Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta Hakkında Tüm Arkadaşlardan Yardım Bekliyorum !  (Okunma sayısı 2335 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burak4335

• Membro
Merhaba arkadaşlar ; Aracım 2014 model Giulietta JTDM

Daha öncede rölantide iken dikizlerin titremesinden dolayı bir konu açmıştım ve gelen cevaplar üzerine sağ motor takozunu dün itibariyle yetkili servis de değiştirdim. Toplam da 800 tl civarı bir ücret ödedim.

Sonuç : Rölanti titremesinde herhangi bir değişme malesef yok. Hala dikiz aynaları titremekte. Servisten çıktığında sorunun düzelmediğini görünce çok üzüldüm. Açıkcası uzun bir yoldan gelip bununla karşılaşmak biraz üzücü oldu.
 Servis personeli konu hakkında diğer takozlar da değiştirilince belki düzelebilir. Belki enjektörlerde sıkıntı varidır belki de volant a bakmamız gerekir ve buda baya maliyetli olabilir gibi şeyler söyledi. Açıkcası çok fazla güvenemedim.

Sadece rölantide oluşan dikiz titremesi ile kalsa emin olun görmezden geleceğim. Fakat 100 kmh üzerine çıkıldğında bu ince sarsıntı yolda kullanırken rahatsız ediyor ve tırtıklı bir yol üzerinden gidiyormuşcasına insanın yol keyfini etkilemeye başlıyor ki bu gerçekten istenmeyecek bir durum. Bu durumun önce lastik disk balata ve balans ayarından kaynaklanabileceğini düşünerek diskleri ve balataları değiştirdim ve balans ayarını yaptırdım. Jantlarda oluşabilecek ufak kaçıklıklara kadar kontrolünü yaptırdım. Lastikleri değiştirdim. Fakat bu olay muhtemelen yine bu motor sallantısından kaynaklanıyor. Bu olay malesef araçtan soğumaya yönlendiriyor. Ben aracımı çok seviyorum ve keyifle kullanmak istiyorum.

Lütfen bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevineceğim...

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

kaanromeo

• Membro
Gecmiş olsun hocam
Bence hatayi basta yapmissiniz zaten yetkili servise gitmissiniz aracin sikintisini soyleyip problemi onlarin bulmasini soyleyip ciksaydiniz yapilan islemde sonuc olumsuz olsa bile ucret odemezdiniz problem cozulene kadar talep etmezlerdi
Titresime kaynakli yapilacak islemlerin cogunu yapmissiniz ne yazsak burdan bence bos
Yetkili servise anaktari verin cikin en mantiklisi bu suanda.

burak4335

• Membro
Gecmiş olsun hocam
Bence hatayi basta yapmissiniz zaten yetkili servise gitmissiniz aracin sikintisini soyleyip problemi onlarin bulmasini soyleyip ciksaydiniz yapilan islemde sonuc olumsuz olsa bile ucret odemezdiniz problem cozulene kadar talep etmezlerdi
Titresime kaynakli yapilacak islemlerin cogunu yapmissiniz ne yazsak burdan bence bos
Yetkili servise anaktari verin cikin en mantiklisi bu suanda.

Teşekkürler hocam..haklısınız fakat kütahya da yaşıyorum ve mecburen haftasonu giderek işlemimi yaptırmam gerekiyordu. Bu şekilde gidip beklyecek ve durumu servise bırakıp durumun çözülmesini bekleyecek bir zamanım yoktu. Daha önce bu problemle karşılaşan forumdaki giulietta sahiplerinden öğreneceklerimle hareket etmeye çalışıyorum.

ArinFırat

• Membro
öncelikle geçmiş olsun.ben her 2 giulietta'mda da aldığımmgibi sağ motor takozunundeğiştirdim ve titreşim kayboldu.benzinli olanda %100 farketti ancak dizel olanda azda olsa hala titreşim var, sanırım o da dizelin çalışma stilinden dolayı.
sizinkinde hızlandıkça titreşim artıyor ise muhtemelen enjektörlerden bir veya bir kaçı işlevini yitirdiği için düzensiz yanma yapıyor dolayısıyla motor olduğundan daha fazla sarsıntılı çalışıyor
alt takıma, z rotlar ve aks başlarına baktırdınız mı?

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

burak4335

• Membro
öncelikle geçmiş olsun.ben her 2 giulietta'mda da aldığımmgibi sağ motor takozunundeğiştirdim ve titreşim kayboldu.benzinli olanda %100 farketti ancak dizel olanda azda olsa hala titreşim var, sanırım o da dizelin çalışma stilinden dolayı.
sizinkinde hızlandıkça titreşim artıyor ise muhtemelen enjektörlerden bir veya bir kaçı işlevini yitirdiği için düzensiz yanma yapıyor dolayısıyla motor olduğundan daha fazla sarsıntılı çalışıyor
alt takıma, z rotlar ve aks başlarına baktırdınız mı?

Merhaba hocam evet bende de az da olsa bir degisme oldu daha az sarsiliyor su an rolantide...fakat o yuksek hizlardaki hatif titresimi anlayamiyorum..z rot ve akslarina baktrmadim.hocam...onlar boyle bir sey yapabilir mi ?

ArinFırat

• Membro
Merhaba hocam evet bende de az da olsa bir degisme oldu daha az sarsiliyor su an rolantide...fakat o yuksek hizlardaki hatif titresimi anlayamiyorum..z rot ve akslarina baktrmadim.hocam...onlar boyle bir sey yapabilir mi ?
tabii ki alt takım ekipmanlarından niri hasar görmüş, kırılmış veya işlevini yitirmiş ise lastik stabilitesini bozar, boşluk yaratır ve araba hızlandıkça sarsıntı artar. 2. olarak enjektörlere kesin baktır

Erkay KAHYA

• Membro
Öncelikle geçmiş olsun. Bu konuyu İstanbul, Ankara'da ya da size yakın illerde bulunan özel servislere danışın.

burak4335

• Membro
Öncelikle geçmiş olsun. Bu konuyu İstanbul, Ankara'da ya da size yakın illerde bulunan özel servislere danışın.

Teşekkürler hocam , o zaman yetkili servis yerine eskişehir ve ya ankarada ki özel alfa servislerine başvurmam gerekiyor...

Alfadanadam

• Moderatore
Seneler önce ilk 156'ma kötü durumdaki salıncaklar yerine (ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemimde) çıkma salıncak taktırmıştım. Salıncağın çıkması olur mu demeyin oluyormuş :)
Aylarca vibrasyon problemi yaşadım ama bir kişi bile salıncak yüzündendir diyemedi. Şanzıman bile komple söküldü elden geçti filan.
İşin sonunda salıncaklar değişti ve arabanın her şeyi değişti. 3 kuruş az ödiycem diye neler çekmiştim.

Erkay KAHYA

• Membro
Seneler önce ilk 156'ma kötü durumdaki salıncaklar yerine (ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemimde) çıkma salıncak taktırmıştım. Salıncağın çıkması olur mu demeyin oluyormuş :)
Aylarca vibrasyon problemi yaşadım ama bir kişi bile salıncak yüzündendir diyemedi. Şanzıman bile komple söküldü elden geçti filan.
İşin sonunda salıncaklar değişti ve arabanın her şeyi değişti. 3 kuruş az ödiycem diye neler çekmiştim.

Alfadanadam'ın da dediği gibi vibrasyon problemi bir çok nedenden kaynaklanabilir. İyi bir ustaya kontrol ettirmek gerekir. Ezbere iş yapılıp, şanzıman değiştirmek gibi boşa maliyet artırılmamalı.

burak4335

• Membro
Alfadanadam'ın da dediği gibi vibrasyon problemi bir çok nedenden kaynaklanabilir. İyi bir ustaya kontrol ettirmek gerekir. Ezbere iş yapılıp, şanzıman değiştirmek gibi boşa maliyet artırılmamalı.

Haklısınız hocam... o kadar gıcık bir şey ki sadece rölanti de olsa normal diyeceğim sonuçta sarsıntılı bir motor fakat yüksek hızlara çıkıldığında dalgalı bir yol üzerinde gider gibi oluyor...

burak4335

• Membro
Bir de şöyle bir durum var belki sorunun bulunmasında yardımcı olabilir. Araba boşta iken gaz verilidiğinde 1200 ile 2000 devir arasında motor sarsılarak çalışıyor. 2000 devri geçince düzeliyor. Bu acaba yakıt sistemi ile alakalı bir problem olarak görülebilir mi ?

vtec_2

• Membro
Kendi aracimda 105.000 km de iken volant bozuldu. Volantin sesinide sadece araba bosta iken duyabilirsin. Metal metale carpar gibi. Dikiz aynasi vs sallanmiyor. Motor kulaklari takozlar vs baktirdiysaniz , z rot kollari , alt takim , şase yada kulelere baktirdinizmi. 100 km yi gecince oluşan titresim icin.
Z rotlar en kolay bozulan parca .

burak4335

• Membro
Kendi aracimda 105.000 km de iken volant bozuldu. Volantin sesinide sadece araba bosta iken duyabilirsin. Metal metale carpar gibi. Dikiz aynasi vs sallanmiyor. Motor kulaklari takozlar vs baktirdiysaniz , z rot kollari , alt takim , şase yada kulelere baktirdinizmi. 100 km yi gecince oluşan titresim icin.
Z rotlar en kolay bozulan parca .

Aslında baktırdım hocam ama ayrıntılı değildi...özellikle z rotlara baktırayım o zaman...

GoogleTagged