Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: giulietta led önerisi  (Okunma sayısı 464 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cainsilford

• Membro
giulietta led önerisi
« : 23 Ağustos 2024, 13:59:00 »
Merhabalar Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Progression aracım var halojen kabul ediyor ama led takınca yanıp sonme yapiyor ya da hiç yanmıyor bunu hangi ledi alarak cözebilirm bilgisi olan var mı
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

stormvalley

• Membro
Ynt: giulietta led önerisi
« #1 : 23 Ağustos 2024, 15:35:50 »
Selamlar,

Ben de kısalarda Photon 3+ H7 ve uzunlarda Photon 2+ H1 ampuller var.
Eğer farı sökmeden ampulleri takmaya çalışıyorsanız muhtemelen doğru montaj mümkün olmadığı için yanıp sönme ile karşılaşıyorsunuz. Ne yazık ki Giulietta'larda far sökülmeden ampul montajı neredeyse imkansız.

Kolay gelsin.

hero96

• Membro
« #2 : 24 Ağustos 2024, 02:45:59 »
Uzun süre photon ledi kullandım uzunu da kısası da hepsinin montajını kendim yaptım farı sökmeden, ve herhangi bir uyarı ışığı yada yanıp sönme ile karşılaşmadım ama ne yaparsanız yapın vasat oluyor aydınlatma çünkü mercek ona göre değil bir kere ayrıyeten yılların verdiği kararma var, en son bi led yaptırdım farların içi zaten açılıp temizlik şarttı bende hepsini bi arada yaptırdım , kör geziyormuşum bunca zaman fotoğrafları ekliyorum kasalara bi led yaptırdım uzunları açınca hem mercekten perde kaldırıyor hemde kendi uzunlarını atıyor , fotoğrafta sadece kısalar açık uzun kısa videosunu özelden atabilirim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

DcD-Semih

• Membro
« #3 : 24 Ağustos 2024, 12:47:06 »
Eskiden aftermarket kaliteli xenon üniteleri vardı, Philips'in 4300k değerinde ömürlük balastlarıyla bir setini bulsam kaçırmazdım mesela ama malesef çin malı oldukça dandik ürünler mevcut piyasada. Saçma sapan mavi ışık veren 30000k ampul dışında bulmak dahi zor.

Geriye led alternatifi kalıyor, şunu söyleyeyim farı sökmeden uğraşmayın, elinizi acıttığınıza değmez ve ampulün kenarlarını çizip yada teli tutturmaya çalışırken büküp farın içine düşürüp vs pişman olmaya hiç gerek yok, Giulietta'nın tamponunu bir kişi sökmek takmak 10dk iki kişi 3 4dk, yanıp sönme işi çok yüksek ihtimal hatalı montajdandır, ampul de bozuk olabilir, Photon'un 3 4 yıl önceki ledleri ile güncel olanların alakası yok. Merceğin içini çizmem daha çok kirletmem diyorsanız ve içine bakınca yansıtma alanı kararmadıysa dikkatli bir temizlikle kurtarırsınız. Ampulü yuvasına h7 tırnaklarının tam oturacağı şekilde takın, farı sökmeden bunu yapma kısmı çok el becerisi ister, en iyi ihtimalle sağ farda boşluk olsada sol far da aküyü sökmek lazım el girmiyor araya, heleki dizelse araba sağda da boşluk yok zaten.

Elinizdeki ampuller eski ise hiç uğraşmayın tamponu sök tak değmiyor çünkü uğraşa, Photon Milestone veya en kötü Ultimate serisi h7 ampul alıp geçin. Merceğin yansıtma duvarlarında kararma yanma varsa yukarıdaki arkadaşın dediği gibi mercekleri değiştirmekten başka çözüm pek yok yine. Söküp takma işçiliğini kendiniz yaparsanız herhangi bir farcı ciddi bir fiyat almayacaktır camları ayırıp tam bir temizlik yapma işine, mercek değişme kısmı da model model baya bir ürün var zaten orjinaline en yakını kullanılırsa problem olmaz.

22101316I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
« Son Düzenleme: 24 Ağustos 2024, 12:52:11 Gönderen: DcD-Semih »
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

cainsilford

• Membro
« #4 : 24 Ağustos 2024, 19:59:29 »
Merhaba öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim takılan denenen ürünler 0 kutudan cıkan yetkili bayisine gittim photonun direkt mile stone black normal milestone ultimate monoya kadar taktılar ama göz kırpma efekti yaptı bir kerede söktürüp taktırıcam belki düzelir teşekkürlerimi sunuyorum değerli yorumlarınız için şu an osram %200 taktım her hangi bi sıkıntı yok fansız direkt slota takılan ledleri denemek geciyordu aklımdan

stormvalley

• Membro
« #5 : 26 Ağustos 2024, 09:43:05 »
Eskiden aftermarket kaliteli xenon üniteleri vardı, Philips'in 4300k değerinde ömürlük balastlarıyla bir setini bulsam kaçırmazdım mesela ama malesef çin malı oldukça dandik ürünler mevcut piyasada. Saçma sapan mavi ışık veren 30000k ampul dışında bulmak dahi zor.

Geriye led alternatifi kalıyor, şunu söyleyeyim farı sökmeden uğraşmayın, elinizi acıttığınıza değmez ve ampulün kenarlarını çizip yada teli tutturmaya çalışırken büküp farın içine düşürüp vs pişman olmaya hiç gerek yok, Giulietta'nın tamponunu bir kişi sökmek takmak 10dk iki kişi 3 4dk, yanıp sönme işi çok yüksek ihtimal hatalı montajdandır, ampul de bozuk olabilir, Photon'un 3 4 yıl önceki ledleri ile güncel olanların alakası yok. Merceğin içini çizmem daha çok kirletmem diyorsanız ve içine bakınca yansıtma alanı kararmadıysa dikkatli bir temizlikle kurtarırsınız. Ampulü yuvasına h7 tırnaklarının tam oturacağı şekilde takın, farı sökmeden bunu yapma kısmı çok el becerisi ister, en iyi ihtimalle sağ farda boşluk olsada sol far da aküyü sökmek lazım el girmiyor araya, heleki dizelse araba sağda da boşluk yok zaten.

Elinizdeki ampuller eski ise hiç uğraşmayın tamponu sök tak değmiyor çünkü uğraşa, Photon Milestone veya en kötü Ultimate serisi h7 ampul alıp geçin. Merceğin yansıtma duvarlarında kararma yanma varsa yukarıdaki arkadaşın dediği gibi mercekleri değiştirmekten başka çözüm pek yok yine. Söküp takma işçiliğini kendiniz yaparsanız herhangi bir farcı ciddi bir fiyat almayacaktır camları ayırıp tam bir temizlik yapma işine, mercek değişme kısmı da model model baya bir ürün var zaten orjinaline en yakını kullanılırsa problem olmaz.

22101316I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

:yukari-ok:

Tamponu tamamen sökmenize de gerek yok, sağ ve sol çamurluktan kurtulacak kadar sökseniz bile farları yerinde almak mümkün oluyor.

Bi-Led montajı bu işin kesin çözümü ama orjinal farı açtırma cesaretine sahip değilim ben açıkcası.
Photon Katana serisi yeterince aydınlantma sağlayacaktır ki bendekiler ultimate 3+ olmasın rağmen halojen ampullere göre çok çok iyi ki muayenede de sorun olmuyor :)

cainsilford

• Membro
« #6 : 05 Eylül 2024, 15:27:34 »
evet arkadaşlar bugun bosch gigalight h7 led takarak sorunu cozdum benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar deneyebilir tampon sokulmedi

KAKIRMAN

• Membro
« #7 : 12 Eylül 2024, 15:54:34 »
Hazır burada konusu varken bu led sistemler mercekleri sarartıyor mu? Sorunun cevabını bilsem de (bana göre neden sarartsın ki çünkü halogene göre daha serin çalışmıyor mu zaten).
 Ayrıca bahse konu ledlerden kastım merdiven altı değil bosch vs marka... Mitoya takmak istiyoruz.
Aydınlatıcı cevapları bekleriz.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

stormvalley

• Membro
« #8 : 12 Eylül 2024, 15:58:33 »
Muhakkak benden uzun süredir kullanan olacaktır ancak ben 1 yılı aşkın süre ile her iki aracımda da kullandım ve sararma gözlemlemedim. Yukarıda da yazmıştım sanırım Photon Katana serisi takarsanız eğer far konusunu uzunca süre kapatırsınız.