Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Giulietta orjinal amatisör+spor yay kullanici yorumlari  (Okunma sayısı 3900 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kaanromeo

• Membro
Arkadaşlar  giu de orjinal amatisor spor yay kullanan arkadaşlar tecrübelerini deneyimlerini yazabilirmi. özellikle kasislerden derin keskin cukurlardaki ön taraftan nasıl sesler geliyo bu gelen sesler normalmidir.
Giu nin on takımı zaten sesli çalışıyo :p kasislerde fln spor yayda artıyormu acaba. şimdiden teşekkürler
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

fikri.şakar

• Membro
spor paketin yayları ile standart yaylari arasinda cok fazla konfor farki yok.
ama araba alcaldihindan karter koruma daha sik surtme yapiyor.

kaanromeo

• Membro
Spor yay derken spor paket anlamında  değil araca sonradan takılan 3.5 luk yay ve orjinal amatisor kombinasyonunu kullanan deneyimleyen arkadaşların
yorumlarını yazarsa sevinirim
özellikle on taraftan kasislerde ve sert cukurlarda nasıl  acaba Özellikle ses olarak

Increase

• Membro
http://www.alfistiturkey.com/forum/modifiye/alfa-romeo-giulietta-icin-bilstein-amortisor-ve-yay-tavsiyesi-tecrubeler/msg430702/#msg430702

Merhaba,

Kullanıcı olarak tecrūbe ve naçizane tavsiyelerim:
17 jant 30 mm. H&R yay hiç korkma devam et, konforu bozmaz ve yol tutuş pozitif yönde farkeder.
18 jant 30 mm. H&R yay, aman ha uzak dur.

Eibach yay kullanan arkadaşların farklı tecrūbeleri olacaktir.

Genel itibariyle araştırma ve yabancı formlardan da edindiğim bilgi de H&R yaylarin Giulietta'da çok daha stabil olduğu.
Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170

kaanromeo

• Membro
http://www.alfistiturkey.com/forum/modifiye/alfa-romeo-giulietta-icin-bilstein-amortisor-ve-yay-tavsiyesi-tecrubeler/msg430702/#msg430702

Merhaba,

Kullanıcı olarak tecrūbe ve naçizane tavsiyelerim:
17 jant 30 mm. H&R yay hiç korkma devam et, konforu bozmaz ve yol tutuş pozitif yönde farkeder.
18 jant 30 mm. H&R yay, aman ha uzak dur.

Eibach yay kullanan arkadaşların farklı tecrūbeleri olacaktir.

Genel itibariyle araştırma ve yabancı formlardan da edindiğim bilgi de H&R yaylarin Giulietta'da çok daha stabil olduğu.

Cevabınız için çok teşekkür ederim

Araçta stock olarak spor paket yayları vardı 2 yıl kadar kullandım ilk aldığımda c4 dizelden  170 lik giu ye geçince rayda gidiyor gibi hissediyordum tabi insan oğlu zamanla spor paket yayları hem gözümü tirmaliyordu yuksek kaldigi icin hemde araca alışıp limitlerde kullanınca şehir içi keskin virajlarda yatmalar uzun hızlı girilen virajlardaki arkayı atma hissi yüksek süratlardaki tedirginligi ve son olarak hızlı kalkislardaki kafanın şaha kalkmasi artık arabaya bişiler yapmanın vakti geldiğini soyluyordu iç sesim 8)

Bende şuan 17 Jant ve eibach yay ile kullanıyorum 15 gün fln oldu
 aracı 2 yıl nasıl o şekilde kullanmışım diye kendime çok kiziyorum
Yukarıdaki yazdığım bütün olumsuzluklar gitti bütün isteklerim oldu desem yeridir konfor kaybıda olmadı hatta azda olsa artti
Yanlız önler kasislerde tumseklerde ses yapıyor tak tak diye hafiften arkalarda sıkıntı yok
Zaten arkalar önler kadar kısa değildi orjinal yaylara gore kafamdaki soru orjinal amatisor önler çok düşünce çalışma araligimi yetmiyor yada amatisorun toz lastiklerimi sıkışınca değiyor yada ne olabilir?
Usta normal diyo araç dustu ses olur azda olsa
Sizde orjinal amatisorlerle Yaylar degisince ses oluyormuydu
Diğer kullanıcı arkadaşlarda yazarsa sevinirim

uerbas

• Membro
Cevabınız için çok teşekkür ederim

Araçta stock olarak spor paket yayları vardı 2 yıl kadar kullandım ilk aldığımda c4 dizelden  170 lik giu ye geçince rayda gidiyor gibi hissediyordum tabi insan oğlu zamanla spor paket yayları hem gözümü tirmaliyordu yuksek kaldigi icin hemde araca alışıp limitlerde kullanınca şehir içi keskin virajlarda yatmalar uzun hızlı girilen virajlardaki arkayı atma hissi yüksek süratlardaki tedirginligi ve son olarak hızlı kalkislardaki kafanın şaha kalkmasi artık arabaya bişiler yapmanın vakti geldiğini soyluyordu iç sesim 8)

Bende şuan 17 Jant ve eibach yay ile kullanıyorum 15 gün fln oldu
 aracı 2 yıl nasıl o şekilde kullanmışım diye kendime çok kiziyorum
Yukarıdaki yazdığım bütün olumsuzluklar gitti bütün isteklerim oldu desem yeridir konfor kaybıda olmadı hatta azda olsa artti
Yanlız önler kasislerde tumseklerde ses yapıyor tak tak diye hafiften arkalarda sıkıntı yok
Zaten arkalar önler kadar kısa değildi orjinal yaylara gore kafamdaki soru orjinal amatisor önler çok düşünce çalışma araligimi yetmiyor yada amatisorun toz lastiklerimi sıkışınca değiyor yada ne olabilir?
Usta normal diyo araç dustu ses olur azda olsa
Sizde orjinal amatisorlerle Yaylar degisince ses oluyormuydu
Diğer kullanıcı arkadaşlarda yazarsa sevinirim
Ben de eibach kullaniyorum orijinal amortisorlerle. Aracim spor paket degil. O dediginiz onden gelen tak tak sesi calisma araligi kisaldigi icin bende de geliyor ama sadece dikkatsiz kullandigimda sert girdigimde tumsege felan geliyor. Orijinalde yoktu. Yani iciniz rahat olsun tamamen calisma araligi kisaldigi icin oluyoe. Ayni durum bende de var

kaanromeo

• Membro
Ben de eibach kullaniyorum orijinal amortisorlerle. Aracim spor paket degil. O dediginiz onden gelen tak tak sesi calisma araligi kisaldigi icin bende de geliyor ama sadece dikkatsiz kullandigimda sert girdigimde tumsege felan geliyor. Orijinalde yoktu. Yani iciniz rahat olsun tamamen calisma araligi kisaldigi icin oluyoe. Ayni durum bende de var

içimi rahatlattiniz hocam sağolun işte bu da böle bi hastalik :D
Ufak bi ses gelsin hemen stres uykusuz geceler
Fazlada bi ses yok aslında biraz fazla takıyoruz
Ama yayla giuye bi daha aşık oldum her tarafindan ses gelsede cikarmam
Belki ilerde spor amatisor alırım önlere ama aracı bozmaktan korkuyorum şuan rahatlığı tutuşu çok güzel oldu
Tekrar teşekkürler cevap için

uerbas

• Membro
içimi rahatlattiniz hocam sağolun işte bu da böle bi hastalik :D
Ufak bi ses gelsin hemen stres uykusuz geceler
Fazlada bi ses yok aslında biraz fazla takıyoruz
Ama yayla giuye bi daha aşık oldum her tarafindan ses gelsede cikarmam
Belki ilerde spor amatisor alırım önlere ama aracı bozmaktan korkuyorum şuan rahatlığı tutuşu çok güzel oldu
Tekrar teşekkürler cevap için
Evet o ses takıntısı bende de var :D
Su anki kombinasyon guzel daha fazla ellenmeye gerek yok bence :)
Rica ederim ne demek

kaanromeo

• Membro
Ses problemi çözüldü
Eicbah yaylarda üstünde hortum var diye hortum ekleme yapmamıştım önlere meğer üst taraftaki yayın baklalari esnediği zaman birbirine degiyormus.üst taraftaki baklalara hortum takınca ses olayı geçti

GoogleTagged