Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta LPG Kit Seçimi  (Okunma sayısı 4285 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tabteam

• Membro
Giulietta LPG Kit Seçimi
« : 24 Ocak 2017, 08:24:34 »
Arkadaşlar Merhaba
Biliyorum konu ile alakalı çeşitli başlıklar mevcut ama benim sorum LPG taktırayım mı taktırmayayım mı şeklinde değil. Taktırmaya kesin karar verdim. Bu bağlamda içinizde daha önce aracına LPG taktırmış olan siz değerli Alfisti lerin tavsiyelerine ihtiyacım var.
-Aracınızın modeli ve cinsi
-LPG kitinizin markası ve model tipi
-Kaç km deyken LPG taktırdınız.
-Aracınız şu an kaç km'de
-Dönüşümden sonra herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? Karşılaştıysanız çözümü ne şekilde buldunuz
-Dönüşüm Maliyetiniz

Bunun Yanında içimizde özel ve servis sahibi/çalışanı arkadaşlar var. Onlar da LPG dönüşümü yapılmış araçlarda karşılaştıkları sorunları paylaşabilirler.
Şimdiden değerli yardımlarınız için teşekkür ederim
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ealprsln

• Membro
Ynt: Giulietta LPG Kit Seçimi
« #1 : 24 Ocak 2017, 08:54:27 »
LPG'nin uzun süreli kullanımı sübaplarda erime gibi sorunlara sebebyet veriyor. Adam akıllı bir hesaplama yapıldığında daha sonra motor rektifiyesi için ödenecek bedeller de hesabın içine katıldığında hiç de ekonımik bir yol değil aslında. Aracı uzun yıllar kullanmayı planlıyorsanız emin olun LPG'nin astarı yüzünden pahalıya geliyor....
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

tabteam

• Membro
« #2 : 26 Ocak 2017, 11:06:10 »
koskoca forumda yok mu lpg li giulietta kullanıp bilgi verebilecek olan?

admin

• Amministratore
« #3 : 26 Ocak 2017, 12:05:22 »
Şükrü Bey, koskoca forumda aracına LPG taktıran var, ancak Giulietta'ya taktıran yok. Veya taktıran var ancak sizin açtığınız başlığı henüz görmedi. Şunu unutmayın ki herkes, her an forumda aktif değil ve herkes her konuyu okumuyor.

Ancak sorduğunuz aracınızın modeli ve cinsi, LPG kitinin markası ve model tipi, kaç kilometrede taktırdınız gibi sorduğunuz soruların cevabı forumda yeterince mevcut. Üyeler aynı konulara tekrar tekrar aynı cevapları vermekten sıkıldı diyebiliriz.

"Dönüşümden sonra herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? Karşılaştıysanız çözümü ne şekilde buldunuz?" sorusunun bir kısmına @ealprsln zaten cevaplamış.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

tekin159

• Membro
« #4 : 26 Ocak 2017, 12:06:47 »
koskoca forumda yok mu lpg li giulietta kullanıp bilgi verebilecek olan?
açıkcası ben bugüne kadar hiç multiair giulietta yahutta mitoya lpg uygulayıp çok memnun olan görmedim duymadım.
120'lik giuliettaya uyumlu ama.
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI

ayredin1982

• Membro
« #5 : 29 Eylül 2017, 12:31:03 »
Geç oldu ama araştıran ve lpg montajı düşünen kişiler için bir kısa bilgilendirme yapayım.

Giulietta lpg için uyumlu bir araçtır.İlk aracım olan bravo t-jet (120 hp) araç ile giulietta 1.4 120 hp aynı motordur.Bravo forumda 300.000 km nin 200.000 km sini lpg li olarak kullanan ve sıkıntı yaşamayan bir arkadaş vardı. Kendimde bizzat eski aracım olan  bravo t-jet motorda 30.000 km kullandım ve ufak tefek bir sorun haricinde sıkıntı yaşamadım.Ayrıca vesile olduğum bir arkadaşımın aracına brc marka lpg kiti taktırdık ve şu anda 13000 km de sıkıntısız kullanıyor.

Şimdi gelelim 2012 model 1.4 multiar 170 hp tct  olan ve iki seneyi geçkindir  kullandığım ve uzun süre kullanmak istediğim aracıma.Bu araba evet lpg ye uyumludur.Bu aracımda da 43.000 km lpg li olarak  kullandım.Çok şükür ufak bir sıkıntı haricinde  proplem yaşamadım.O da bozuk beyin montajı ile ilgiliydi.Montajını yaptırdığım  kit prins vsı 2'dir.

Bu arada her iki aracıma da lpg yi ilk uygulama yaptıran kişilerden biriyim.

Ayrıca bravonun 1.4 140 multiair motoruda lpg açısından giulietta ile aynıdır. Bravo forumda montaj multiair motora montaj yaptıran  bir çok kişi vardır. Tabiki lpg taktıranların son cümlesini de şuraya koymak isterim.Montaj yapan usta çok önemlidir.  :D

« Son Düzenleme: 29 Eylül 2017, 12:37:26 Gönderen: ayredin1982 »

nazamarya

• Membro
« #6 : 29 Eylül 2017, 14:25:24 »
2 yıl yaklaşık 30.000km 1.4 170hp TCT Giulietta kullanan biri olarak şu şekilde yorum yapmak istiyorum. Aylık kredi kartı 50tl bonus kampanyalarını kesinlikle kaçırmam :) her ay 4 kez 100TL yakıt alırım, 50TL bonusu alırım 350TL ödemiş oluyorum ve 350TL ye 800km yol yapıyordum. Bu da kilometrede güncel benzin fiyatına göre 43kuruş civarı yapıyor. 30.000km de verdiğim benzin ücreti güncel fiyata göre 13.000TL civarında. Aman yakıyor şuraya da gitmeyeyim dediğim hiç olmadı, 2 sene gayet de güzel gezdim ve LPG olsa da yapacağım km aynıydı.

Eğer LPG taktırmış olsaydım ve 25 kuruş yaktırsaydım vereceğim yakıt ücreti 2 yılda 7500TL olurdu. Aracı ilk aldığımda LPG taktırsam sanırım şuan 4000TL civarındaymış rakama netten baktım belki eksiği vardır bilemem. Onu da eklersek 11.500TL oluyor LPG nin ve yakıtın maliyeti. 2 yıl için 1500TL fark var, aylık 60TL gibi bir ücrete denk geliyor. Hele bir de 30 kuruş yaktı mı LPG ile gezmek benzinle gezmeye denk oluyor  :)

Giulietta TCT LPG li Türkiye geneli arada bakardım hep gördüğüm 1 tane yada max. 3 tane araba olurdu ilanda. Onlar da aylarca dururdu. Giulietta ya LPG li binmenin tercih edilmediği veya problem olduğu bence ortaya çıkıyor.
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

ayredin1982

• Membro
« #7 : 29 Eylül 2017, 16:13:30 »
Aracı aldığım günden beri B ortalama yakıtım 100 km 9,8 litredir..Şimdi 43000 km de benzinli kullanım sonucunda bugün ki güncel değerler ile tam olarak 22.334 TL yakıta para vermiş olurdum.(Benzinin  litre fiyatı 5,3 TL)

Şimdi lpg ile kullandığım zaman  lpg li tüketim değerinin %15 lik fazla lpg tüketimi oluyor.(bunu bizzat test ederek kendim buldum).Buda 11,27 litreye geliyor.43000 km kullanımında toplam kullanım 12.115 TL oluyor.(Lpg litre fiyatı 2,5 TL)

Ayrıca lpg dönüşüm kiti 4200 TL.Lpg ruhsata işleme masrafı sanırım 300 TL verdim.Ayrıca bu km zarfında benzin kullanım masrafımda ayda 70 tl gibi bir değer oluyor.65*24=1560 TL oluyor.

Bu süre zarfında toplamda 3381 TL kadar bir para cebimde kalıyor.Bu rakamıda 24 böldüğümde aylık 140 tl cebimde kalıyor.Bence güzel bir değer.

Lpg ninde prins montajı yapıldığında amorti km değeri 18000 de bittiğinide düşünürsek lpg türkiye şartlarında gayet ekonomik bir yakıt olduğunu düşünüyorum.Düşünsenize km de 0,51 tl yakan bir araç ile km de benzin dahil 0,345 tl yakan lpg li bir araç..%35 lik bir yakıt avantajı var.Bence iyi bir değer. Yakıt fiyatını karşılaştırdığınızda lpg fiyatı benzinin yarı fiyatından bile az.

Ben kullandığım ve yaptırdığım uygulamalar hakkında reel bilgiler verdim.Varsayımlar üstünden gitmedim.

Ona bakarsanız türkiyenin en iyi arabası bazılarına göre wolksvagen. çünkü herkes  bu arabayı alıyor. satış rakamları  da çok yüksek. dsg şanzıman da sorunsuz. :)

yani bir ürünün tercih edilip edilmediği,  varsayımlar üstünden yahut çoğunluğa göre  bence olmamalı.Bunu tartışma ortamı yaratmak için değilde önyargıların türkiyede ne derece  önemli olduğu için yazdım.

stan

• Membro
« #8 : 29 Eylül 2017, 17:38:35 »
1.4 Tjet 155hp'lik Mito'mu yıl başında 68.000KM'de iken aldım.

İlk işim Atiker Grand Kit LPG takmak oldu. => Maliyeti 1.500TL civarı

Bugün 87.000KM'ye yaklaştım.

Sadece ilk bir kaç ay içinde LPG ayarını usta tam oturtamadığından, Dynamic modda LPG ile kullanamıyordum.

Sonrasında ayar kablosu ve programını temin ettim, LPG ayarı nedir, nasıl yapılır kendim öğrendim. Hatta bu konuda bir başka forumda bu işin nasıl yapacağına dair detaylı bir yazı da paylaştım, dileyenler göz atabilir.
https://www.otopark.com/forum/threads/lpg-ayar%C4%B1-nedir-nas%C4%B1l-yap%C4%B1l%C4%B1r-biraz-da-ecu-yak%C4%B1t-d%C3%BCzenlemesi.5161/

Geldiğim noktada, araç tüm modlarda sorunsuz LPG'li kullanıyorum. Sadece kendi tercihim olarak, LPG'nin olası yan etkilerinden sakınmak için araç 4400RPM üstünde otomatik benzine geçiyor. Zaten o kadar basılan anlardaki tüketimi artık göz ardı etmek lazım.

Uzun lafın kısası, LPG kullanımı, kullanan kişinin de bilinçli olması şartıyla, kesinlikle tavsiye ederim.

ayredin1982

• Membro
« #9 : 29 Eylül 2017, 19:38:11 »
elinize sağlık.kötü usta  sizi usta yapmış.

SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

stan

• Membro
« #10 : 29 Eylül 2017, 19:54:03 »
elinize sağlık.kötü usta  sizi usta yapmış.

SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doğrusu ben yine de ustamın hakkını yiyemem diye düşünüyorum.
Çünkü işçilik ve mekanik olarak gerçekten temiz iş çıkardı.
Benim lpg ayarını öğrenmem konusunda da ufak da olsa yardımı da oldu hatta. Ama kendisinin özellikle turbolu sistemlerde ayar hassas olduğundan biraz fazla yol testi gerektiriyor. Teoriyi öğrenme konusunda yerli yabancı çok farklı yerlerden araştırma yaptım. Sonunda biraz vakit harcadım ama, şükür çok temiz oldu.

Hasan

• Membro
« #11 : 01 Ekim 2017, 21:27:16 »
Ben bir süre bolca araştırmıştım, Tjet de, Multiair de Lpg'ye %100 uyumlu. Sadece, iyi usta, iyi montaj ve yol ayarı lazım. Ben Guiletta almadım ama 1.4T motorlu Cruze alıp bayağı bir süre ayar sıkıntısı çektim. Bir obd kablosu, bir lpg ayar kablosu ve 1 saat harcayarak çözülecek iş, en az 1500-2000 Tl verdiğiniz ustaya angarya geliyor. Üstelik bunu yaptıktan sonra sıkıntısız kullanırsınız. Üst devirler içinde Afr cihazıyla ayar yapanlar var, arayan onu da bulur.

Ama şu bir gerçek sıralı sistemde performans kaybı olmaması teorik olarak imkansız.

Benim tavsiyem paraya kıyıp Vialle LiquidSI taktırmak, Lpg sıvı fazda motora verildiğinden; performans kaybı yok,  ayar için tek bir çarpan var -yani eşek olmayan usta sokak arası tur atarken 5dk ayarlar- ve kışın marş kısalığı gibi birçok avantajı beraberinde getiriyor. Multiair gibi Atiker taktırsanız dahi, büyük regülatör, daha geniş çapa sahip tesisat hattı ve hızlı enjektör isteyen -yani düzgün iş yaptırırsanız 2000 Tl ye yaklaşan fiyatlar- kıt yerine buna 3500 verir kusursuz kullanabilirsiniz.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

stan

• Membro
« #12 : 09 Ekim 2017, 09:59:09 »
Ben bir süre bolca araştırmıştım, Tjet de, Multiair de Lpg'ye %100 uyumlu. Sadece, iyi usta, iyi montaj ve yol ayarı lazım. Ben Guiletta almadım ama 1.4T motorlu Cruze alıp bayağı bir süre ayar sıkıntısı çektim. Bir obd kablosu, bir lpg ayar kablosu ve 1 saat harcayarak çözülecek iş, en az 1500-2000 Tl verdiğiniz ustaya angarya geliyor. Üstelik bunu yaptıktan sonra sıkıntısız kullanırsınız. Üst devirler içinde Afr cihazıyla ayar yapanlar var, arayan onu da bulur.

Ama şu bir gerçek sıralı sistemde performans kaybı olmaması teorik olarak imkansız.

Benim tavsiyem paraya kıyıp Vialle LiquidSI taktırmak, Lpg sıvı fazda motora verildiğinden; performans kaybı yok,  ayar için tek bir çarpan var -yani eşek olmayan usta sokak arası tur atarken 5dk ayarlar- ve kışın marş kısalığı gibi birçok avantajı beraberinde getiriyor. Multiair gibi Atiker taktırsanız dahi, büyük regülatör, daha geniş çapa sahip tesisat hattı ve hızlı enjektör isteyen -yani düzgün iş yaptırırsanız 2000 Tl ye yaklaşan fiyatlar- kıt yerine buna 3500 verir kusursuz kullanabilirsiniz.

Hocam sıvı lpg ile ilgili bugün şu videoyu gördüm:
https://www.youtube.com/watch?v=XR4PzyQ2hCc

9000 TL diyorlar Prins sıvı lpg için. Arabasını seven adam bu parayı da verebilir ama gerçekten hiç küçük bir rakam değil. Senin 3500TL dediğin Vialle sıvı kit fiyatına emin miyiz?

Hasan

• Membro
« #13 : 09 Ekim 2017, 10:04:59 »
Hocam sıvı lpg ile ilgili bugün şu videoyu gördüm:
https://www.youtube.com/watch?v=XR4PzyQ2hCc

9000 TL diyorlar Prins sıvı lpg için. Arabasını seven adam bu parayı da verebilir ama gerçekten hiç küçük bir rakam değil. Senin 3500TL dediğin Vialle sıvı kit fiyatına emin miyiz?
Videoyu göremiyorum tapatalkdan ama sizin 9000 Tl olarak gördüğünüz kıt Direk İnjeksiyona sahip araçlar için geçerli, Tsi, Gdi, Sidi motorlar için onlar. Multiair ve Tjet direk enjeksiyon olmadığından benim bahsettiğim sistem uygulanabilir ve fiyatı da yazdığım şekilde. Arayıp güncel fiyatlarını Vialle bayilerinden öğrenebilirsiniz. :)

stan

• Membro
« #14 : 14 Şubat 2018, 16:40:06 »
Eski konuyu hortlatıyorum ama teknik olarak çok yararlı olduğunu düşündüğüm bir veri ile bugün karşılaştım.

Zavoli'nin özel olarak 170'lik multi air ünite için seçtiği ve buna özel AFR ayarlı programını dahi sunduğu LPG kiti mevcutmuş.

Multi air kullanıp, LPG düşünenlerin bilgisine...

https://www.facebook.com/groups/1796008227364705/permalink/1851676435131217/

nazamarya

• Membro
« #15 : 14 Şubat 2018, 17:36:04 »
"Alfa Romeo Giulietta Benzin & LPG Otomobil" aramanızda 1 ilan bulundu.

Giulietta'nın hitap ettiği kısım Türkiye'de kısıtlıyken bir de LPG nin oluşu daha da dezavantaj sağlar mı acaba?
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

Kibitzer

• Membro
« #16 : 14 Şubat 2018, 18:17:19 »
"Alfa Romeo Giulietta Benzin & LPG Otomobil" aramanızda 1 ilan bulundu.

Giulietta'nın hitap ettiği kısım Türkiye'de kısıtlıyken bir de LPG nin oluşu daha da dezavantaj sağlar mı acaba?
Bence sağlar

mashart

• Membro
« #17 : 14 Şubat 2018, 22:03:57 »
Aracım Giuletta Multiair 170 HP. PRINS VSI2 Turbo kit LPG taktıralı yaklaşık 1 sene oldu. 12-13 bin km yol yaptım, en ufak bir sorun yaşamadım. Tavsiye ederim. Marka olarak PRINS taktırın veya hiç taktırmayın diyebilirim. PRINS aldıgı paranın hakkını veren bir marka.

Gandawn

• Membro
« #18 : 11 Eylül 2019, 14:53:04 »
Peki hocam lpg sistemini taktırdık ben 120 lik versiyonu için soruyorum bu sorumu şimdi buna ben birde rs chip tuning takmak istiyorum https://www.hepsiburada.com/race-chip-rs-alfa-romeo-giulietta-940-2010-yili-sonrasi-1-4-tb-16v-multiair-170-hp-125-kw-chip-tuning-seti-p-HBV00000HHNN4?magaza=RaceChipTr&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=CjwKCAjwk93rBRBLEiwAcMapUSsxXxg5U1EKouLcH2GSNp6MCaabD-ahB5ZHChu6bBSGQTB8VBuAnRoCeL4QAvD_BwE
Sizce sorun çıkartır mı bana bilgisi olan varsa sevinirim

admin

• Amministratore
« #19 : 11 Eylül 2019, 15:16:13 »
Peki hocam lpg sistemini taktırdık ben 120 lik versiyonu için soruyorum bu sorumu şimdi buna ben birde rs chip tuning takmak istiyorum https://www.hepsiburada.com/race-chip-rs-alfa-romeo-giulietta-940-2010-yili-sonrasi-1-4-tb-16v-multiair-170-hp-125-kw-chip-tuning-seti-p-HBV00000HHNN4?magaza=RaceChipTr&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=CjwKCAjwk93rBRBLEiwAcMapUSsxXxg5U1EKouLcH2GSNp6MCaabD-ahB5ZHChu6bBSGQTB8VBuAnRoCeL4QAvD_BwE
Sizce sorun çıkartır mı bana bilgisi olan varsa sevinirim

Uzantıyı paylaştığınız modifiye kiti 1,4 MA motorlara uygun, 120 BG Tjet motora uygun olup olmadığı yazmıyor.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

stan

• Membro
« #20 : 13 Eylül 2019, 13:02:50 »
Zamanında buraya yine lpg ile ilgili yorumlarımı yazmışım. Geçen sürede yaşadıklarımı da tekrar özetleyeyim. Özellikle @Gandawn ın sorusuna yanıt vereyim.

68.000KM'deki mito'mu stock halde alıp lpg takmıştım. Bugün 155.000KM'deyim. LPG sebepli araçta bir motor arızası yaşamadım.

Geçen yaklaşık 90.000 km'lik süreçte, yaklaşık ilk 30.000KM boyunca araç stocktu. Doğru ayar ve doğru setup ile aracı sorunsuz kullanmak mümkün oldu.

Sonrasında araca magneti marelli ME110T tuning box taktım, akabinde intercooler, filtre, dumb valve falan baya bir yükledim. Bu işlemlerin başında, özellikle tuning box'ı takaerken afr ayarını elden geçirmem yeterli olmuştu. bu şekilde tahmini 50.000km aracı kullandım.

Son olarak bu yazın başında turbom arızalandı ve big turboya geçtim. Big turbo ile birlikte cooler bir daha büyüdü, benzin enjektörleri değişti ve tabi ki detaylı bir custom yazılım yaptık, ME110T'yi çıkardık. Bu süreç sonunda eski lpg regülatör ve enjektörleri yetersiz kaldı ve onları da daha yüksek kapasiteli versiyoları ile değiştirip, detaylı bir afr ayarı yapmak gerekti.

Yani kısa özet, sadece yazılım falan atıyorsanız, lpg'nin afr ayarını elden geçirmek yeterli oluyor.
ama big turbo gibi köklü bir değişikliğe gidince, LPG sisteminde de mekanik değişiklikler ihtiyaç olabiliyor.

Önemli Not: LPG ile kullanıdığım tüm zamanlarda, araç üst devirlerde benzine geçecek şekilde bir ayar ile kullandım. Günlük tatlı sert kullanımda LPG ile kullandım. Arabanın gerçekten tepesine çıkacağınız pist gazlaması gibi durumlarda ise benzinde kullanıyorum aracımı. Zaten bu tür kullanım senaryosunda lpg regülatörü fazla ısındığından stabil gaz basıncı sağlamakta zorlanıyor.

Gandawn

• Membro
« #21 : 15 Eylül 2019, 01:56:45 »
Teşekkürler hocam ayrıca bilgilerini paylaştığın için.peki ben aracıma performans turbosu yaptırıp üzerine chip tuning yazılım yaptırmak istiyorum bu işlemler İstanbul da olucak lpg taktırmadan aracım 2011 giulietta 1.4 tb 120 hp yazılım konusunda bu işin ordinaryusu kimdir bilmiyorum ilk defa yaptırıcam ve turbo büyüdüğünde intercoolerı da değiştirmek istiyorum ve tabi turbo borularını da

murat_016

• Membro
« #22 : 15 Eylül 2019, 10:24:44 »
Teşekkürler hocam ayrıca bilgilerini paylaştığın için.peki ben aracıma performans turbosu yaptırıp üzerine chip tuning yazılım yaptırmak istiyorum bu işlemler İstanbul da olucak lpg taktırmadan aracım 2011 giulietta 1.4 tb 120 hp yazılım konusunda bu işin ordinaryusu kimdir bilmiyorum ilk defa yaptırıcam ve turbo büyüdüğünde intercoolerı da değiştirmek istiyorum ve tabi turbo borularını da

yazılım için bostancı sanayi vw tech,burak bey yada evren bey namidiğer revlimit firması tjette bu işin profesörü yunan firması revlimit.biraz bekletme süreleri olabilir oda merkez yunanistandaki fotise göre değişiklik gösteriyor.

« Son Düzenleme: 15 Eylül 2019, 10:27:58 Gönderen: murat_016 »

GoogleTagged