Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta Multiair Hangi Benzin?  (Okunma sayısı 4945 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ysbilgin

• Membro
Giulietta Multiair Hangi Benzin?
« : 08 Ağustos 2018, 11:07:22 »
Merhabalar;

Daha önce uzun dönem kullandığım otomobillerimde farklı benzinlerle farklı menziller elde ediyordum. Örneğin Twincharger 170'lik TSI'da Opet uzun menzil verirken Shell daha kısa menzil veriyor ama daha rahat hızlanıyordu araba. Ya da dizel Ford'da Shell GTL mazot ile 2. viteste toplamadığı yerde BP mazotla topluyordu. Tamamen firmaların kullandıkları katkılarla ilgili bir durum. Ben yıllardır Opet yakıt güvence kartı olan arabalarımda bile Shell'den aldım daha yumuşak çalıştığı için.

Multiair Giulietta'nızda böyle bir tespitiniz oldu mu? Benzini nerelerden alıyorsunuz?
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

Onurkaymaz

• Membro
Ynt: Giulietta Multiair Hangi Benzin?
« #1 : 08 Ocak 2020, 11:16:17 »
Yazılalı bayağı olmuş ama benim de merak ettiğim bir konu. Yaklaşık 6 aydır sadece Shellden ve aynı pompadan benzin aldım, iki depodur da Bp kullanıyorum. Tamamen yanılsama da olabilir ama Shell ile daha saldırgan daha tepkiliyken Bp ile biraz sakinleştik sanki. Tüketimde ise 0,2-0,3 lt düşüş var yanılmıyorsam eğer. Ses konusunda aracı dinlemeyi seven biri olarak şunu söyleyebilirim Bp ile kesinlikle daha tok bir ses çıkarıyor multiair. Sanki işler daha yolunda der gibi bir hali var.  Belki bir süre de Opet denerim. Farklı tecrübeleri olan arkadaşlar da bilgilendirse bizi aslında referans noktamız olur.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Sercan Keklik

• Membro
« #2 : 08 Ocak 2020, 17:47:24 »
shell e opetten uzak dur.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

ysbilgin

• Membro
« #3 : 08 Ocak 2020, 18:20:09 »
Ben halen düzenli Shell V-Power alıyorum ama Shell'in benziniyle daha sesli çalışıyor motor, Opet zaten oldum olası almam. BP'ye geçeceğim galiba bir süre.

ysbilgin

• Membro
« #4 : 08 Ocak 2020, 18:21:37 »
Yazılalı bayağı olmuş ama benim de merak ettiğim bir konu. Yaklaşık 6 aydır sadece Shellden ve aynı pompadan benzin aldım, iki depodur da Bp kullanıyorum. Tamamen yanılsama da olabilir ama Shell ile daha saldırgan daha tepkiliyken Bp ile biraz sakinleştik sanki. Tüketimde ise 0,2-0,3 lt düşüş var yanılmıyorsam eğer. Ses konusunda aracı dinlemeyi seven biri olarak şunu söyleyebilirim Bp ile kesinlikle daha tok bir ses çıkarıyor multiair. Sanki işler daha yolunda der gibi bir hali var.  Belki bir süre de Opet denerim. Farklı tecrübeleri olan arkadaşlar da bilgilendirse bizi aslında referans noktamız olur.

Katılıyorum, multiair zaten dizel gibi çalışıyor, BP'nin benzini bir tık yumuşatıyor gibi nasıl oluyorsa sesini.

Onurkaymaz

• Membro
« #5 : 09 Ocak 2020, 09:07:28 »
shell e opetten uzak dur.

Eskiden beri alışmışız en kalitelisi Shell diye ama sanki öyle değil veya bizim araçlara yaramıyor. Aslında, 1.6 HDi ile ne zaman Shell'den alsam (2-3 yıl farklı farklı zamanlarda denedim.) o da P0238 yüksek basınç hatası veriyordu ve Bp ile kendine geliyordu gariptir. En iyisi dediğiniz gibi uzak durmak. Opet ile ilgili de kötü tecrübeler var gibi. Bp'ye devam edelim bakalım.

Testarossa

• Moderatore
« #6 : 09 Ocak 2020, 13:54:49 »
Ben sadece Bostancı yanyol BP ve Shell Bostancı BP den alıyorum benzin.Bu istasyonlar BP ve shell in kendi işlettiği istasyonlar.
Semy synthetic hater

Youtube kanalım https://www.youtube.com/@emrecann34

Vesper

• Membro
« #7 : 09 Ocak 2020, 14:40:18 »
Taşlanabilirim ama Aytemiz'den alıyorum. Kendim dolduruyorum. Açıkçası memnunum da.

Önceden kesseler Shel'den başka benzin almazdım, artık markanın değil istasyonun daha önemli olduğunu düşünüyorum.
2013 1.4 170 Hp TCT Giulietta "Nero Etna"

agucba

• Amministratore
« #8 : 11 Ocak 2020, 11:29:21 »
Eski 145'imiz ile 11 yılda çok deneme fırsatım olmuştu.
İstasyon fark etmeksizin Shell ile doldurunca kesinlikle daha çabuk bitiyordu.
Bir süre, Hereke'de olan Gulf istasyonundan aldım. Hem istasyonun güvenilir olması hem de benim 145 ve babamın iki 164'ünde randımanlı çalışması ile çok memnunduk.
İstanbul Ataşehir'e taşınınca Bostancı Köprüsünün orada olan Total'den veya Küçükbakkalköy Öğretmen Evi yakınındaki, o zaman BP olan istasyondan almaya gayret gösteriyordum. Memnundum.
İçerenköy Hali'nin orada olan istasyondan, o zamanlar Petrol Ofisi idi, pek memnun değildim. Hatta bir keresinde ana depolarına yanlış dolum yapmışlar ve benzin yerine depoya mazot koymuşlardı. OMW Genel Merkezi ile çok uzun bir uğraşıdan sonra, ki günde nerede ise 3 kez arıyordum onları, tamir masrafını alabilmiştim.
Şu anda Opet'ten alıyorum. Herhangi bir şikayetim yok. Hatta tatile bile gidip geldiğimizde yakıt ikmali için devamlı olarak Opet istasyonlarını denk getirdim.

Tapatalk Bericht

///////////////

Ormanci

• Membro
« #9 : 16 Ocak 2020, 16:51:07 »
Taşlanabilirim ama Aytemiz'den alıyorum. Kendim dolduruyorum. Açıkçası memnunum da.

Önceden kesseler Shel'den başka benzin almazdım, artık markanın değil istasyonun daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Hocam onu da BP'nin yanındaki Aytemiz'den mi alıyorsun yanyolda? Buradan uzundur alıyorum, bir sıkıntı yaşamadım ama yanındaki BP'yi de deneyeceğim.

Vesper

• Membro
« #10 : 16 Ocak 2020, 17:01:46 »
Hocam onu da BP'nin yanındaki Aytemiz'den mi alıyorsun yanyolda? Buradan uzundur alıyorum, bir sıkıntı yaşamadım ama yanındaki BP'yi de deneyeceğim.

Bizi Kozyatağı yanyol, diğeri Kartal E-5'in üst tarafında olmak üzere ikisinden de alıyorum yakıt durumuna göre, her iki istasyondan ve yakıttan da memnunum şimdiye kadar.

Onurkaymaz

• Membro
« #11 : 17 Ocak 2020, 16:46:30 »
 Peki Aytemiz ile yukarıda belirttiklerimiz gibi bir motor sesi değişimi, daha az veya fazla kilometre, performansta değişme gibi tecrübeler yaşadınız mı aceba?

Vesper

• Membro
« #12 : 17 Ocak 2020, 16:53:06 »
Alfa'yı 2000 km'dir kullanıyorum. Çok hakim olmadığımı söyleyeyim, fakat önceki aracımda fark hissetmediğimi gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Bu sebeple kullanmaya devam ediyorum.

kaanromeo

• Membro
« #13 : 17 Ocak 2020, 17:04:38 »
Aytemiz opetin alt markasi olarak biliyorum yanlışım varsa düzeltin. Büyük ihtimalle yakitlarda aynıdır.
Bende katkili shell kullanıyorum şehir içi fazla yakıyor ama temizleme özelliği ve aractaki ivmelenme farkı çok bariz olduğu için bence değer. Seste Diğer yakitlarda bir fark görmedim.
Uzun yolda normal shell ile katkiliyi karıştırıp öyle çıkıyorum yola.
Uzun yolda çok yakıt denedim shell harici diğerleri hem fazla yaktı hemde araç isteksiz gibi geldi.
En son ankara mersin arasi 4.7 ortalama ile mersine girmiştim. Ortalama hız 95 klima kapali,3 kişi ful bagaj, cam tavan yok jantlar 17 yağ motul xclean 5-40 ,
Lastik havalari 33-30

halil

• Membro
« #14 : 17 Ocak 2020, 17:20:25 »
bütün akaryakıt firmaları yakıtı tüpraş'tan alır.içine marker ve katkı ilavesi yaparak piyasaya sürerler.aradaki km farkları yakıtın içine katılan katkılardan kaynaklanmaktadır.

aytemiz ayrı bir firmadır. opet'in alt markası sunpet'dir.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

kaanromeo

• Membro
« #15 : 17 Ocak 2020, 17:27:47 »
bütün akaryakıt firmaları yakıtı tüpraş'tan alır.içine marker ve katkı ilavesi yaparak piyasaya sürerler.aradaki km farkları yakıtın içine katılan katkılardan kaynaklanmaktadır.

aytemiz ayrı bir firmadır. opet'in alt markası sunpet'dir.

Doğrudur bir farkı yok nasılsa üçüde yerli marka, arge yatırımları ne kadar olacakta ne kadar kaliteli katkı koyacaklar hep soru işareti?

halil

• Membro
« #16 : 17 Ocak 2020, 17:53:00 »
aşağıdaki linkte benzinin yapısı ve katkılar ile ilgili faydalı bilgiler var.

https://www.tesisat.org/benzin-nedir-yapisi-ve-ozellikleri.html
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

alperturkeri

• Membro
« #17 : 05 Şubat 2020, 10:10:49 »
Bugüne kadar farklı marka ve model arabalarım için ağırlıklı olarak bütün benzinlerimi BP'den aldım. Çok istasyon seçmeden açıkcası ama yinede tecrübem Shell'den alınan benzinin daha hızlı tükendiği yönünde.

BP ya da Shell haricinde bir istasyon tercih etmedim ama yukarıda da bahsedildiği gibi,  istasyon işi ile uğraşan bir arkadaşım genel olarak satılan benzinlerin aynı rafinerinden alındığını bu yüzden bir farkı olmadığını söylemişti.

Onurkaymaz

• Membro
« #18 : 07 Şubat 2020, 09:19:00 »
Bugüne kadar farklı marka ve model arabalarım için ağırlıklı olarak bütün benzinlerimi BP'den aldım. Çok istasyon seçmeden açıkcası ama yinede tecrübem Shell'den alınan benzinin daha hızlı tükendiği yönünde.

BP ya da Shell haricinde bir istasyon tercih etmedim ama yukarıda da bahsedildiği gibi,  istasyon işi ile uğraşan bir arkadaşım genel olarak satılan benzinlerin aynı rafinerinden alındığını bu yüzden bir farkı olmadığını söylemişti.

Ben bir fark olmadığına asla inanmıyorum. Mutlaka ana formül aynı benzin, aynı rafineriden çıkıyor ama firmaların kendine göre yaptığı eklentilerin farkını bizzat hissediyorum. Dizeli ve benzini bu işin içine katarak söylüyorum hatta. 1.6 HDi kullandım uzun süre Shell kullandığımda pompadan ayrılınca en geç 3 4 dakika içinde p0238 "turbo yüksek basınç hatası" alıyordum. Bunu her mevsimde ve motor hem sıcakken hem soğukken denedim. Hadi dedim mazot başka benzin başka Alfa ile yine Shelle dönelim ama yine yaramıyor Shell. Hasılı bence markalar arasında çok fark var.

alperturkeri

• Membro
« #19 : 07 Şubat 2020, 09:25:32 »
Ben bir fark olmadığına asla inanmıyorum. Mutlaka ana formül aynı benzin, aynı rafineriden çıkıyor ama firmaların kendine göre yaptığı eklentilerin farkını bizzat hissediyorum. Dizeli ve benzini bu işin içine katarak söylüyorum hatta. 1.6 HDi kullandım uzun süre Shell kullandığımda pompadan ayrılınca en geç 3 4 dakika içinde p0238 "turbo yüksek basınç hatası" alıyordum. Bunu her mevsimde ve motor hem sıcakken hem soğukken denedim. Hadi dedim mazot başka benzin başka Alfa ile yine Shelle dönelim ama yine yaramıyor Shell. Hasılı bence markalar arasında çok fark var.

evet haklı olabilirisiniz tecrübeleriniz teorik bilgilerden daha gerçek.

Onurkaymaz

• Membro
« #20 : 07 Şubat 2020, 09:35:46 »
evet haklı olabilirisiniz tecrübeleriniz teorik bilgilerden daha gerçek.

Aynı şeyi yukarıda da yazmışım zaten, tekrara düşmüşüm.

Zaten herkes Shell daha hızlı bitiyor diyor. Bence bu kadar kişi yanılıyor olamayız.  :D

alperturkeri

• Membro
« #21 : 07 Şubat 2020, 09:41:44 »
Bence de  :D

ysbilgin

• Membro
« #22 : 07 Şubat 2020, 14:51:13 »
Uzun yılların Shell'cisi olarak son 3 depoyu BP'den aldım Giulietta'ya, bence ciddi şekilde menzil uzuyor ve yumuşak çalışıyor motor.

Testarossa

• Moderatore
« #23 : 07 Şubat 2020, 16:38:42 »
Bende üşenip son zamandır shelle gidiyorum.Şimdi eve dönerken kızıltoprak bpden alıcam :D
Semy synthetic hater

Testarossa

• Moderatore
« #24 : 16 Şubat 2020, 22:27:40 »
Bende üşenip son zamandır shelle gidiyorum.Şimdi eve dönerken kızıltoprak bpden alıcam :D
Hala bu aldığım benzini kullanıyorum.
Katkısız bp benzini ile shell katkılı arasındaki fark
Shell bariz daha iyi ivmelendiriyor arabayı ama yakıt tüketimi artıyor gibi geldi bana.Bp benzin ile daha çok yol yaptım.
Semy synthetic hater

GoogleTagged