağıdaki link bir fikir verebilir size:
https://alfayedek.net/productdetail/Alfa-Romeo-Giulietta-n-Koltuk-Gcrt-Tamir-Kiti-3246
Koltuk arkası fermuarı actıktan sonra iskeletin temas ettiği yerlere gres sürün ses tamamen gidiyor. Kronik ama basit bir giu problemi.
Bilgilendirme icin tesekkur ediyorum.Bu koltuk gicirtisi icin kendim cözmeye calisacagim çözemezsem servis çözuyordur umarim :)
koltuk gıcırtısı meselesini bende yukarda tarif edilen şekilde çözdüm ama kısa sürdü maalesef, bir süre sonra yine geri geldi bu ses. Acaba diyorum o kaburga şeklindeki plastiği komple çıkarsam ne olur? Sizce bir sıkıntıyla karşılaşır mıyım, konfor vs açısından, ya da bu şekilde yapan var mı forumda?
Koltukta ki parçayı yağlayınca sadece çözümü öteliyosunuz. Parça üretimi hatalı değişmesi gerekiyor bilginiz olsun
Merhaba arkadaşlar 2013 model giulıetta aracımda sırt kısmında değil.Oturduğum kısımda inanılmaz bir gıcırtı var.Ses yuzunden kafayı yıyıcem basına gelen veya çözumu bılen var mı?
:alfisti:
You are not allowed to view links.
Register or Login
Merhaba arkadaşlar 2013 model giulıetta aracımda sırt kısmında değil.Oturduğum kısımda inanılmaz bir gıcırtı var.Ses yuzunden kafayı yıyıcem basına gelen veya çözumu bılen var mı?
:alfisti:
Goktug, silikon spreyi hic fayda etmedi mi? Kesilmis gibiydi sanki ilk siktigimizda..
You are not allowed to view links.
Register or Login
Goktug, silikon spreyi hic fayda etmedi mi? Kesilmis gibiydi sanki ilk siktigimizda..
yok abi sesi yapan parca altta sungerle surtunmeden yapıyor nerdeyse 1 kutu slıkon bitirdim sonuc yok yınede
Aynı sorunu ben de yasıyorum,sürücü koltugu sol arka çaprazdan geliyor.Emniyet kemeri ile ilgili de olabilir.