Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta Kronik Sorunları  (Okunma sayısı 284 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oguzsenturk

• Membro
Giulietta Kronik Sorunları
« : 28 Nisan 2025, 01:10:16 »
Merhabalar, 2012 model giulietta için birkaç sorum var. Konuyla alakalı bilgi ve yardımlarınızı rica ederim

- Bagaj ışığım yanmıyor ve arka üst stoptaki led in frene bastığımda bir kısmı yanıyor bir kısmıda pırpırlı şekilde yanıyor.Sanırım bagaj kapağının sürekli açılıp kapanmasından dolayı kablolar kopuyormuş. Bu kabloların hangi rengin hangi parçaya ait olduğunu belirten bir şablon vs var mı ?

- Gündüz ledlerim sağ tarafta ilk marşta 3-4 defa çakıyor. Sonrada komple sönüyor. Sol tarafta hiç hareket yok. Bunun için çözüm beyin değişimimi yoksa ledler mi yanıktır? İstanbul da bunun tamirini yapabilen bir yer var mı ?

- 1.6 105 bg aracım. Yağ kapasitesi 4.2 lt fabrikasyon verisi. Ancak gruplarda  kimisi yağ filtresiyle beraber değiştiğinde 5 lt ekleniyor diye söylüyor kimisi de 4.2 ltden fazla eklenmemesi gerektiğini söylüyor. Bunun gerçek verisi nedir.

Sorduğum sorular konusunda saçma veya takıntılık gibi gelebilirse kusura bakmayın. Araç konusunda çok hassas biriyim :) her şeyin en doğrusuna ve en iyisi olmasına dikkat ediyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

murat

• Amministratore
Ynt: Giulietta Kronik Sorunları
« #1 : 28 Nisan 2025, 10:06:04 »
Şimdi ne sorulduğunu amacın ne olduğunu anlamadım ?? Bu sorunlarınıza çözüm mü arıyorsunuz? Kronik sorun ne alaka?  Bu başlık kendini imha edecektir bilginize... Bu başlığa bakan birinin bu arabada bu sorunların kronik olduğunu düşünmelerine sebep olabileceğinizi bilerek başlık açın lütfen..

+ siz yukarıda yazılan sorunlarla ilgili ne yaptınız, bir ustaya gittiniz mi veya gitmeyi düşünüyor musunuz? Kendiniz mi tamir edeceksiniz kabloları? (Bu arada bu sorun kronik denebilecek düzeyde olmasa da zaman zaman rastlanan bir problemdir, çok itibar edilen bir elektrik ustamız tamamen bagajın açılıp kapanma sıkılığındaki olağan dışılıkla ilgili olduğunu söyledi.) Eğer kendiniz onaracaksanız yurtdışı site veya forumlarda bunla ilgili detayları bulabilirsiniz. Hatta bi yetkili servise bile arayıp sorun yanıtlarlar muhtemelen.
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2025, 10:17:46 Gönderen: murat »
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

Ormanci

• Membro
« #2 : 28 Nisan 2025, 10:23:09 »
Kronikse niye kronik diyemiyoruz ben onu anlamadım :)

- Bagaj kapağı kablo sıkıntısı kronik. Sen bagajı çok açıp kapatıyorsun diye bir saçmalık mı var :) Hatta bu Mito'da da oluyor, 500x'te de...
- Arka silecek motoru da devresi mi bir şeyi bozulur, saçma sapan yerlerde durur, durmaz, araya park lambası eklenerek sorun çözülür.
- Kapı kolu kırılması da kroniktir mesela.
- Vites kolu üst plastik parçası kırılması ve çıkması da...
- Gündüz ledleri sorunu da kronik. Beyin değişmesi gerekiyor başka türlü hallolmuyor. Beyin zaten tek farın altında ve ikisine birden kumanda ediyor.

murat

• Amministratore
« #3 : 28 Nisan 2025, 10:31:35 »
Bu sorunlar yok demiyoruz. Kronik diyebilmeniz için ölçeği önemli.. Airbag şişmesi kroniğin babası ve en saçmasıdır mesela.. 156 SS de robot kroniktir. Ledler kronik olma düzeyinin çok gerisindeki bir sorun. Arka kısım kablo sorunları tamamen kablo demetinin bagaj hareketine duyarlı olmasından kaynaklanıyor. Defalarca önümde söküldü tamir edildi. Aynı kişiyi bir zaman sonra aynı sorunla tekrar gördüğümde ikna oldum ben, size saçma gelebilir. Bunu söyleyen kişi Muhsin Usta'dır. Tanımadığınız belli.Bunları konuşuyoruz soruyoruz arkadaşım. En sık kullanıllan servislerle hem de.. Burada yazılmayan bir ton başka kronik sorunları var Giuilietta'nın (Kapı kolları bir tanesi mesela) ..Kronik sorun aslında çözümlenemeyek sürekli tekrar eden şeylere denir bu arada. Giuilietta'nın birçok sorunu klinik düzeyde aslında. Bazıları da gerçekten kronik.

Sorun şu ki herkes yaşadığı ve kolayca çözemediği problemi kronik olarak algılamakta... Kronik problemleri konuşmayalım filan demiyoruz elbette.. +Forumda bunlar çoookça konuşuldu. Yeniler üye olup,  az bir zahmete girmek yerine hemen bir başlık açıyor. Esas sorun burda.. :alfisti:
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2025, 10:49:13 Gönderen: murat »
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

Ormanci

• Membro
« #4 : 28 Nisan 2025, 10:53:40 »
Hocam son cümlelerinize katılıyorum, sert çıkmışım gibi olmuş biraz da..
Kablo demeti dediğim gibi Mito'da da sorun, 500x'te de, acaba Compass'ta da var mıdır diye merak ediyorum. Adamlar sırf bi modelde değil gruptaki 2-3 modelde de aynı sorunu yaşıyorken "bagajı çok açıp kapatınca" demek beni ikna edemiyor o yüzden dedim :)

Ha kronik-klinik diye ayırıyorsak eyvallah, ben kronik deyince genelliyorum, çözümlenememesi değil de daha ziyade her Giulietta'da görünebilecek, görünmesi beklenen, illa ki görüneceklerden diye düşünüyorum. Büyük çoğunluğu veya tamamı da zaten çözülebiliyor bu noktada sorun yok.

murat

• Amministratore
« #5 : 28 Nisan 2025, 11:04:32 »
Dostum sen eski üyesin çok iyi bildiğine eminim. O gün aynı soruyu ben sordum, ve örnekleri ile anlattı Muhsin Abi.. Abi bu bende niye olmadı da bu adam 2. kez geliyo diye.. Dedi ki bana, arkada mal taşıyo bu arabayla,  bu bagaj günde minimum 10 kere açılıp kapanıyo, daha da çok gelir bu problemle dedi... Ha burda olay şu: Bu konuşmadan bi süre sonra bende de oldu, tamir ettirdim bir daha bişey olmadı bende kaldığı sürece olmayacak da eminim. 0-120K kullandığım ilk Giuiliettamda hiç olmadı. Tamiri de elektrikçi 200 lira alır mı bilmem? Yani buna kronik diyince multiair'a haksızlık etmiş oluyoruz :))

Bak mesela 147-156-166-Giuilietta ön takım kronik mi ?  Kroniğin babası  :serefe:

Ledleri bozulmuş insanlara sormam gerek ? Davlumbazlarınız sağlam mı? Motor altında korumanız var mı?  Zira eğer davlumbazın delikse, veya alt plastik muhafaza yı kullanmıyorsanız o led beyninin geberme ihtimali artıyor. Bu sadece bir ihtimal ama.
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2025, 11:09:22 Gönderen: murat »
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

Ormanci

• Membro
« #6 : 28 Nisan 2025, 11:51:27 »
Eyvallah hocam şimdi oldu zaten 2.-3.defa geliyor niye geliyor o zaman doğru, bende de olmamıştı mesela Giu'da ama hep okuyordum, en azından olursa sorunun nereden olduğunu biliyoruz dedim :) Led bende de bir defa bozuldu. Beyni değiştirip devam ettik.
Dediğim gibi kronik derken ben "bilinen" diye aslında sınıflamış oldum, bu anlamda tanımım yanlışsa çekiliyorum özür dileyerek :)

Tolga033

• Membro
« #7 : 29 Nisan 2025, 20:59:04 »
Merhabalar, 2012 model giulietta için birkaç sorum var. Konuyla alakalı bilgi ve yardımlarınızı rica ederim

- Bagaj ışığım yanmıyor ve arka üst stoptaki led in frene bastığımda bir kısmı yanıyor bir kısmıda pırpırlı şekilde yanıyor.Sanırım bagaj kapağının sürekli açılıp kapanmasından dolayı kablolar kopuyormuş. Bu kabloların hangi rengin hangi parçaya ait olduğunu belirten bir şablon vs var mı ?

- Gündüz ledlerim sağ tarafta ilk marşta 3-4 defa çakıyor. Sonrada komple sönüyor. Sol tarafta hiç hareket yok. Bunun için çözüm beyin değişimimi yoksa ledler mi yanıktır? İstanbul da bunun tamirini yapabilen bir yer var mı ?

- 1.6 105 bg aracım. Yağ kapasitesi 4.2 lt fabrikasyon verisi. Ancak gruplarda  kimisi yağ filtresiyle beraber değiştiğinde 5 lt ekleniyor diye söylüyor kimisi de 4.2 ltden fazla eklenmemesi gerektiğini söylüyor. Bunun gerçek verisi nedir.

Sorduğum sorular konusunda saçma veya takıntılık gibi gelebilirse kusura bakmayın. Araç konusunda çok hassas biriyim :) her şeyin en doğrusuna ve en iyisi olmasına dikkat ediyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

Merhaba,

Yağ kapasitesi 4,2 litredir. Fazla veya eksik yağ koymamak gerekir.
Bagaj aydınlatma lambasının patlamış olma ihtimali var mıdır? Plastik kapağını açıp kontrol edebildiniz mi?

GoogleTagged